top of page
Ara

Mastercard yakında Kripto Para birimini ödeme yöntemlerine dahil edecek

İlk aşamada, yasal uyum süreci tamamlanana kadar tüm kripto para birimleri desteklenmeyecek

Mastercard yakında Kripto Para birimini ödeme yöntemlerine dahil edecek

Dijital varlıklar ve kripto para birimleri, bireysel yatırımcılar ve kurumlar arasında dünya çapında önem kazanırken, Mastercard, müşterilerinin, tüccarların ve işletmelerin tercihlerine göre fiyat veya kripto para birimlerini kullanmalarını sağlamak için belirli kripto para birimlerini desteklemeye başlayacak, Şirket, Çarşamba günü bir blog yazısında söyledi.


Geçen yıl Mastercard, kripto kartları başlatmak için kripto borsaları Wirex ve Bitpay ile ortaklık kurdu ve insanların kripto para birimlerini kullanarak işlem yapmalarına olanak tanıyan başka bir borsa olan LVL ile ortaklık kuracak. Ayrıca, merkez bankalarının Mastercard'ın blok zinciri ağının üzerinde dijital para birimlerini test etmeleri ve geliştirmeleri için bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) test platformu başlattı. Mastercards'ın ana rakibi Visa, kendi kripto kartları ve dijital para birimleri için hizmetleriyle kripto para yarışına girdi.


Dijital varlık ve dijital varlık başkan yardımcısı Raj Dhamodharan, "Dünya çapında bekleyen 285 blok zinciri uygulamasıyla küresel olarak blockchain ürünleri ve ortaklıkları için verilen 89 blok zinciri patenti ile Mastercard, bu projeleri başarılı kılmak için ödeme sektörünün en büyük blok zinciri patent portföylerinden birine zaten sahip" dedi.


Mastercard'ın kripto stratejisinin bir parçası olarak Dhamodharan, şirketin kripto para birimi ödemelerini doğrudan kendi ağlarında destekleyeceğini, bu da müşterilere ve tüccarlara farklı ödeme seçenekleri sunacağını ve ayrıca tüccarlar için kripto para birimlerini aktif olarak kullanan yeni müşterilere yeni kapılar açacağını söylüyor.

"Tüm bu durumlarda, kripto para birimleri ağımızda hala hareket etmiyor. Kripto ortaklarımız, dijital varlıkları kendi uçlarında geleneksel para birimlerine dönüştürür ve ardından bunları Mastercard ağına iletir. Dijital varlıkları doğrudan desteklemede yaptığımız değişiklik, çok daha fazla tüccarın kriptoyu kabul etmesine olanak tanıyacak - şu anda her dijital varlığa özgü özel yöntemlerle sınırlı olan bir yetenek. Bu değişiklik aynı zamanda verimsizlikleri de ortadan kaldıracak ve hem tüketicilerin hem de tüccarların kripto para ile geleneksel arasında alışveriş yapmak için ileri geri dönüşüm yapmak zorunda kalmamalarını sağlayacak."

Ancak, "tüm kripto para birimleri desteklenmeyecek, birçok kripto daha iyi yasal uyum önlemlerine ihtiyaç duyuyor ve bu nedenle Mastercard'ın ön koşullarını şimdilik karşılamıyor. Öncelikle ve en önemlisi, tüketici bilgilerinin gizliliği ve güvenliği de dahil olmak üzere tüketici korumalarına ihtiyacımız var - insanların kredi kartlarında beklediği aynı güvenlik seviyesi. Daha sonra, ödeme ağlarında yasa dışı faaliyetleri ve aldatmacayı ortadan kaldırmak için bir gereklilik olan Müşterinizi Tanıyın da dahil olmak üzere sıkı uyum protokollerine ihtiyaç duyulacaktır. Ayrıca, bu dijital varlıklar, kullanıldıkları bölgelerdeki yerel yasalara ve düzenlemelere uymalıdır. Son olarak, insanlar bu dijital varlıkları ödemeler için kullanmak isteyecekler, bu da bizim kriterlerimizden biri. Ağımıza ulaşmak için, kripto varlıklarının yatırım için değil, harcama için bir araçta insanların ihtiyaç duyduğu istikrarı sunması gerekecek." dedi.


Geçen ay bir yatırımcı toplantısı sırasında, Mastercard'ın CEO'su Michael Miebach, şirketin dijital para birimleri ve fiyat para birimlerini paralel olarak çalıştırabilen raylar oluşturarak Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinin ve kripto para birimlerinin gelişimini destekleyeceğini söyledi.


"Destek düzeyimiz, belirli bir pazardaki düzenlemelere göre değişiklik gösterecektir. Güvenlik, uyumluluk ve tüketicinin korunmasına ilişkin yayınlanmış ilkeler ve belirli bir girişime katılımımızı belirlemede paydaşlarımıza vereceği değer tarafından yönlendirilmeye devam edeceğiz. Kesinlikle çok şey oluyor ve ileride önemli fırsatlar var ”dedi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page