top of page
Ara

Microsoft, Bethesda'yı 7,5 Milyar Dolarlık satın almasını bir iletişim kampanyasına dönüştürür mü?

Sony'nin konsola özel oyunları karşısında XBox'ın elini güçlendirmek isteyen Microsoft, sektörün önemli oyuncularını bünyesine katmaya devam ediyor

Microsoft Pazartesi günü yaptığı duyuruda, video oyun yayıncısı Bethesda Softworks'ün sahibi ZeniMax Media'yı 7,5 milyar dolar nakit karşılığında satın almayı planladığını duyurdu - bu, şimdiye kadarki en büyük video oyunu satın alma işlemi oldu.


Xbox başkanı Phil Spencer, "Bethesda'daki yaratıcı liderlerle oyunun geleceği konusunda çok derin konuşmalar yaptım ve içerik oluşturuculara ve oyunlarına daha fazla yoldan daha fazla oyuncuya ulaşma fırsatlarına ilişkin benzer vizyonları uzun süredir paylaşıyoruz." dedi.


Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ve Roundhouse Studios, Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake, Starfield gibi franchise'lardan sorumlu ekipler ve artık Microsoft çatısı altında geliştirilmeye devam edecek.


Microsoft’un yeni nesil Xbox konsollarının Kasım ayında piyasaya sürülmesi, ve Türkiye'ye yeni yılın başında gelmesi planlanıyor. Konsolun resmi fiyatları henüz belli değil.


EMarketer'a göre, sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde oyun reklamcılığı gelirinin 2020'de 3,61 milyar dolardan, 2021'de 4,04 milyar dolara çıkması bekleniyor. Türkiye'de ise bu alan henüz yeterince olgunlaşmış değil.


Microsoft, oyun gelirini artırmak için oyun abonelik hizmetlerine güveniyor olsa da, oyun içi reklamcılık bir seçenek haline geldi.


Microsoft’un Game Pass abonelik hizmeti, Nisan ayında duyurulan 10 milyon aboneye göre şu anda 15 milyon aboneye sahip. Bu satın alma hamlesi sonrası kütüphanenin zenginleşeceği haberleri sonrası artış bekleniyor.


Şirket, satın almanın 2021 mali yılının ikinci yarısında kapanmasını ve 2021 ve 2022 mali yıllarında GAAP (Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri) dışı faaliyet gelirleri üzerinde asgari bir etkiye sahip olmasını bekliyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page