top of page
Ara

Microsoft, ses teknolojisi firması Nuance'ı satın almaya çok yakın

Teknoloji devi, ses teknolojisi alanında uzun süredir sürdürdüğü satın alma görüşmelerini tamamlamak üzere

Microsoft, ses teknolojisi firması Nuance'ı satın almaya çok yakın

Microsoft'un ses teknolojisi şirketi Nuance Communications'ı 16 milyar Dolara satın almak için bir anlaşma yapmaya yakın olduğu bildiriliyor.


Bugün (12 Nisan) en kısa sürede açıklanabilecek anlaşma, hafta sonu birçok haber sitesi tarafından doğrulandı


Nasdaq'da listelenen bir şirket olan Nuance, sağlık hizmeti müşterileri, devlet kurumları ve müşteri destek hizmetleri tarafından kullanılan konuşma tanıma teknolojisini geliştiriyor.


1992 yılında kurulan şirket, bu alanda uzun süredir oyuncu olmuştur. Geçen çeyrekte 7 milyon Dolar kârla 346 milyon Dolar gelir bildirdi. Bu sabah itibariyle piyasa değeri 13 milyar Doların biraz altındaydı.


Nuance, sağlık sektöründe özellikle güçlü bir varlığa sahip ve ses teknolojisini doktorlara ve sağlık uzmanlarına not almaları ve yazmaları için sağlıyor. Microsoft, çeşitli kullanım durumları için ses tanıma için kendi ürünlerini geliştirdi, ancak Nuance’ın teknolojisini repertuarına eklemek bu konuda büyük ölçüde genişleyecektir.


Nuance'ı satın almak için yapılacak bir anlaşma, Microsoft’un genişlemesini besleyen büyüyen satın alma listesine de katkıda bulunabilir.


Oyun bölümü Bethesda'nın ana şirketi olan ZeniMax'ın 7,5 milyar Dolarlık satın alımını kısa süre önce kapattı ve sohbet uygulaması Discord ile devralma görüşmelerinde olduğu bildirildi.


Nuance'ın kendisi de 50'den fazla satın alma ile sık sık bir alıcıdır. Şubat ayında doktorlar için bir yapay zeka ses asistanı uygulaması olan Saykara'yı satın aldı.


16 milyar Dolarlık fiyat etiketiyle Nuance, Microsoft’un bugüne kadarki en büyük devralma anlaşmalarından biri olacak ve LinkedIn'i 2016'da 27 milyar Dolara satın almasının ardından ikinci sırada yer alacak.


Geçen yıl şirket, muhtemelen en büyük anlaşması olacak olan TikTok'un ABD operasyonlarını satın alma görüşmelerine katılmıştı, ancak bu görüşmeler, Trump'ın başkanlığının sona ermesinin ardından ABD hükümetinin TikTok üzerindeki baskısının azalmasıyla sonuçsuz kalmıştı.


Güncelleme: Microsoft, 19,7 milyar Dolar'a Nuance'ı satın alma işlemini tamamladı. Bu yılın sonuna doğru anlaşma tamamlanması bekleniyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page