top of page
Ara

Microsoft, Pinterest'i satın almaya bir adım daha yaklaştı

Karantina sırasında Pinterest'in değeri bir hayli yükseldi

Microsoft, Pinterest'i satın almaya bir adım daha yaklaştı

Konu hakkında bilgi veren kişiler, geçtiğimiz aylarda Pinterest'e ev dekorasyonu, yemek ve düğün kolajları yayınlayan hobiciler arasında popüler olan 51 milyar dolarlık sosyal medya şirketini satın alma potansiyeliyle ilgili olarak Pinterest ile görüşmelere devam ediyor.


İnsanlardan biri brifing verdi, görüşmelerin şu anda aktif olmadığını söyledi. Microsoft, bulut bilişim platformunun üzerinde çalışabilecek bir aktif çevrimiçi topluluklar portföyünü bir araya getirmeyi amaçlayan bir satın alma stratejisi izliyor.


Koronavirüs salgını sırasında piyasa değeri yüzde 600'ün üzerinde artan Pinterest, geçmişte bağımsız bir şirket olarak kalmak istediğinin sinyallerini vermişti.


Hisse senetleri pandeminin en düşük seviyesinden yaklaşık yüzde 80 yükselen Microsoft için yükselen hisse senedi fiyatı, Pinterest'in piyasa değeri Microsoft'un 1,83 trilyon Dolarının yalnızca yüzde 3'ü kadardır.


Microsoft için bugüne kadarki en büyük anlaşma olacak olan bir Pinterest satın alımı, Biden yönetiminin güçlü teknoloji şirketlerinin anlaşmalara girmesine izin verme iştahını da test ederdi.


Ancak, tüketicilerden ziyade esas olarak işletmelere ve hükümetlere satış yapan Microsoft, Facebook ve Google'ın büyük satın almalar yapmasını zorlaştıran politik tepkilerin çoğundan kaçındı.


TikTok satışı

Microsoft, geçtiğimiz yıl, Trump yönetiminin ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle ABD işini elden çıkarma baskısı altında olan popüler bir Çinli video uygulaması olan TikTok'un ABD'deki operasyonlarını satın almaya çalıştığında, önde gelen bir sosyal medya şirketini satın alma konusundaki ilgisini ilk kez ortaya koydu. Rakip Oracle'ın görüşmeleri bozması sonrasında TikTok için verilen teklif başarısız oldu.


Microsoft, son yıllarda birkaç satın alma gerçekleştirdi. Profesyonel ağ sitesi LinkedIn'i 2016'da 26 milyar dolara satın almanın yanı sıra, yazılım geliştiriciler için bir ağ olarak ikiye katlanan bir kod deposu olan GitHub ve geçen yıl 131 milyon kullanıcıyı geçen çevrimiçi bir oyun olan Minecraft'ı satın aldı. Geçen yıl özel oyun şirketi ZeniMax'ı 7.5 milyar dolara satın aldı.


Microsoft, büyük ölçekli uygulamaları Azure bulut platformuna getirmenin bir yolu olarak çevrimiçi topluluklara baktı. Geçen hafta aylık kullanıcılarının 459 milyona çıktığını söyleyen Pinterest, altyapı sağlayıcısı olarak Amazon Web Services'e güveniyor.


Birçoğu sık sık gönderi paylaşan çok sayıda aktif kullanıcısı olan sitelerin sahipliği, Microsoft’un diğer işletmeleri için de değerli veriler sağlamıştır. Ağ, örneğin LinkedIn verilerinin diğer Microsoft uygulamalarını ve hizmetlerini "özelleştirmek" için kullanıldığını söyledi.


Milyonlarca kullanıcının ilgilendikleri veya satın almak isteyebilecekleri şeylerin resimlerini "panolarda" yayınladığı bir sosyal medya sitesi, Microsoft'un pazarlama hizmetlerinin müşterileri için önemli bir veri kaynağına dönüşebilir ve aynı zamanda şirketin eğitimi için hammadde görevi görebilir. AI sistemleri.


Nisan 2019'da borsaya giriş yapan Pinterest, insanlar kilitlenmeler sırasında evde kaldıklarından ve işletmelerin tuğla ve harç mağazalarından çevrimiçi satışa kayması nedeniyle pandemiyle ilgili kullanım artışından yararlandı.


Geçen hafta, üç aylık gelirlerinde yüzde 76 artışla hisselerini yüzde 10'un üzerinde artırdı. Rakipleri Facebook ve TikTok'ta benzer gelişmelere uygun hale getiren reklam formatları ve e-ticaret fırsatları sunarak reklamveren tabanını genişletiyor.


İçeriğinin doğası gereği, sosyal ağ, diğer platformların denetleme başarısızlıkları nedeniyle karşılaştığı incelemeden büyük ölçüde kaçındı.


Microsoft şu aşamada yorum yapmaktan kaçındı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page