top of page
Ara

Microsoft'tan okyanuslardan toplanan plastikten üretilen sürdürülebilir ürün: Ocean Plastic Mouse

Bu, yenilikçi ürün, çevreye duyarlı kişilerin tercih edebileceği bir bilgisayar faresi

Microsoft'un Ocean Plastic Mouse'u, adından da anlaşılacağı gibi, okyanuslardan ve su yollarından toplanan plastikten imal edildi. Ayrıca geri kazanılmış ahşap ve şeker kamışı liflerinden oluşan %100 geri dönüştürülebilir bir kutu içinde gelir.


Fareyi tasarlamak için, tüketici sonrası atık peletleri*, %20'si okyanus plastiğinden oluşan bir malzeme bileşimine eklenir böylece daha uzun ömürlü olmasını sağlanır.


Fare Tek bir AA pil ile bir yıla kadar kesintisiz kullanım sağlarken, üzerindeki Bluetooth çipi aracılığıyla cihazlara kablosuz olarak bağlanabiliyor. Ayrıca, Windows'a özel tasarlanan, okyanustan ilham alan özel bir tema paketi hediye ediliyor.


Son olarak, eski farenizi bir geri dönüşüm merkezine göndermek isterseniz, Microsoft, gönderim ücretini karşılayacağını duyurdu.


*: Plastik peletler, film makinelerinde, enjeksiyon makinelerinde, kalıplama makinelerinde ve plastik film, şişe, kap, çanta ve daha fazlasını üreten diğer makinelerde kullanılan küçük granüllerdir. Bu küçük malzeme parçaları, plastik ürünlerin işlenmesinde en önemli olanlardır.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page