top of page
Ara

Nestlé, PassaTempo markası ile çocuklara 'İşaret Dili' öğretiyor

Nestlé'nin PassaTempo kurabiye markası, çocuklara Brezilya İşaret Dili'nin heceleme yöntemlerini öğretiyor

Nestlé, PassaTempo markası ile çocuklara 'İşaret Dili' öğretiyor

Nestlé'nin PassaTempo çerezleri çocuklara "Brezilya İşaret Dilinde" nasıl heceleneceklerini öğretiyor. PassaTempo, ülkede uzunca süredir var olan tanınmış bir Brezilya bisküvi markası. PassaTempo'yu diğerlerinden ayıran özelliği ise, çocukların gelişimi için bol miktarda enerji ve çinko ve kalsiyum gibi besin maddeleri barındırıyor olması. Ambalajlarda yer alan dikdörtgen şeklindeki bisküvilerde genellikle maymun ve diğer hayvanların vektörel çizimleri yer alıyor. Tuval şeklindeki bu bisküvilerin yeni fikirlere alan açtığını söylemekte mümkün.


Şimdi, Nestlé'nin sahibi olduğu marka, bu çizimlerin yer aldığı bisküvileri, farklı türden görsel bilgileri canlandırmak için kullanıyor: Língua Brasileira de Sinais'in kısaltması olarakta bilinen Libras veya Brezilya İşaret Dili.


Hazırlanan yeni bisküvilerde bir harf ve o harfin işaret dilindeki karşılığı olan elin duruş şeklinin çizimi yer alıyor. Bu sayede çocuklar, harflerin yazılı olduğu kurabiyelerden kelimeler türeterek kelimeleri veya isimleri heceleyebilir ve bu sayede işaret dili hakkında yeni bilgiler öğrenebilecekler.


Her ne kadar, İşaret Dili'ni öğretmeye yönelik bir hamle olsa da, üretim süreçlerine bağlı olarak, bisküvi ambalajlarında tüm harfler yer almıyor. Bu soruna alternatif çözüm olarak şirket, ebeveynleri ve eğitimcileri hedefleyen bir web sitesi tasarlandı. Bu web sitede, ambalajlardan çıkmayan harflerin muadili olarak, bisküvilerin görselleri indirilebilir durumda.


PassaTempo Libras, önümüzdeki aydan itibaren süpermarketlerde satışa sunulacak ve bir yıl boyunca satılacak. Ürün ve pazarlama iletişimi kampanyası Publicis Brasil imzası taşıyor.



0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page