top of page
Ara

Markanız ile Z kuşağı’nın dijital dünyasına başarılı bir şekilde giriş yapabilirsiniz?

Gen Z dijital dünyanın sınırlarını beklediğimizin ötesine genişletiyor

Markanız ile Z kuşağı’nın dijital dünyasına başarılı bir şekilde giriş yapabilirsiniz?

Bu yeni çevrimiçi dünya anlatılmamış fırsatlar sunarken, aynı zamanda markaların gezinmesi gereken bir dizi zorlu soruyu da gündeme getiriyor.


Yalnızca dijital bir ürün doğru hareketi mi sunuyor? Hangi çevrimiçi etkileyicilerle ortak olmalısınız? İşbirliği yapmanız gereken başka dijital markalar var mı?


Markanızı koyduğunuz dünya, markanızı yarattığınız dünyadan çok farklı olduğunda, markanızı nasıl başarılı bir şekilde genişletebilirsiniz? Üstelik bunu markanızı bozmadan bu yeni Gen Z müşterisinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde nasıl yapabilirsiniz?


Bu dünyada başarılı bir şekilde gezinenlerin derslerine bakarken, dijital ürün yayılımınızı yönlendirmek için kullanabileceğiniz üç temel ilke olduğuna inanıyorum:


1. Sattığınız ürünlerin ötesinde neyi gösterdiğinizi anlayın

Güçlü markalar, ürettikleri ürünlerden daha fazlasını ifade eder.


Markanızın merkezinde yatan amacı anlamak, tüketicinizin kafasını karıştırmadan teklifinizi başarılı bir şekilde uzatmanızı sağlamanın anahtarıdır.


Markasını amacına göre başarıyla inşa eden ve bunu dijital olarak teklifini genişletmek için kullanan bir marka örneği Nike'dir.


Nike otantik atletik performansı yaşıyor ve soluyor ve bu amaç netliği, Nike koşu kulübü ve uygulamasını oluşturmalarına olanak tanıdı. Kim olduklarına sadık kalan, tüketicilerin fitness performanslarını optimize etmelerine yardımcı olurken markalarının spor giyimden uzaklaşmasına olanak tanıyan bir teklif.

Bu ilkeyi benimsemek, moda işletmelerinin kıyafet yapmaktan vazgeçip bunun yerine yalnızca dijital parçalar yaratabileceği anlamına gelir. Oteller oda satmaktan kurtulabilir ve bunun yerine dijital eğlence deneyimleri sunabilir. Restoranlar, küçük perakendeciler mekanlarından uzaklaşabilir ve evde yemek setleri sunabilir. Her işletme yeni ürünler yaratabilir ve yeni kitlelere hitap edebilir, ancak ancak Nike gibi aynı marka DNA'sını kullanmaya devam ederlerse.


2. Her dijital platformda müşterinizin benzersiz kişiliğini anlayın

Yüz yüze görüşmelerden ve fiziksel ürünlerden biri olan 'gerçek dünyada', dünyaya olmak istediğimiz kişi türünü sunmamıza yardımcı olan markalardan satın alıyoruz. Patagonya üstünü giyerek, akranlarımıza doğal dünyanın bilincinde olduğumuzu söylüyoruz; Rolex takarak başarımızı sergiliyoruz.


Bu dijital dünyada farklı değil. Animal Crossing ve Fortnite gibi platformlar dışında, tamamen yeni bir kendini ifade etme düzeyini kolaylaştırıyor.


Bu platformlarda, kullanıcılar tamamen yeni avatar karakterleri benimsiyor. Sonuç olarak, bu dünyadaki müşterilerle başarılı bir şekilde etkileşim kurmak isteyen markaların, bu benzersiz kimlikler ve bunlarla birlikte gelen ihtiyaçlar konusundaki anlayışlarını derinleştirmeleri gerekiyor.

Avatar müşterileri hakkındaki derin anlayışlarını iyi kullanan bir marka Gillette. Gillette, Animal Crossing'de oyuncuların etnik kimliklerini tam olarak yansıtan avatarlar yaratmalarına yardımcı olmak için bir fırsat gördü. Bu ürün serisi, oyunculara, kadınları "oyuna dahil etme" konusunda güçlendiren 250 cilt tonu sunuyor.


3. Değerlerinizi paylaşan yaratıcılar ve markalarla işbirliği yapın

Güçlü markalar özgündür; kim olduklarını bilirler ve herkes için her şey olmaya çalışmazlar.


Doğru işbirliğinin marka esnemesine güç katabileceği yer burasıdır.


Şimdi satın al sonra öde uygulaması Klarna, Animal Crossing'de çevrimiçi bir alışveriş kurulumu oluşturmak için kısa süre önce stilist ve DJ Micah "Noodles" Mahinay ile bir araya geldi.


Enstalasyon, oyuncuların köylülerinin oyun içinde giymeleri için kazanabilecekleri Micah'ın on dijital stilli görünümünü içeriyor. Koleksiyonun tamamı da "alışveriş yapılabilir" olup, kullanıcıları Klarna uygulamasını kullanarak dijital öğeleri satın almaya teşvik eder.


Bu işbirliği Klarna için akıllıca bir harekettir.


Bir finans kurumu, özellikle de finans sektörüne güvenin Gen Z arasında her zaman en düşük seviyede olduğu bir zamanda, yüksek teknolojili, gençlere yönelik oyun arenasında tipik olarak hiçbir yere sahip olmayacaktır. Hedef pazarları olan bir içerik oluşturucuyla çalışarak Klarna markasının halo etkisinden faydalandığını biliyor ve saygı duyuyor ve kendisini finansal yolculuklarının başlarında bir kitleye açıyor.

Markanız ile Z kuşağı’nın dijital dünyasına başarılı bir şekilde giriş yapabilirsiniz?

Marka işbirliklerini doğru yapmanın anahtarı, her markanın ortak değerlere, ancak farklı uzmanlığa sahip olmasını sağlamaktır.


Bu iki marka arasındaki eşleşme işe yarıyor çünkü her ikisi de inovasyonda ortak bir değere sahip - Klarna işlemlerinin arkasındaki teknolojide ve Micah en son tarzıyla. Her marka aynı zamanda diğerinin değerlerine uzmanlık katar. Micah, stilin etkisini, Klarna ise e-ticaret anlayışını getiriyor.


Ancak bir uyarı: saygı ve güven, tüm başarılı ortaklıkların merkezinde yer alır. Bu platformlardan birinde bir içerik oluşturucuyla çalışırken, onları tam olarak kendi vizyonunuza dayandırmaya çalışmayın. Çalışmaları hakkında çok fazla değişiklik yapmaya çabalıyorsanız, bu bunun doğru eşleşme olmadığının bir işaretidir.


Markanızı dijital olarak genişletirken üç temel çıkarım

Markanızı Gen Z'nin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde başarılı bir şekilde genişletmek için, önce markanızın sattığınız ürünlerin ötesinde bir şeyi temsil ettiğinden emin olmalısınız.


Bu yükseltilmiş amacı kullanarak, tüketicinizi çevrimiçi olarak derinlemesine kavrayarak ve bu alanda hâlihazırda hakim olan markalar ve içerik oluşturucularla işbirliği yaparak, markanızın sağlam bir temeli ve her başarı şansı vardır.


Kaynak: The Branding Journal

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page