top of page
Ara

Microsoft, PlayStation dahil tüm bölümleriyle birlikte Sony'yi satın alacağı iddia edildi

2020 bitmesine sayılı saatler kala ortaya atılan yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Microsoft, yılın satın alımını gerçekleştirerek 2021 yılına hızlı girme planları yapıyor

2020 bitmesine sayılı saatler kala ortaya atılan yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Microsoft, yılın satın alımını gerçekleştirerek 2021 yılına hızlı girme planları yapıyor. Amerikan devi bu kez Sony'yi 130 milyar dolara yakın bir rakamla satın aldığı iddia edildi. Görünüşe göre, operasyonun ana destekleyicisi Xbox kataloğunu güçlendirmek için Phil Spencer görevlendirildi.


Bir şekilde Microsoft, Sony Pictures ve Sony Music'i devralarak eğlence sektörüne geri dönmeyi planlıyor. Ayrıca, cep telefonu işini ve patentlerini, kamera, video ve televizyon bölümünü devralır. Ancak Redmond için en ilginç parça PlayStation bölümü ve tüm stüdyolarını içeriyor.

Bethesda'nın satın alınması, bir nesil oyuncuya damga vuracak bir hizmet sunmanın sadece başlangıcıydı. 2021 boyunca God of War, Uncharted veya The Last of Us gibi harika rozetler Xbox ve PC için sürümlere sahip olacak ve ilk günden itibaren tüm Xbox Game Pass abonelerine sunulacağı belirtildi.

PlayStation kataloğu Xbox Game Pass'e geliyor

Yasa düzenleyicileri operasyon konusunda isteksiz davrandılar, bu nedenle Microsoft, PlayStation 5 alıcılarını satmaya ve desteklemeye devam edeceğine söz verdi. Konsol, Microsoft'un öncelikleri arasında değil, ancak ana cazibe, tüm Kataloğudur. Phil Spencer'a göre Xbox ekibi, tüm Sony ürünlerini Game Pass'e getirmek için çalışacak.


Microsoft'tan, bu hareketin de tersi yönde gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini açıklamadılar. Her şey, Phil Spencer’ın niyetinin, Bethesda’yı satın alırken olduğu gibi, yeni bir boyuta ulaşmasına rağmen Xbox kataloğunu güçlendirmek olduğunu gösteriyor. Böylelikle 2021 yılında Xbox oyuncuları, konsollarında Spiderman veya The Last of Us gibi oyunların keyfini çıkarabilecekler.


Satya Nadella, Nokia'nın hikayesini tekrarlamaktan kaçınmak istiyor

Sony’nin satın alma işlemi, şu anda Sony Video ve Ses Ürünlerinin bir parçası olan akıllı telefon bölümünü içerir. Bu hareket, Nokia'nın Windows Phone günlerinde hayal kırıklığına uğrayan satın alınmasını akla getiriyor. Ancak Microsoft CEO'su Satya Nadella bunun olmayacağını belirtti.


Şirketin akıllı telefon bölümü için planı, çalışanları video ve ses bölümünün diğer alanlarında yeniden görevlendirerek tasfiye sürecinden geçiyor. Bu strateji Google'ın Motorola ile yürüttüğü stratejiye çok benziyor ve Microsoft, Japon iş grubunun telefon patentlerinden yararlanacak.


Şu anda Microsoft, Surface Duo ile telefon dünyasında yeni bir pazar alanı yaratma çabalarını sürdürüyor. Sony telefonların izlenmesi zor bir pazar payına sahip olduğunu hatırlayın. Ancak Surface Duo 2, fotoğraf bölümünde sıçrama yapmak için Sony tarafından geliştirilen kamera teknolojilerinden yararlanacak.


Groove Music, Sony Music sayesinde geri dönüyor

Son olarak, Microsoft’un Sony Music ve Sony Pictures planları, bunları yeni abonelik hizmetlerine dönüştürmekten geçiyor. Her ikisi de Groove Müzik ve Filmler ve TV uygulamalarıyla entegre olacak ve akış halinde Sony'nin müzik ve film kataloğunu sunacak. Bu çaba, tüm platformlardaki uygulamaların yeniden tasarlanmasını içerecektir.


Fiyatlar açısından Groove, Spotify ile aynı plan ve fiyatlara sahip olurken, Filmler ve TV Netflix ile aynı oranlara sahip olacak. Bu bölümler Phil Spencer'ın yönetiminde kalacak ve özel olacak, bu nedenle katalog 2021 boyunca rakip platformlardan kaldırılacak.


Bunlar tamamen iddialar. Gerçek olup olmadığını ilerleyen günlerde göreceğiz. 2021 yılı şimdiden birçok gelişmeye gebe.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page