top of page
Ara

Moda için dijital pazarlama: Markanızı pazarlamak ve satışları artırmak için 12 yaratıcı fikir

2020 ve sonrasında başarılı bir şekilde iletişim kurmanızı sağlamak için e-postalardan nasıl en iyi şekilde yararlanabileceğiniz bazı yollar...

Moda sektöründe dijital pazarlama: Daha fazla satış için dijital araçlar nasıl kullanılır?

2020 ve sonrasında başarılı bir şekilde iletişim kurmanızı sağlamak için e-postalardan nasıl en iyi şekilde yararlanabileceğiniz bazı yollar...2020 ve sonrasında başarılı bir şekilde iletişim kurmanızı sağlamak için e-postalardan nasıl en iyi şekilde yararlanabileceğiniz bazı yollar...


Yoğun rekabetin olduğu bir çevrimiçi moda pazarında, markanızı öne çıkarmak zor olabilir. Tüketici zihinlerinde iz bırakmanın en iyi yollarından birinin dijital pazarlamada olduğudur. Moda dijital pazarlama sadece marka varlığını ve satışlarını iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda marka bilinirliğini artırabilir ve anında geri bildirim alabilmeniz ve bir kampanyanın çalışıp çalışmadığını belirleyebilmeniz için kolayca izlenebilir.


Doğru bir şekilde yapıldığında, moda dijital pazarlama ürününüzü ideal kitlenizin önüne getirir, böylece markanızın farkına varır, ürünlerinizi satın alır ve nihayetinde marka elçilerine dönüşmesinin önü açılır.


Hadi başlayalım. Moda markanızı pazarlamanıza yardımcı olacak on iki moda dijital pazarlama örneği ve fikri:


1. Dönüşüm oranlarını artırmak için ziyaretçinizi Facebook reklamlarıyla yeniden hedefleyin

Çoğu kişi, bir reklamı gördükten veya web sitenizi ziyaret ettikten hemen sonra satın almaya hazır değildir. Yeniden hedefleme ile, ürününüzü hatırlatıcı reklamlarla satın almayı düşünen aynı kişilere ulaşabilirsiniz.


Facebook ile Özel Kitleler oluşturarak web sitenize gelen ziyaretçileri yeniden hedefleyebilir ve erişiminizi artırmak için benzer kitleleri hedefleyebilirsiniz.


Diyelim ki bir hafta sonra satın almazlarsa, harekete geçmeleri için reklamda minik bir indirim yapabilirsiniz. Alışveriş sepetlerini terk eden kişileri yeniden hedeflemek, aksi takdirde kaybedilecek satışlar oluşturmanın harika bir yoludur.


Kısa süre önce bir markanın Facebook reklam yönetimini devraldık ve ortalama olarak %398'lik bir yatırım getirisi elde ettiler ve bazı Facebook yeniden hedefleme kampanyaları% 660'a çıktı! Moda dijital pazarlamasının bir İtalyan güneş gözlüğü markasının satışlarını hızlandırmasına nasıl yardımcı olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için örnek olayı indirin.


2. Alıcıların farkındalığını artırarak satışları yükseltmek ve dikkat çekmek için tatil dönemlerinde bir kampanya planlayın

Yılın zamanına bağlı olarak, alıcılara farklı teşvikler sağlayabilirsiniz. Noel ise, indirimleri birleştirmeye odaklanan bir dijital pazarlama stratejisiyle e-posta abonelerinize bir dizi e-posta gönderin. Örneğin, 12 gün vermeyi teşvik edebilir ve her gün farklı bir üründe indirim yapabilirsiniz. Bir gün ayakkabı, iki gün elbise vb. indirimleri düşünebilirsiniz. Abonelerinize e-posta indirimlerini arkadaşlarıyla ve sosyal medyada paylaşmaları için bir neden sunabilirsiniz.


Özel günlerden önce, sitenizde bir Yaklaşan özel günle ilgili enteresan bilgilerin tanıtımını yapabilirsiniz. Alışverişe teşvik etmek için uygun olabilecek pastel renkli elbiseler veya üstlere indirim kodlu etkileyici görseller yerleştirebilirsiniz.


Bazı Summer Lovin'i eşleştirme indirimleriyle tanıtın - bir mayo ve örtbas veya sandalet ve şort. Veya belirli bir miktarın üzerinde satışlarla bonus hediye sunun. Güneş gözlüğü, parmak arası terlik, şapka veya güneş kremi (markanız ve logonuzla birlikte) 100 dolardan fazla satın alma ile olası hediye öğelerdir. Müşteri mutludur, çünkü ücretsiz olarak bir şey alırlar ve bu ürünü her kullandıklarında markanızı hatırlatırlar.


NOT: Her mevsimsel teşvik sosyal medyada da paylaşılmalıdır: Facebook, Instagram, Twitter ve blogunuz.


3. Ziyaretçilerinize öğelerinizi nasıl giyeceklerini veya günlük yaşamlarına nasıl dahil edeceklerini göstermek için stil kılavuzları oluşturun

Çeşitli giyim ürünleri satan bir moda markanız varsa, ziyaretçilerin ve abonelerin kıyafetlerinizi nasıl giyecekleri hakkında fikir sahibi olabilmeleri ve hatta parçaları mevcut gardırobuna dahil edebilmeleri için web siteniz için bir stil kılavuzu hazırlayın.


Kendinizi yalnızca bir rehberle sınırlandırmayın. Stil kılavuzları mevsimsel (ilkbahar, yaz, sonbahar, kış), özel günler (düğün, parti, piknik), tatiller (Bayram, Yeni Yıl vb.) ve daha fazla konu için yapılabilir: seyahat, iş, hafta sonu , plaj.


Kılavuzlar, web sitenizde özel bir bölüm olarak listelenebilir ve koleksiyonunuzdaki her öğe hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlayabileceğiniz blogunuza eklenebilir. Müşterinizin ilgisini çekmek için stil kılavuzuyla bir hikaye anlatmayı deneyebilirsiniz.

4. Hem marka bilinirliğini hem de topluluğunuzun boyutunu artırmak için Instagram'da bir hediye verin

Mağazanızda çok popüler bir öğeniz varsa, kesinlikle Instagram'da bir hediye çalıştırın. Hediye için Instagram takipçileriniz, fotoğraftaki öğeyi neden kazanmak istediklerini yorumladılar ve ardından hediyeyi de isteyen üç arkadaşını etiketlediler. (Sık sık başka üç arkadaşını yorumlayıp etiketleyecek!) Instagram hediyeleri markanız için düzenli bir özellik haline gelebilir ve her ayın başında yeni bir öğe sunabilir.


Eşya paketi için faydalı ve / veya tanınabilir hashtag'ler kullandığınızdan emin olun. Her seferinde kullanacağınız sadece hediye programı için özel bir hashtag oluşturun.


Bir Instagram kampanyası yürütmek, Instagram kullanıcıları arasında takipçilerinizi ve marka bilinirliğini artıracaktır.


5. Yeni bir kitleye erişmenizi, sosyal kanıt elde etmenizi ve benzersiz içerik elde etmenizi sağlamak için kategorinizdeki etkileyicilerle çalışın

İdeal kitlenizin önüne geçmek için, markanızı isteyen kişilerin zaten özel bir takipçisi olan popüler bir moda vlogger veya blogger ile çalışın. Geniş kitlelere sahip olanlar bir itibar oluşturmuş ve okuyucuları tarafından saygı görmüştür. Ürünlerinizi belirtmeyi, gözden geçirmeyi ve hatta giymeyi seçerse büyük bir etkiye sahip olabilirler. Moda Dijital Pazarlama Satışlarını Artırıyor


Belirli bir kampanyanın etrafında içerik oluşturmak veya ürününüzle birlikte muhteşem görüntüler oluşturmak için onlarla birlikte çalışabilirsiniz. Etkileri ve yaratıcılık ürününüze büyük etkileşim ve satış kazanacaktır.


Blogcularla çalışmak size iki büyük şey verir: yeni bir kitlenin önüne geçersiniz ve doğru etkileyiciyi seçtiyseniz, yeni müşteriler kazanırsınız ve blogcu sizin için içerik oluşturur. İşbirliğine bağlı olarak bloglarında, sosyal kanallarında özel içerik paylaşacaklar ve siz (marka) ürettikleri içeriği kullanma fırsatı da elde edebilirsiniz.


Bir blog yazarı ile işbirliği yaparken, yollarına trafik göndermek için blogcuların fotoğraflarını içeren Facebook reklamları da yayınlayabilir ve karşılığında ürünlerinizi fark edebilirsiniz. (Bunların ve / veya logolarının resimlerini göndermeden önce imzalı bir sözleşme yaptığınızdan emin olun.)

Bloggerlarla çalışırken, onlara daha fazla rehberlik sağlamak ve aradığınız içeriği oluşturmaları için bir marka kılavuzu sağlayın.

6. Her yeni e-posta abonesinin sizi Instagram'da takip etmesini sağlayın

Takip ettiğiniz için yeni e-posta abonelerine teşekkür edin ve stil ilhamı ve ipuçları için sizi Instagram'da takip etmeye yönlendirin.


Sağladığınız özel bir hashtag kullanarak yalnızca sizi takip etmemelerini değil, kendi fotoğraflarınızı markanızla paylaşmalarını teşvik edin. Bu şekilde müşterilerinizin resimlerini kolayca yeniden paylaşabilir, marka sadakati oluşturabilir ve markanıza kişisel bir dokunuş getirebilirsiniz.


7. İdeal alıcınızın yaşam etkinliklerine, satın alma konusunda ilham vermeleri için yıl boyunca hediye rehberleri oluşturun

Sahip olduğunuz e-Ticaret mağazasının türüne ve ideal alıcınıza bağlı olarak, yaşam etkinlikleri için hediye rehberleri oluşturun. İnsanlar sadece Noel değil, yıl boyunca hediyeler satın alırlar, bu nedenle Anneler Günü, Babalar Günü, mezuniyet sezonu, Sevgililer Günü, düğünler, yıldönümleri, bebek duşları vb.Için hediye rehberleri oluşturarak ürünlerinizi tanıtın.


Hediye rehberleri web sitenizde mevcut olmalı ve müşterilere hedef e-postalarda gönderilebilir. Ayrıca hediye rehberlerini tüm sosyal medyada da tanıtabilirsiniz (elbette resimlerle birlikte).


Bu hediye rehberleri, dükkanınızda sattığınız, hediye vermek için belirli bir kategoriye uyan öğelerin bir koleksiyonudur. Örneğin; Anneler Günü için eğer markanız kadın eşyalarını satarsa, anne için mükemmel hediyeler koleksiyonu oluşturabilirsiniz. Web sitenizde, alışveriş yapılabilir öğeler listesiyle özel bir açılış sayfası oluşturun. Ayrıca dergi tarzı bir hediye kılavuzu ile dijital bir e-kitap da oluşturabilirsiniz. E-kitaplarla, satın almaları kolay olması için e-Ticaret mağazanıza bağlantılar eklediğinizden emin olun.


8. Kitlenizin markanız etrafında bir topluluk oluşturmasını sağlayın

Etkileşimi artırmak ve bu değerleri güçlendirmek için kitlenizi marka değerlerinize göre içerik paylaşmaya teşvik edin.


Örneğin, Facebook ve Instagram'da, toplumunuzdan markanızın inandığı bir şeyin fotoğrafını paylaşmasını istediğiniz bir yarışma düzenleyebilirsiniz. Under Armour, yakın zamanda Gisele Bündchen ile #IWILLWHATIWANT hashtagini kullandıkları bir kampanya yürüttü. markanın inandığı bir şeyi paylaşmak ve çevrimiçi toplulukları da aynı hashtag'i kullanarak dahil olabilirdi.


Topluluğunuz markanız için içerik oluşturduğunda, paylaşılan fotoğrafları web sitenizdeki blog yayınlarına veya hatta LOFT gibi ana sayfanıza da dahil edebilirsiniz. Kim sevdikleri bir moda markası tarafından bahsetmek istemez ki? Web sitenizdeki fotoğrafları, açıklamaları ve öğeleri satın almak için bağlantıları paylaşarak, bu bağlantıyı tüm arkadaşlarıyla paylaşacak bir müşteriniz var.

9. Marka sadakati oluşturmak için müşterilerin doğum günlerini hatırlayın (ve öğrenin)

Müşterilerinize bir kupon kodu (#happybirthday) ile salyangoz posta yoluyla mutlu bir doğum günü kartı gönderin. “Mutlu yıllar Sara, İşte doğum günü hediyemiz! Zevk almak!"


Normal mektuptan bahsetmişken, gelecek potansiyel bir satışla veya yeni bir giyim hattına ilk kez çıkmak için müşterilerinize periyodik olarak bir iletişim kurabilirsiniz. İnsanlar postaya bir şeyler eklemeyi sever ve bu da dijital dünyanın dışına ekstra bir adım attığınız anlamına gelir. Bu marka bilinirliğini güçlendirecek ve sadakat oluşturacaktır. Ancak, dijital olmayan etkinliğinizi her zaman normal mektupları dijitale sunduğu için bağlamalısınız, böylece çabalarınızın işe yarayıp yaramadığını bilirsiniz. Örneğin, yalnızca mektubu alan müşteriler tarafından kullanılabilen bir kod ekleyin. Bu şekilde çevrimdışı etkinlikleri izleyebilirsiniz.


Kampanya mesajlarınızın her yerden onlara ulaşarak kitlenizle yankılandığından emin olun; gerçekte entegre bir kampanya için çevrimdışı ve çevrimiçi kanallarla entegre etme yoluna gitmelisiniz.


10. Bir blog başlatın veya zaten bir blogunuz varsa, takip edin

Bir blog aracılığıyla kitlenize sürekli olarak değerli bilgiler verin.


Blog yayınları düzenli olarak yayınlanmalıdır (haftanın aynı günü, günün aynı saati), böylece okuyucularınız ne zaman ziyaret edeceklerini bilmelidir, ayrıca görsel olarak ilginç olmalı ve genellikle 500 kelimeden az olmalıdır. Kısa, tatlı ve işin özü - çoğu okuyucunun bugünlerde aradığı şey bu. Çevrimiçi dijital pazarlama stratejinizin çok sayıda fotoğraf ve hatta bir video ile daha uzun (1500-2000 kelime) bir yazı gerektireceği zamanlar olacaktır.


Bloglar, ürünleri tanıtmak, tüketicilere kim olduğunuzu bildirmek ve onlara tavsiyelerde bulunmak için kullanılır. Blogunuzu, bir çalışan hakkında, öğelerinizin çizimden üretime nasıl oluşturulduğunu (bloglarında paylaşılan ONA çantaları gibi) veya koleksiyonlarınızdaki parçalarınızı nasıl seçtiğiniz hakkında yazarak kişiselleştirebilirsiniz. Güncel eğilimleri ve markanızda bu eğilimlere uyan unsurları tartışın. Daha popüler parçalarınız için, ilgi çekmek ve mağazanızdan farklı parçaları nasıl eşleştireceğinizi göstermek için daha belirsiz bir öğeyle bir stil özelliğiyle eşleştirin.


11. Satın almaya hazır olmayan kişileri daha sonra müşteriye dönüştürmek için yetiştirin

Birisi mağazanıza ilk geldiğinde her zaman satın almaya hazır değildir. E-posta adreslerini aldığınızdan ve onlara yavaş yavaş yeni içerik besleyen otomatik bir e-posta serisine sahip olduğunuzdan emin olun; ayrıca, kişinin müşteriye dönüşmesi için gereken e-postaların sayısı gibi satın alma tercihlerini de öğreneceksiniz. Ne tür ürünleri tercih ettiklerini, e-postalarda tıkladıklarını ve e-postalarını açtıkları gün ve saatte öğreneceksiniz.

HubSpot kullanıyorsanız, e-ticaret web sitenize bağlayın ve sitenizde gördükleri sayfalara veya istedikleri ancak satın almayan şeylere göre e-posta gönderin.

12. Dönüşüm oranlarını artırmak için alışveriş sepetindeki ürünleri bırakan kişilere bir hatırlatma e-postası gönderin

İnsanlar alışveriş sepetlerine ürün ekleyip onlarla ilgili bazı şeyleri unutuyor. Alışveriş sepetine ürün ekleyen ancak satın almayanlara hatırlatma e-postası gönderin. Bunları aralıklarla gönderin: ertesi gün, ertesi hafta ve daha sonra belki de ertesi ay, satın almayı teşvik etmek için bir indirim kodu ile birlikte olması etkileyici olabilir.


Hatırlatma e-postaları göndermek için web sitesi ziyaretçilerinizin bir hesabı olması gerekir, bu nedenle ziyaretçilerin web sitenizde hesap oluşturmasını çok kolaylaştırdığınızdan emin olun.


Dijital pazarlama, marka bilinirliğini ve satışlarınızı artırmak için oldukça kolay ve eğlenceli bir yol olabilir. Burada özetlediğimiz on iki taktiğin tamamını kullanmanıza gerek olmasa da, muhtemelen her birinin satışları, marka bilinirliğini veya topluluğunuzu artıracağını göreceksiniz. Böylece ne kadar çok kullanırsanız marka varlığınız o kadar güçlü olur.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page