top of page
Ara

McDonald's, Travis Scott ile sponsorluk anlaşması imzaladı

Fastfood devi, bu yıl pazarlama bütçesi için 76 milyon sterlin yatırım yaparak daha cesur bir pazarlama vizyonunu güçlendirmeye devam ediyor

Mc Donald's, rap sanatçısı Travis Scott ile yeni bir ünlü sponsorluk anlaşması imzalıyor. Chicago merkezli burger devi Perşembe günü, bir menü öğelerinin dolambaçlı paketinin yanı sıra moda ürünleri ve çeşitli hayır kurumları için desteği içerecek çok seviyeli bir sponsorluk anlaşmasını duyurdu.


Şirketin menüsünde bir ünlü isminin yer almasının üzerinden 28 yıl geçti. Eski NBA süperstarı Michael Jordan, 1992'de şirketle benzer bir sponsorluk anlaşması imzalamıştı.


Anlaşmanın bir parçası olarak McDonald's, Scott ile yaptıkları anlaşmanın yalnızca hayır kurumlarını destekleme fırsatları vaat ettiğini değil, aynı zamanda Scott tarafından özel olarak tasarlanan McDonald's mürettebatı üyeleri için özel giysilerle birlikte geldiğini söyledi.


Anlaşma oldukça ilgi çekici görünse de, başta sözleri olmak üzere Scott'ın müziğiyle ilgili endişelerini dile getiren franchise sahiplerinden bazı olumsuz tepkiler aldı. Bu, şirketin eski CEO'su Steve Easterbrook'un çalışanlarla ilişkileriyle ilgili haberleri vermesinden sonra geldi. Restaurant Business hakkındaki bir makaleye göre, McDonald's operatörlerinin yaklaşık üçte ikisinin ortaklığa karşı çıktığı söyleniyor.


Daha genç tüketicilere ulaşma hedeflerine değinen şirket, Scott'ı anlaşma için mükemmel bir seçim olarak görüyor, çünkü rap sanatçısı bugün genç pazar nişlerinde popüler olan en büyük müzik kişiliklerinden biri. Scott, ABD'de 45 milyondan fazla albüm sattı.


McDonald's pazarlama müdürü Morgan Flately'den yaptığı açıklamada, "Travis, Houston'daki restoranlarımızı ziyaret ederek büyüyen gerçek bir McDonald's hayranı, dünyanın en büyük müzikal eylemlerinden ve kültürel ikonlarından birinden bahsetmeye gerek yok" dedi.


Hızlı servis satışlarında rekabet gücünü artırma hedefinin bir parçası olarak şirket, bu yılki pazarlama bütçesi için ağızdan düşen 76 milyon sterlinlik bir yatırım yaparak yeni ve daha cesur bir pazarlama vizyonu izliyor. Scott ile olan ortaklık bu yatırım üzerine yazılır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page