top of page
Ara

Meta, Facebook’ta iki yeni özelliği Türkiye’de kullanıma sundu

Meta, devam eden güvenlik iyileştirmelerinin bir parçası olarak “Facebook Koruması” ve “Facebook Profil Kilitleme” ismiyle iki yeni özelliğin Türkiye’de kullanıma sunulduğunu duyurdu

Sosyal ağ Facebook’un çatı kuruluşu Meta, güvenlik iyileştirmelerinin bir parçası olarak iki yeni özelliğin Türkiye’de kullanıma sunulduğunu duyurdu.


Facebook uygulamasında sunulacak özelliklerden ilki olan Facebook Koruması özelliği, kötü niyetli kişiler tarafından hedef alınma riski yüksek olan insan hakları savunucuları, gazeteciler ve hükümet yetkilileri gibi kişiler için tasarlanmış bir program olarak öne çıkıyor. Facebook Profil Kilitleme ismiyle sunulan diğer özellik ise arkadaşınız olmayan kişilerin paylaşılan içerikleri kısıtlı bir şekilde görmesini sağlıyor.


Facebook uygulamasına özel olarak ‘Profil Kilitleme’ ismiyle sunulan özellik ise arkadaşınız olmayan kişilerin içeriklerinizi sınırlı bir şekilde görebilmesine imkan tanıyacak. Bu özellik aktif hale getirildiğinde, profil ve etiket onayı etkinleşirken profil fotoğrafınız, kapak fotoğrafınız, paylaştığınız gönderiler, fotoğraflar ve hikayeler sadece arkadaşlarınız tarafından görülebilecek. Geçmişte herkese açık olarak paylaştığınız tüm fotoğrafların hedef kitlesi arkadaşlar olarak değiştirilecek ve hakkında kısmında yer alan bilgilerinizin sadece küçük bir kısmı arkadaşınız olmayan kişiler tarafından görülebilecek. Kilitledikten sonra profilinizi görüntülediğinizde mavi bir rozet görürsünüz. Profilinizi kilitledikten sonra, arkadaşınız olmayan kişiler profilinizde mavi bir rozet görür. Buna ek olarak, dilediğiniz zaman profilinizin kilidini açabilirsiniz.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page