top of page
Ara

Microsoft çalışanların kalıcı olarak evden çalışmasına izin veriyor

Microsoft, COVID-19 salgını sona erdiğinde bile çalışanlarının kalıcı olarak evden çalışmasına izin verecek

The Verge tarafından yapılan habere göre Microsoft, COVID-19 salgını sona erdiğinde bile çalışanlarının kalıcı olarak evden çalışmasına izin verecek.


Şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, Microsoft'un daha fazla çalışanının kalıcı olarak evden çalışmasına izin verdiğini duyurdu. Microsoft çalışanlarının büyük çoğunluğu devam eden salgın sırasında hala evden çalışıyor olsa da, yazılım üreticisi, ABD ofisleri sonunda yeniden açıldığında çok daha fazla esneklik sağlamak için dahili olarak "hibrit iş yeri" kılavuzunu açıkladı.


Not, şirketin "hibrit bir işyeri" oluşturma planlarını vurguluyor, Microsoft, çalışanların çalışma haftalarının %50'sinden daha az bir süre için evden özgürce çalışmasına izin vereceğini söyledi, ancak yöneticilerin personel durumunda kalıcı uzaktan çalışmayı onaylayabileceklerini söyledi. Yarı zamanlı çalışma saatleri, yöneticilerinin onayı ile çalışanlar için de mevcut olabilecek.


Şu anda, şirket çalışanlarının büyük çoğunluğu evden çalışıyor ve Microsoft daha önce en az Ocak 2021'e kadar ofisi yeniden açmayacaklarını söyledi.


Çalışmaları tamamen uzaktan yapılabilenler için, onaylanırsa uluslararası olsa bile yeniden yerleştirme seçenekleri var. Rapora göre, kendilerine tahsis edilmiş ofis alanından vazgeçmeleri gerekecek, ancak Microsoft, kalıcı uzaktan çalışanlar için ev ofis masraflarını karşılayacak.


Verge, Microsoft'un 150.000 çalışanının "çoğunun" bu uzaktan çalışma tekliflerinden birinden yararlanabileceğini bildirdi. Bununla birlikte, donanım laboratuvarlarına, veri merkezlerine ve yüz yüze eğitime erişim gerektiren bazı roller yine de şirketin ofislerine erişim gerektirebilir.


Microsoft’un üst düzey yöneticilerinden Kathleen Hogan çalışanlara notunda "COVID-19 salgını hepimizi yeni şekillerde düşünmeye, yaşamaya ve çalışmaya zorladı" diyor. "İş ihtiyaçlarını dengelerken ve kültürümüzü yaşadığımızdan emin olurken, bir yandan da bireysel çalışma tarzlarını desteklemek için mümkün olduğunca fazla esneklik sunacağız."


Microsoft kalıcı uzaktan çalışmayı benimseyen tek şirket değil. Örneğin Twitter ve Square, personelin evden süresiz olarak çalışmaya devam edebileceğini duyurdu ve Facebook, ileriye dönük çalışanlarının %50'sine kadarının tam zamanlı olarak uzaktan çalışacağını tahmin ediyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page