top of page
Ara

Microsoft, ayrıcalıklı erişim ve bulut yetkilendirme yönetimi sunmak için CloudKnox'u satın aldı

Kuruluşların bulut güvenliğini ve (Zero Trust) Sıfır Güveni güçlendirmesine yardımcı olacak

Microsoft, ayrıcalıklı erişim ve bulut yetkilendirme yönetimi sunmak için CloudKnox'u satın aldı

Microsoft olarak, kuruluşları dijital dönüşümlerinde desteklemeye ve güvenli ve sorunsuz deneyimler sunmalarına yardımcı olmaya kararlı. BT modernizasyonu genellikle birden çok bulutu kapsadığından, bulut güvenliği ve kimlik, müşterilerimizin çoğu için en önemli konulardır. Modern kimlik güvenliğinin, çoklu bulut ve hibrit bulut ortamlarında tüm kullanıcıları ve kaynakları tutarlı bir şekilde koruması gerekir. Bugün Microsoft, Bulut Altyapısı Yetkilendirme Yönetiminde (CIEM) lider olan CloudKnox Security'yi satın alarak bu hedefe doğru önemli bir adım atıyor. CloudKnox, ayrıcalıklı erişim için tam görünürlük sunar. Kuruluşların izinleri doğru boyutlandırmasına ve riski azaltmak için en az ayrıcalık ilkelerini tutarlı bir şekilde uygulamasına yardımcı olur ve güvenlik ihlallerini önlemeye ve uyumluluğu sağlamaya yardımcı olmak için sürekli analitik kullanır. Bu, bulut güvenliğine yönelik kapsamlı yaklaşımımızı güçlendirir.


Kuruluşlar hibrit çalışmaya uyum sağladıkça ve giderek daha fazla bulut hizmeti dağıtılırken, sanal makineler ve kapsayıcılar gibi insan etkileşimi olmadan işbirliği yapan ve veri alışverişi yapan yeni hizmet varlıkları çoğalıyor. Bu hizmet hesaplarının ve kimliklerinin büyümesi ve artan hacimlerdeki izinler, ayrıcalıklar ve yetkiler, kuruluşları yeni saldırı vektörlerine maruz bırakır. Kör noktalarda bırakılan veya kontrolsüz bırakılan bu izinler, iş açısından kritik öneme sahip sistemleri sızma ve bozulmaya açık hale getirir. Yüksek profilli ihlaller, kötü aktörlerin yanlış tahsis edilmiş ayrıcalıklı kimlik bilgilerini kullanarak yanal olarak ne kadar hızlı hareket edebileceğini gösterir.


Kuruluşlar bulut benimsemenin avantajlarından yararlanırken, hibrit ve çoklu bulut ortamlarında ayrıcalıklı erişimi değerlendirmek, önlemek, uygulamak ve yönetmek için hala mücadele ediyorlar. Birden çok silo sistemi bir araya getirseler bile, ayrıcalıklı erişim konusunda eksik bir görüş elde ederler. Geleneksel Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi ve Kimlik Yönetişimi ve Yönetim çözümleri, şirket içi ortamlar için çok uygundur, ancak çoklu bulut yetkileri ve izinleri için gerekli uçtan uca görünürlüğü sağlamada yetersiz kalmaktadır.


CloudKnox'un satın alınması, Microsoft Azure Active Directory müşterilerine ayrıca ayrıntılı görünürlük, sürekli izleme ve hibrit ve çoklu bulut izinleri için otomatik iyileştirme sağlar. Şirket, müşterilerine aşağıdakiler dahil birleşik ayrıcalıklı erişim yönetimi, kimlik yönetimi ve yetki yönetimi sağlamayı taahhüt ediyor:


— Tüm insan ve iş yükü kimlikleri için tek bir entegre çoklu bulut platformunda otomatikleştirilmiş ve basitleştirilmiş erişim ilkesi uygulaması

— En geniş kapsamlı sinyal sağlayan, yüksek hassasiyetli makine öğrenimi tabanlı anormallik algılamaları

— Microsoft 365 Defender, Azure Defender ve Azure Sentinel dahil olmak üzere diğer Microsoft bulut güvenlik hizmetleriyle sorunsuz entegrasyon


RiskIQ ve ReFirm Labs hakkındaki son satın alma duyurularımız gibi CloudKnox'u satın almamız, Microsoft'ta 3.500'den fazla savunucu tarafından desteklenen çipten buluta kadar müşterilerimiz için en güçlü savunmaları edinme, entegre etme ve genişletme konusundaki odağını ve uygulama yöntemleri gösteriyor. Microsoft, temel görünürlük, denetim ve Zero Trust taleplerini izleyerek hibrit çalışma ve çoklu bulut ortamlarının geleceğini güçlendirmeye ve savunmaya yardımcı olmak için benzersiz bir konuma sahip.

0 yorum
bottom of page