top of page
Ara

Mükalatlarda başarı elde etmek için 5 püf nokta

Güncelleme tarihi: 28 May 2020

İşte o an geldi- Mükemmel bir iş ilanına başvuru öncesi özgeçmişinizi gözden geçirdiniz ve başvurunuzu yaptınız. Bir sonraki adıma hazırsınız - Mülakat.

Bu göz korkutucu bir meydan okuma gibi görünse de, derin bir nefes alın — İyi haber şu ki, bu kariyer zorluğunu başa çıkmaya hazırlanmanız için bazı hususlarda revize yapmanız size fayda sağlayabilir. Dribbble, mülakat sürecine gelince potansiyel tuzakları azaltmaya yönelik harekete geçirilebilir adımlarını paylaşan Facebook'ta Ürün Tasarımı departmanı İşe alım uzmanı Carl Wheatley bazı ipuçlarını paylaştı.


Wheatley'e göre mülakatlara başlarken dikkat etmeniz bazı hususlar:


Ürünü tanımamak

“Çoğu şirketin sorduğu en yaygın görüşme sorularından biri,“ neden burada çalışmak istiyorsunuz? ”Bu sorunun amacı, onlar hakkında ne kadar bilginiz olduğunu ve büyümelerine nasıl katkıda bulunabileceğinizi öğrenmektir. Bir tasarımcı olarak, bir röportaja girmeden önce şirketin ürününün ne hakkında olduğunu anlamanız çok önemlidir. Ürünün kim için olduğunu ve hangi sorunu çözmeye çalıştığını daha iyi anlamak için araştırmayı önceden yapın. ”


Ürünler hakkında yeterince araştırma yapmamak

“İşe alım yöneticileri, ileri görüşlü tasarımcıları kimliklendirmek için fırsatlar arıyor ve bunu yapmanın en iyi yollarından biri, bir mülakat oturumu sırasında sorduğunuz soruları dikkatle dinlemektir. Mülakata hazırlıksız gelme hatasını yapmayın - sorularınızı önceden hazırlanmış, düzenli, tertipli olmalı ve sormaya hazır olmalısınız. Ürün tasarımı ve iş hedeflerine nasıl katkıda bulunduğu hakkında düşünceli sorular sorun. Başlamak için iyi bir yer, ürünle ilgili ortak kullanıcı ağrı noktaları hakkında soru sormaktır. ”


Zayıf iletişim

“Tasarım yöneticilerinin potansiyel adaylarda aradıkları bir şey varsa, mükemmel iletişim becerileri. Mülakat oturumu, portföyünüzün gösteremediği hassas becerileri gösterme fırsatınızdır. Unutmayın, bir mülakat tek yönlü bir soru-cevap süreci değil, bir karşılıklı münakaşa oturumu olmalıdır. Verimli bir sohbete katılmak için soru listeniz ve ürün hakkındaki gerçek merakınız burada devreye giriyor. ”


Gerçekleri listeleme vs. hikaye anlatımı

“Geçmiş çalışmalarınız hakkında konuşma zamanı geldiğinde, sadece tasarım sürecinizde yapılan işlemleri listelemeyin. Projenin sonuçlarına ve oraya nasıl ulaştığınıza odaklanan etkileyici bir hikaye anlatmayı hedefleyin. Unutmayın, ne yaptığınızdan bahsetmek yeterli değildir, ancak ekibinize nasıl yardımcı olduğunuzu ve şirket ve kullanıcılarınız için bir sorunu nasıl çözdüğünüzü açıklayın. ”


Sorunları çözmek için acele etmek

“Bir tasarım mülakatı sırasında, muhtemelen çözmeniz için bir tasarım konulu bir görev alacaksınız. Ayrıntılara çok dikkat ettiğinizden ve görevi anlamak için zaman ayırdığınızdan emin olun. Çözümü bulmak için acele etme hatası yapmayın. Tasarım yöneticileri, düşünce sürecinizi görmekle sonuçtan daha fazla ilgilenir. Yaratıcı problem çözme yaklaşımınıza nasıl yaklaştığınızı ve tasarım sürecinin en çok merak ettiğiniz kısımlarını görmek istiyorlar.”


Hangi sektörde olursanız olun, yukarıdaki paylaşılan öneriler tüm sektörlere uyarlanabilir - hatta, her sektörde geçerli olan kurallar. Pandemi sonrası, iş dünyası da eskisi gibi olmayacak. Şu an mevcut işinizi değiştirmeyi düşünüyorsanız veya dair kişisel envanter testlerini

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page