top of page
Ara

Müzisyenlerle işbirliği yapan markalar söz konusu olduğunda özgünlük neden önemli?

Müzisyenler ve markalar arasındaki ilişki, pop kültürünün temel dayanağıdır. Ortaklıklar, markalara, sevilen kitlelere ve sanatçılara, kayıt endüstrisinin takvimi ile sınırlı olmayan bir gelir akışı sağlama şansı sunuyor.

Bununla birlikte, otantiklik, başarılı bir işbirliğinin merkezinde yer alır.


The Drum'ın Can-Do Festival'in yakın tarihli bir panelinde, sanatçı Katie Melua, bu özgünlüğün nasıl ortaya çıkabileceği ve sanatçılar ile markalar arasındaki ilişkiler konusunda bakış açısı sundu.


Melua, bir sanatçının bakış açısıyla, “zamanınızı ne vereceğinize karar vermek gerçekten önemlidir. Sana belli bir etki bırakan bir müzik sanatçısı olmak için harika bir servete sahipsin, bu yüzden seçim çok önemli. ”


“Şahsen benim için çevre sorunları gibi bazı değerler gerçekten önemli, bu yüzden [bir marka ile çalışmaya başlamadan önce] hizalamanın orada olduğundan emin olmak için her zaman bu konulara derinlemesine dalmaya çalışıyoruz.”


Destekledikleri nedenlerle sanatçılar ile iyi bir ilişki kuran markalar hakkında konuşan ATC Management marka ortaklıkları başkanı Gary Cohen, kot markası Levi’s markasını örnek aldı.


“Levi‘s, ortaklık içinde her zaman bir yol bulmaya çalışan bir marka örneğidir. Örneğin, özellikle dezavantajlı bölgelerde yerel müzik projeleri geliştirmek ve sanırım birkaç yıl önce tüm bunların etrafında Stormzy ile büyük bir kampanya yürüttüler.


“Ve son zamanlarda çevre ya da Kara Yaşam Önemi gibi özel bir nedeni olan başka markalar da var. Artık sanatçıların her zamankinden daha fazla markalarla yaptıkları her şeyde bu tür iyi bir neden hizalaması aradıklarını düşünüyorum. ”


Cohen, sanatçılara yüksek düzeyde yaratıcı kontrol verildiğinde sanatçılarla işbirliğinin en iyi sonucu verdiğini de vurguluyor: “Kesinlikle en iyi çalışan kampanyaların, sanatçıların nihai çıktıya gerçekten katkıda bulunma fırsatına sahip oldukları kampanyalar olduğunu gördük.


"Markalarla çalışırken yaptığımız şey, sanatçıları mümkün olan en kısa sürede masaya getirmeye çalışmaktır, bu yüzden marka tarafından neler beklendiğini biliyorlar, aynı zamanda yaratıcı kampanyalarını nihai kampanyaya da sokabiliyorlar."


ATC yönetimi direktörü Sumit Bothra, işbirliğinin en iyi sonuç verdiğini de “marka uygun olanı yapmak için sanatçıya bıraktığında” kabul ediyor.

Anlamanız gereken şey, çoğu sanatçıda ve özellikle bir ekipte çalışırken, sanatçının yöneticisi ve marka direktörlerini tam anlamıyla aynı çatı altında tutmamız açısından oldukça eşsiziz. Bu gibi durumlarda sanatçılar, yönetici, marka, marka danışmanı, yönetmen, herkes bu ilişkinin başarılı olmasını istiyor. Bu yüzden her zaman soracağız: kitlenizi bizden daha iyi tanıyorsunuz, böylece kitlenizin bu işbirliğine bizden daha iyi nasıl tepki vereceğini biliyorsunuz.

Gelecekte sanatçılarla çalışmak isteyen markalara ne gibi tavsiyelerde bulunacakları sorulduğunda Cohen, anahtarın markaların sanatçıların insanlığını tanıması ve bunu ortaya çıkarmaya çalışmasını öneriyor.


“Bir sanatçının esasen iki kişiliği vardır - sanatsal kişiliği ve sanatsal karakteri ve onunla birlikte gelen her şey. Ancak, tüketicilerin gittikçe daha fazla tepki verdiği, kendilerinin doğal versiyonudur, gerçek dürüst versiyonudur. ”

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page