top of page
Ara

Micro Focus Türkiye & Yunanistan’ın yeni ülke müdürü Zafer Akın oldu

Güncelleme tarihi: 15 Ara 2021

Son yılların başarılı büyüme performansıyla dikkat çeken global yazılım devi Micro Focus’un satış ekiplerine liderlik eden Zafer Akın, Micro Focus Türkiye & Yunanistan’ın ülke müdürlüğü görevine getirildi

Micro Focus Türkiye & Yunanistan’ın yeni ülke müdürü Zafer Akın oldu

Micro Focus Türkiye Satış Direktörü olarak görev yapan Zafer Akın, Micro Focus Türkiye & Yunanistan Ülke Müdürü olarak atandı. Akın, Kasım ayı itibarıyla, International (Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Latin Amerika) bölgesinde, yönetim ekibinin üyesi olarak Micro Focus International İş Stratejileri ve Pazara Gidiş Dönüşüm Direktörü olarak atanan Deniz Kırca’dan boşalan ülke müdürlüğü görevini üstlendi. Akın’ın bu atamasında sorumluluğundaki Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’taki iş hacminin çok hızlı büyümesine olan önemli katkısı ve satış ekiplerini yönetmekteki başarısı etkili oldu.


Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesine sahip olan Zafer Akın, önce Procter & Gamble ve Kraft Foods'da satış ve pazarlama görevlerinde çalıştı. 2007 yılında HP’ye katılan Akın, 2007-2014 yılları arasında HPE'de Pazarlama, İş Danışmanlığı ve Müşteri Yönetiminde bölgesel ve yerel çeşitli görevler aldı. Daha sonra SAS ve SAP'de Kıdemli Satış Yöneticisi olarak çalıştı ve 2019'un başlarında Micro Focus’a katıldı.


Son 15 yılda önde gelen küresel teknoloji şirketlerinde çeşitli roller üstlenen Zafer Akın, geniş bir coğrafya ve farklı sektörlerdeki müşterilerde çok yönlü bir deneyime sahip. Yeni görevine dair konuşan Akın, “Dijital dönüşümün vazgeçilmez ve kaçınılmaz olduğu bu dönemde, müşterilerimizin sürekli değişen ve gelişen pazar koşullarına uyum sağlamaları ve dijital dönüşüm yoluyla sürdürülebilir başarıya ulaşmaları için tüm ekibimle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Micro Focus hakkında

Micro Focus, şirketlerin dijital dönüşümün dört temel sahasında işlerini yürütmelerine ve dönüştürmelerine destek oluyor: Kurumsal DevOps, Hibrit IT Yönetimi, Öngörüye Dayalı Analitikler, Güvenlik, Risk & Yönetişim. Müşteri odaklı bir inovasyon süreciyle geliştirilen yazılımımız, şirketlerin kendi kurumsal yapılarını inşa etmeleri, yönetmeleri, koruma altına almaları ve analiz etmeleri için ihtiyaç duyacakları kritik araçları sağlıyor. Bu araçlar mevcut ve gelişmekte olan teknolojiler arasında köprü vazifesi üstlenerek, dijital inovasyon yarışında daha az risk ile daha hızlı inovasyonu mümkün kılıyor.

0 yorum
bottom of page