top of page
Ara

McKinsey'in "Dijital Çağda Türkiye’nin Yetenek Dönüşümü" raporu yayınlandı

Ülkemizde faaliyet gösteren, önde gelen içgörü ve danışmanlık şirketlerinden olan McKinsey'in "Dijital Çağda Türkiye’nin Yetenek Dönüşümü" adlı raporu yayınlandı.

Rapor'da, Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de dijital dönüşüme paralel bir yetenek dönüşümü (yeni oluşacak işlere uygun yetkinlikler) yolculuğu ihtiyacı vardır. Bir öngörü ile 2030 yılına kadar %20-25’lik bir otomasyon seviyesini sağlayabilen bir Türkiye 3.1M marjinal (incremental) yeni iş fırsatı yaratabilir. Bu yeni işler ağırlıkla ileri seviye bilişsel, sosyal ve teknolojik yetkinlikler gerektireceğine değinilirken, otomasyon, yapay zeka ve dijital teknolojiler dünyayı değiştirirken, iş yaşamının dinamiklerini de önemli ölçüde etkiliyor. Çalışma modellerinin daha esnek hale geldiği, işgücünden yeni yetkinlikler beklendiği bir çağa doğru ilerlendiği ifade edildi.


McKinsey Global Institute (MGI) son yıllarda otomasyon, yapay zeka ve dijital teknolojilerin iş yaşamı ve işgücü üzerindeki etkilerini araştırıyor. Farklı ülkeler için öncelikli değişim alanlarını adresleyerek işgücünü geleceğe hazırlayacak inisiyatiflere ışık tuttuğu raporda, "McKinsey İşimizin Geleceği: Dijital Çağda Türkiye'nin Yetenek Dönüşümü” raporu otomasyon, yapay zeka ve dijital teknolojiler ile ortaya çıkan verimlilik artışının ekonomi üzerindeki etkisi ile farklı sektör ve meslekler için 2030 yılı işgücü ve yetkinlikler ihtiyacını sayısal olarak belirlemekte olduğu öne çıktı.


Rapor ayrıca farklı paydaşların katılımıyla gerçekleşebilecek yetenek dönüşüm programı için potansiyel inisiyatifleri sunduğu rapora buradan ulaşabilir, daha fazla bilgi için: www.mckinsey.com/tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page