top of page
Ara

Musk, madenciler temiz enerji kullandığında Tesla'nın kripto paraları kabul edebileceğini söyledi

“Pozitif gelecek eğilimi olan madenciler tarafından temiz enerji kullanımının teyidi olduğunda, Tesla Bitcoin işlemlerine izin vermeye devam edecek”

Musk, madenciler daha temiz enerji kullandığında Tesla'nın bitcoinleri kabul edebileceğini söyledi

Tesla Inc CEO'su Elon Musk Pazar günü tweet attı, elektrikli otomobil markasının, işlemleri doğrulayan madenciler daha fazla yenilenebilir enerji kullandığında bitcoin işlemlerine izin vermeye devam edeceğini söyledi.


“Pozitif gelecek eğilimi olan madenciler tarafından makul (~yüzde 50) temiz enerji kullanımının teyidi olduğunda, Tesla Bitcoin işlemlerine izin vermeye devam edecek” dedi.


Bitcoin Pazar günü akşama doğru yüzde 5.1 artışla 37.360.63 Dolar yükseldi ve Musk'ın tweet'inden sonra önceki kapanışına 1.817.87 Dolar daha değer kazandı. Jones, bitcoini altınla karşılaştırmıştı. Jones, bitcoin'in bir portföyü çeşitlendirmenin harika bir yolu olduğunu söyledi.


Dün bir tweet'te Tesla CEO'su Elon Musk, elektrikli araç şirketinin kripto para madencileri tarafından makul temiz enerji kullanımının onaylanması durumunda Bitcoin'i tekrar kabul edeceğini açıkladı.

Musk ayrıca Tesla'nın Bitcoin'in piyasayı hareket ettirmeden kolayca tasfiye edilebileceğini doğrulamak için hisselerinin yaklaşık yüzde 10'unu sattığını söyledi.


Mayıs ayında Tesla'nın artık araba alımları için Bitcoin'i kabul etmeyeceğini ve şirketin kripto para birimindeki pozisyonunda hızlı bir geri dönüş için uzun süredir devam eden çevresel endişeleri gerekçe göstererek duyurdu. Bitcoin, tweetinden sonra yüzde 10'dan fazla düştü.


Milyarder, kripto para biriminin umut verici bir geleceği olduğuna inandığını, ancak çevreye büyük bir maliyeti olamayacağını söyledi.


Şubat ayında Tesla, 1,5 milyar dolarlık bitcoin satın aldığını ve bunu otomobiller için bir ödeme şekli olarak kabul edeceğini açıkladı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page