top of page
Ara

Michael Page 2021 maaş analiz anketinin sonuçları yayınlandı

Maaşlar, perakende ve turizmde stabil kalırken, sağlık, dijital, e-ticaret, teknoloji sektörlerinde yükseliş trendini yakalamış durumunda

Michael Page 2021 maaş analiz anketinin sonuçları yayınlandı

Uluslararası işe alım ve danışmanlık şirketi Michael Page, 2021 Maaş Analiz Anketini sonuçlandırdı. Ankette 2021 yılı için, bankacılık, mühendislik & üretim, finans, sağlık ve yaşam bilimleri, perakende, satış ve pazarlama, yönetici asistanı ve idari işler, teknoloji olmak üzere toplam sekiz iş alanı ve sektörde yıllık brüt maaşlar incelendi.

Michael Page Ülke Direktörü Fatih Cömert, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri Maaş Analizi Anketine göre 2021 yılı için maaşlardaki genel enflasyon artışının tüm sektörlerin ortalaması alındığında yüzde 14 ile 16 arasında seyir gösterdiğini belirtti.

Anketle ilgili detayları şöyle özetledi; “ Bu yıl için özellikle, sağlık, dijital, e-ticaret, teknoloji ve oyun gibi bazı spesifik sektörlerdeki rollerde maaş artışının yüzde 30 lara çıktığını gözlemledik. Pandeminin güçlü etkisi özellikle perakende ve turizm sektörlerindeki maaş artışlarının hızını kesti. Diğer taraftan teknik rollerdeki maaşlar, ticari rollere göre biraz daha fazla artış gösterdi. Finans ve İnsan Kaynakları rollerindeki ücretler enflasyon artışı ortalamasının biraz üstünde seyrediyor. Gıda, FMCG ve Finans kuruluşlarının yer aldığı sektörlerde ise maaşların enflasyon artışına oranla göreceli olarak orta ve ortanın üstü düzeylere ulaştığı gözlemleniyor.” dedi.

Cömert, Anket çalışmasının sonuçlarının resmi rakamlara dayanmadığını belirterek, Michael Page şirketinin portföyünde bulunan adaylar ve müşteriler tarafından verilen bilgilerin sonuçlarından derlendiğine vurgu yaptı. Michael Page Maaş Analiz Anketi verileri, şirketlerin nabzını tutan ve iş başvurusunda bulunan adaylar için iş profillerine göre piyasada uygulanan maaş düzeylerinin göstergesi olma özelliği taşıyor.

Her yıl yenilenen Maaş Analizi Anketi farklı pozisyonlardaki maaş aralıkları hakkında kapsayıcı bilgi verebilmek amacıyla hazırlanıyor. Maaş paketleri çeşitli bileşenler doğrultusunda vakaya bağlı olarak değişim gösterebiliyor.


Daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Avmtrend

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page