top of page
Ara

Microsoft kıdemli başkan yardımcısı müşterileri güçlendirmek için çeşitliliğe odaklanıyor

Kathleen Hall, işini insanların Microsoft markasını sevmeleri için çalışmak olarak tanımlıyor

Şirketin baş marka sorumlusu ve marka, reklamcılık ve araştırmadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak, hazırda birkaç araç var.

"Müşterilerimiz ve onların ihtiyaçları hakkında strateji ve anlayış sağlamak için verileri ve içgörüleri kullanıyoruz ve misyonumuzu ve değerlerimizi hayata geçirmek için harika hikaye anlatımından yararlanıyoruz"

Kathleen Hall'un, Business Journals'a verdiği röportajın detayları oldukça çarpıcı. İş profesyonelleri için oldukça faydalı olabilecek içgörüler sunuyor.


Bize Xbox uyarlanabilir denetleyicisi ve "Oyunu Değiştirmek (Changing the Game)" kampanyası neyi vurgular ve nasıl başladı?

Bir araya gelen birkaç iş fikri vardı - mühendislik ekibimiz, oyun topluluğunun üyelerinin denetleyicilerimizi benzersiz ihtiyaçlarına göre uyarlamak için kendi geçici çözümlerini oluşturduğunu fark etti. Oyun şefimiz, gülünç derecede yüksek oyun skorlarına sahip, kısmen felçli bir oyuncuyla tanıştı ve gerçek benliği olduğu tek zaman oyun oynuyormuş gibi hissettiğini, ancak oyun oynamanın kendisi için çalışması için çok çalışmak zorunda kaldığını paylaştı.


Tüm bunlar, ürün tasarımımız aracılığıyla ihtiyaçlarını ele alarak bizden güçlenmeyi hak eden benzersiz ihtiyaçları olan oyuncular olduğu gerçeğiyle damıtıldı. Ve yaptığımız her şey kadar zarif ve güzel olduğumuz tasarım duyarlılıklarını hak ettiler.


Daha sonra, en önemlisi, topluluğu gerçek tasarıma dahil ettiler.


Mühendislik ekibi ve yarattıkları şaşırtıcı, zarif ve esnek ürün, sonradan gelenler için itici güçtür. Ürünü ve kapsayıcılığı mümkün kılmak için neler yapabileceğini gördüğümüzde, önemli işler yapacağını değil, değerlerimizin temsili ve kapsayıcılığa getirdiği mesaj için daha geniş bir şekilde paylaşmamız gerektiğini biliyorduk.


Markaların reklamcılıkta artan çeşitliliği vurgulaması neden önemlidir?

-Basit. Eski bir atasözü var: "Görebiliyorsan, olabilirsin." Küçük kızlar bilim insanlarını görmezlerse veya erkekler medyada onlara benzeyen dansçılar veya sanatçılar görmezlerse, biz sadece mevcut klişeleri güçlendiririz. Eski basmakalıplar kırmalı ve örnek ve tekrar yoluyla olasılıkları açmalıyız. Mesajlaşmanın yapımında çeşitli girdilere sahip olmak, mesajı daha yankı uyandırır ve daha etkili hale getirir.


En büyük kariyer başarınız nedir?

-Dürüst olmak gerekirse, en büyük kariyer başarım, çocuklarımın benimle gurur duyduklarını ve asla ikinci sırada hissetmediklerini söylemeleridir.


Kariyerinizi tanımlamanıza yardımcı olan anı anlatın. İşin garibi, kariyerimi tanımlayan an babama avukat olmak istemediğimi söylemekti. Her zaman bir avukat olmam bekleniyordu ama bu benim için fazla kısıtlanmıştı. Reklam denen şeyi denedim ve asla arkama bakmadım.


Mentorluğa yaklaşımınız nedir?

-Dürüstlük ve açıklık. Pek çok insan, yeterince doğrudan geri bildirim ve konuşma alamadığı için mücadele ediyor. Mentorluk yaptığım insanlarla, anlamlı olması için çok doğrudan ve somut olmaya çalışıyorum. Ve öğrendiklerimden yararlanabilmeleri ve hiçbirimizin mükemmel olmadığımızı / buna sahip olmadığımızı anlayabilmeleri için geçmişimden ve gerçek yaşam deneyimlerimin çoğunu paylaşıyorum.


Önümüzdeki 10 yılda iş hayatında kadınlar için ne gibi değişiklikler görmek istersiniz?

-Daha yüksek seviyelerde hak ettikleri temsili almalarını istiyorum. Genel temsilde çok fazla ilerleme kaydedildi, ancak yine de C-suite temsilinde yetersiz kalıyoruz. Ve her kadının aynı rolde bir erkekle aynı şeyi yaptığını bilmesini istiyorum. Kanıtlanmış eşitlik.


Uzun süredir Microsoft'ta çalışmaktasınız. Orada bulunduğunuz süre boyunca Microsoft'ta gördüğünüz en büyük değişiklik neydi?

-Microsoft'ta gördüğüm en büyük değişiklik kültürel oldu. Şirket, ürünlerle ilgili olmaktan onları kullanan insanlarla ilgili olmaya geçti. Basit görünüyor ama çok büyük. CEO Satya Nadella’nın liderliği, kültürü büyük ölçüde değiştirdi. Sonuç odaklı olmaktan değerlere dayalı olmaya geçtik. Sadece ne yaptığınız değil, nasıl yaptığınız da önemli.


Microsoft'un Covid-19 sırasında geri verebildiği belirli yollar nelerdi?

-Salgın vurduğunda, müşterilerimizin sağlık hizmetleri ve eğitim gibi işletilen ve özellikle önemli sektörlerin nasıl yükselmesi gerektiğini yeniden keşfetmeleri gerekiyordu. Çalışanların tepkisini görmek beni çok şaşırttı. İnsanlar her türlü kişisel yıkımla uğraşıyorlardı, ancak müşterilerin eğitilmesini ve çalışır durumda olmasını sağlamak ve benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için günün her saati çalışıyorlardı. Satya, ilk müdahaleyi yapanlara ilk müdahale ettiğimiz yorumunu yaptı ve bu doğru.


Ek olarak, Microsoft, Covid-19 için bir aşı yaratmaya çalıştığı konsorsiyuma önemli katkılarda bulundu ve pazarlama kaynaklarına katkıda bulunmamıza izin verdi. Son olarak ve çok daha önemlisi, Microsoft bu kritik zamanda çalışanlarımızı, özellikle de perakende satış ve destek personelimizi koruma yolunda yürüdü. Kampüsümüzün ve mağazalarımızın kapalı olmasına rağmen maaş alıyorlar ve insanlarımıza baktığımızı bilmek beni gururlandırıyor.


Covid-19, Microsoft'un müşterileriyle etkileşim şeklini nasıl etkiledi?

-Pek çok kişi gibi biz de elbette etkileşim ve iletişimde çok daha teknoloji merkezliyiz. Takımlar bizim can damarımızdır. Her gün gerçek zamanlı olarak çalışır, paylaşır, mesajlaşır ve işbirliği yaparız. Her zaman çok ortak odaklı olduk ve müşterilerimizle etkileşim halindeydik, ancak bu zor zamanlarda daha da artmış gibi görünüyor. Satıcı ve müşteriye karşı hepimiz bu işte beraberiz gibi geliyor. NFL ve NBA ile yaptığımız çalışmalar harika örnekler. Teams aracılığıyla NFL taslağının ilerlemesine yardımcı oluyoruz ve NBA için taraftar katılımı için yeni bir yol oluşturuyoruz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page