top of page
Ara

Nestle, bitki bazlı ürün gamını yeni vegan KitKat bar ile genişletiyor

Dünyanın en büyük tüketici ürünleri şirketlerinden Nestle, bitki bazlı gıda ürünlerini yeni bir klasik şeker çubuğu çeşidiyle genişletiyor

Şirket, vegan bir KitKat seçeneği için birçok talep gördüğünü ve Nestle'nin resmi olarak "KitKat V." olarak adlandırıldığını söylediği bu yeni ürünün lansmanını yaptığını söyledi.


Nestle, KitKat V ürününü bu yılın ilerleyen günlerinde birden fazla belirtilmemiş ülkede piyasaya sürmeyi planlıyor ve normal sürümle aynı gofret ve çikolatayı vaat ediyor, ancak hayvan esaslı ürünlerin kullanımı hariç. Sadece "belirli perakendecilerden" ve KitKat Chocolatory'den vegan KitKat bar alabileceğiniz için lansman sınırlı olacaktır.


Şirket, sınırlı kullanılabilirliğin, daha geniş bir ürün sunumunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini belirlemek için bir test görevi göreceğini söylüyor. Şirket, yüzde 100 sürdürülebilir kakao kullandığını ifade ederek, KitKat V'yi şirketin piyasaya sürdüğü artan bitki bazlı gıdalara ekliyor.


Tüketiciler daha sağlıklı, daha sürdürülebilir yaşam tarzları benimsemeye artan ilgiden bahsederken, birçok şirket bitki temelli çoğunluğa kavuştu. Nestle, sütsüz dondurma, süt ürünleri yerine yulaf ve pirinç sütü ile yapılan içecekler, yoğunlaştırılmış süte vegan bir alternatif ve daha fazlası gibi bitki bazlı ürünler sunan çok sayıda markaya sahip.


Nestle, kakao üretimi ve hasadıyla ilgili olduğu iddia edilen zorunlu çocuk işçiliği uygulamalarına ilişkin yakın tarihli bir toplu dava ve bir dizi başka şirket de dahil olmak üzere son zamanlarda haberlerde yer aldı.


Davada, Nestle ve adı geçen diğer şirketlerin "tüm bu zaman boyunca tehlikeli işler yapan davalıların kakao üretimi gerçekleştiren çocukların zorla çalıştırılmasından istifade ederek kazanç sağladığını bu sebepten çocuk işçilerin istismarının arttığını" iddia ediyor. İlerleyen günlerde bu iddialarla ilgili şirketten açıklama yapılması bekleniyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page