top of page
Ara

Nestlé, hayvansız süt ürünleri geliştirmek için yatırımlarına hız verdi

Nestlé, süt ürünlerini daha iklim dostu hale getirirken hayvansız süt proteini bazlı ürünler geliştirmek için yeni teknolojilere yatırımlarını sürdürüyor

Nestlé, hayvansız süt geliştirmek için yatırımlarına hız verdi

Nestlé, süt ürünlerini daha iklim dostu hale getirirken hayvansız süt proteini bazlı ürünler geliştirmek için yeni teknolojileri araştırıyor. Bu girişim, İsviçreli gıda devinin besleyici ve çevresel açıdan sürdürülebilir yeme-içme alışkanlıklarına yönelik artan talebi karşılamak için bitki bazlı et ve süt ürünleri alternatif ürünleri geliştirmek adına yatırımları hızlandırdığı anlamına geliyor.


Nestlé, şirketin yakın zamanda oluşturulan US R+D Accelerator, yeni fırsatları belirlemeye odaklanmış durumda ve yalnızca altı ay içinde oldukça farklılaştırılmış ürün konseptlerini pazara sunmayı hedefliyor.


Ürün, hassas fermantasyon yoluyla yapılan, inek sütünde bulunan peynir altı suyu proteini ile aynı olan, veganlar için uygun iyi beslenme ve işlevsellik faydaları sunan ve şirkete göre laktoz içermeyen Perfect Day'in hayvansal içermeyen proteini ile birleştirilerek üretilecek.


Bitki bazlı, merkezi inovasyon odağı olmaya devam ediyor

Şirket ayrıca, geçen hafta markanın 50 yıllık tarihinde bir ilk olan Coffee Mate ürününün Bitki Bazlı Badem ve Yulaf Sütlü Kremayı piyasaya sürerek, bitki bazlı alanda yenilik yapmaya devam ediyor.

Bitki Bazlı Badem ve Yulaf Sütlü ürünlerini, önümüzdeki Ekim ayında seçkin perakendecilerde French Vanilya ve Karamel renklerinde satışa sunulacak ve Ocak 2023'te ülke çapında marketlerde ve perakendecilerde satışlarına başlanacak.


Lansman, Nestle'nin Natural Bliss ve Starbucks teklifleri genelinde badem sütü, yulaf sütü ve bitki bazlı karışımları üzerine inşa edilmiştir ve kahve segmentinde bitki bazlı ürünlerin hızla benimsenmesine işaret etmektedir.


Şirkete göre, bitki bazlı pazar sadece beş yıl önce “talep daha azdı”, ancak şimdi kategorinin %15'ini temsil ediyor.


İklim dostu süt ürünleri seçenekleri artıyor

Süt ürünleri Nestlé'nin portföyünün önemli bir parçası olmaya devam ediyor ve özellikle küçük çocuklar için temel besinleri sağlarken, süt üretimi çiftçilerin küresel olarak ekonomik geçim kaynaklarına katkıda bulunuyor.


Nestlé, süt ürünlerini daha “iklim dostu” hale getirmek için çözümler ve teknolojiler keşfetmeye devam ediyor.


Nestlé, süt ürünlerinin karbon ayak izini azaltmaya yönelik girişimlere yatırım yaparak, daha fazla bitki bazlı süt ürünleri alternatifi piyasaya sürerek ve hayvansız süt proteinleri için yeni teknolojileri keşfederek, insanlar ve gezegen için iyi olan daha geniş kapsamlı gıda sağlama taahhüdünün bir parçası olarak portföyünde köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.


Bu son hamle, Perfect Day'in yiyecek ve içecek endüstrisinde sahip olduğu başka bir ortaklığa işaret ediyor. Şekerleme devi Mars Wrigley, Perfect Day ile ortaklaşa yeni bir eko-merkezli çikolata CO2COA'yı tanıttı. Perfect Day'in inek ürünleri içermeyen içeriğine ek olarak sertifikalı kakao ile yapılan CO2COA, ipeksi pürüzsüz bir tadı korumayı başardı.


Bu arada, Strive Nutrition adıyla bilinen Hindistan'ın ilk içmeye hazır bitki bazlı, süt içermeyen protein ürünleri üreten marka, alternatif sütte hayvansız peynir altı suyunu ölçeklendirmek için Perfect Day ile işbirliği yapmıştı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page