top of page
Ara

Microsoft, ABD ordusuna AR cihazları sağlamak için 22 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

Bugün Microsoft, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'nu şirketin HoloLens teknolojisine dayanan on binlerce artırılmış gerçeklik başlığıyla donatmak için bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

Microsoft, ABD ordusuna AR cihazları sağlamak için 22 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

Bugün Microsoft, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'nu şirketin HoloLens teknolojisine dayanan on binlerce artırılmış gerçeklik başlığıyla donatmak için bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Şirket, bu sözleşmenin 10 yılda 21,88 milyar dolar değerinde olabileceğini söyledi.


Microsoft, Entegre Görsel Artırma Sistemi (IVAS) tasarımına dayalı olarak Ordu için 120.000 AR kulaklık siparişini teslim edecek. Geliştirilen tasarım, sahadaki askerlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için HoloLens 2'nin yeteneklerini artırmayı hedefliyor.


Microsoft'tan Alex Kipman'ın bir blog gönderisinde "Program, çeşitli senaryolarda bilgi paylaşımına ve karar vermeye olanak tanıyan gelişmiş durumsal farkındalık sağlıyor" dedi.


Sözleşme, Microsoft'un 2018'de ABD Ordusunu artırılmış gerçeklik teknolojisiyle donatmak için kazandığı 480 milyon dolarlık iki yıllık sözleşmeye dayanıyor. O zamanlar sözleşme, anlaşmanın potansiyel olarak 100.000'den fazla kulaklık siparişi ile sonuçlanabileceğini belirtiyordu. "Artırılmış gerçeklik teknolojisi, askerlere karar vermeleri için daha fazla ve daha iyi bilgi sağlayacak. Bir Microsoft sözcüsü, bu yeni çalışma Savunma Bakanlığı ile uzun süredir devam eden, güvenilir ilişkimizi bu yeni alana genişletiyor ”dedi.


Microsoft, bu duyurunun, bu tasarımların prototip sürecinden, sahada üretilmesine ve kullanıma sunulmasına geçişi işaret ettiğini söylüyor.


Bu, Microsoft'a, gelecekte tüketici ve kurumsal düzeydeki cihazlara ölçeklenebilecek temel teknoloji sorunlarının üstesinden gelmek için bir devlet yüklenici bütçesi veren artırılmış gerçeklik teknolojisi için büyük bir sınav olarakta değerlendirilebilir. Artırılmış gerçeklikte endüstrinin en büyük oyuncularının çoğu, askeri sözleşmelerden kaçınma konusunda isteksiz veya açık sözlü davrandılar, ancak Microsoft bu anlaşmaları hayata geçirebilmek için rekabet etmekte oldukça kararlı bir tutum sergiledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page