top of page
Ara

Nestlé bitki bazlı deniz ürünü alternatifleri pazarına giriş yaptı

Nestlé bugün, bitki bazlı deniz ürünleri alternatifleri için büyüyen pazar için ilk hamlesi geldi

Nestlé bugün, bitki bazlı deniz ürünleri alternatifleri için büyüyen pazara ilk hamlesi olan ton balığına bitki bazlı bir alternatifi olan ürününü duyurdu.


Bitki bazlı ton balığı alternatifi, salata, sandviç ve pizza gibi çok çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Ton balığını birçok öğünde favori yapan lapa lapa dokusu ve zengin tadı vardır.


Bitki bazlı proteinlerin en çevre dostu kaynaklarından biri olan besleyici bezelye proteini bakımından zengindir, yalnızca altı bitki bazlı bileşenin kombinasyonundan yapılmıştır. Tüm gerekli amino asitleri içerir ve yapay renklendirici veya koruyucu madde içermiyor.


Nestlé Baş Teknoloji Sorumlusu Stefan Palzer şunları söyledi: "Sürdürülebilir şekilde üretilen bitki bazlı deniz ürünleri alternatifleri, aşırı avlanmanın azaltılmasına ve okyanuslarımızın biyolojik çeşitliliğinin korunmasına yardımcı olabilir. Bitki bazlı ton balığı alternatifimiz lezzetli, besleyici ve protein açısından yüksek. Bu harika ürünü piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz ve diğer bitki bazlı balık ve kabuklu deniz ürünleri alternatifleri zaten geliştirme aşamasında. "


Nestlé, protein bilimi ve tescilli teknolojilerdeki derin uzmanlığından yararlanarak 9 ay içinde orkinos alternatifini geliştirdi. Şirket halihazırda hamburger, kıyma, köfte, sosis, soğuk et, tavuk kanadı ve tavuk fileto alternatifleri dahil olmak üzere çeşitli bitki bazlı ürünler sunuyor.


Ürünler, İsviçre'deki Nestlé Research ve Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gıda için özel Ar-Ge Merkezleri tarafından geliştirilmiştir. Pazara sunma hızını artırmak için ürünler hızlı bir şekilde prototiplenir ve seçilen perakende satış noktalarında test edilir ve Nestlé Ar-Ge tesislerinde ilk ticari partiler üretilir.


Nestlé İsviçre Pazar Sorumlusu Eugenio Simioni şunları söyledi: "Nestlé'nin fabrika bazlı tekliflerinin bu stratejik genişlemesini ilk olarak İsviçre pazarında başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu, Nestlé'nin İsviçre'deki inovasyon gücünün ve olağanüstü yeteneklerinin bir başka örneğidir. Bu ülkede gıda ve beslenme alanında sahip olduğumuz uzmanlıklardan birisi. "


Ürün ilk olarak İsviçre'de Garden Gourmet markası altında piyasaya sürüleceği ve ilerleyen günlerde ABD, Türkiye ve Avrupa ülkelerinde de yer alması bekleniyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page