top of page
Ara

Mutlu bir hibrit çalışma ortamı yaratmanıza yardımcı olacak beş etkili yol

İş psikoloğu Tony Crabbe, Kate Wills'e evde ve ofiste çalışmak arasındaki dengeyi nasıl mükemmelleştireceğini anlatıyor

Mutlu bir hibrit çalışma ortamı yaratmanıza yardımcı olacak beş etkili yol

1. Teknolojiyi kontrol edin

İş psikoloğu Tony Crabbe, "Hibrit çalışmayı desteklemek ve insanları görüntülü aramanın ötesinde meşgul etmek için inanılmaz derecede yenilikçi araçlar var" diyor. "Klaxoon adında, notlar gönderebileceğiniz, onları hareket ettirebileceğiniz ve birbirinizin fikirlerine oy verebileceğiniz sanal bir beyaz tahtaya benzeyen bir uygulama kullanıyorum. Ayrıca, büyük etkinliklere ev sahipliği yapmak ve daha sonra insanları birbirine bağlamak için iyi olan Social27 adlı bir platformu da seviyorum.” Ardından, ofisinizin etkileşimli bir zemin planını oluşturan ve kimin sanal olarak çalıştığını ve kimin şahsen orada olduğunu gösteren YonderDesk var. Çalışanlar platformda işbirliği yapabilir ve sanal masalarını "süsleyebilir".


2. İletişim anahtardır

Crabbe, "İşverenlerin ve çalışanların, hibritin nasıl çalışmasını istedikleri ve nelerin desteklendiğini hissetmeleri gerektiği konusunda açık konuşmalar yapmaları gerekiyor" diyor. “Yöneticinizin sizi duymadığını düşünüyorsanız, akranlarınızla konuşabilir misiniz veya kuruluşunuzda gidebileceğiniz başka biri var mı? Ayrıca, ev-iş dengesinin zaman içinde değişebileceğine dair ne düşündüğümüzü de düzenli olarak kontrol etmemiz gerekecek.”


3. Üç C

Flex: Reinventing Work for a Smarter, Happier Life kitabının yazarı Annie Auerbach, “Hibrit şablonunuzu planlamaya gelince, üç C'yi düşünün” diyor. Netlik - hayatınız için en iyi nasıl çalışabilir? Yaratıcılık — haftanızı çocuk bakımı, sirkadiyen ritimler, akış anları, dostluk ihtiyacı ve işbirliği etrafında planlayabilir misiniz? Ve Mahkumiyet — dijital var olma eğiliminden kaçınmak için esnekliğinizin sınırlarını zorladığınızdan emin olun.”


4. Mikro aralar oluşturun

Tony, "Başlangıçta ofisi oldukça bunaltıcı bulabiliriz, bu nedenle gün içinde kasıtlı olarak yürüyüşe çıkabileceğiniz veya yalnız kalabileceğiniz sessiz bir zaman ayırmanız önemlidir" diyor. "Aynı şekilde, evde çalışırken toplantı odalarına gidip gelmek veya işe gidip gelmek gibi doğal geçişleri kaçırıyoruz. Sizin için molalar planlayan ve size bir uyarı gönderen uygulamalar kullanarak bu mikro araları kendiniz oluşturun.”


5. Haklarınızı bilin

Karantina sırasında, birçok işçi bir ev ofis kurmak veya kendi ekipmanlarını kullanmak için faturayı kendileri öderken buldu. Uzlaşma servisi Acas, her iki tarafın da nasıl çalışması gerektiği, hangi ekipmanın kullanılacağı ve maliyeti kimin karşılayacağı konusunda önceden anlaşmaları gerektiğini söylüyor. Örneğin işverenler, geniş bant faturanızın bir kısmını ödemeye istekli olabilir. HMRC, işyeri telefon görüşmeleri veya çalışma alanınız için gaz ve elektrik gibi evden çalışmanın bazı maliyetlerinin vergi indirimi için uygun olabileceğini söylüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page