top of page
Ara

Markalar için sosyal medya paylaşımları yapmak için en doğru zaman ne zaman?

Sosyal medyada ne yayınlayacağınızı bilmek işin sadece yarısıdır

Markalar için sosyal medya paylaşımları yapmak için en doğru zaman ne zaman?

Sosyal medyada ne yayınlayacağınızı bilmek işin sadece yarısıdır. Bunu dünya ile paylaşmak için en uygun zaman ne zaman? Sosyal medyada yayınlamak için en iyi zamanlar, müşterilerinizin ve takipçilerinizin çevrimiçi olduğu zamandır.


Elbette, her platform için en iyi şekilde çalışan gerçek zamanlar vardır. Her sosyal medya kanalının, izleyici için en uygun olan farklı bir zamanı olacaktır.


Örneğin, Facebook'ta gönderi yayınlamak için en iyi zaman, Instagram'da gönderi paylaşmanın en iyi zamanından farklıdır. Ayrıca, farklı saat dilimlerini hesaplamaya başladığınızda, işler karmaşıklaşmaya başlar.


Sosyal Medyada ne zaman yayınlanmalı: Hangi saat dilimi en doğrusu?

Markanız ne kadar popüler olursa, muhtemelen o kadar çok saat dilimini hesaba katmanız gerekecektir. Bazı etkileyiciler ve markalar, tüm zaman dilimlerini vurmak için farklı zamanlarda aynı mesajı gönderir. İdeal olarak, zaman dilimlerinin çoğuna aşırıya kaçmadan ulaşmak istiyorsunuz Tek bir günde aynı mesajın dörtten fazlasını göndermemeyi hedefleyin ve mümkün olduğunca çok ülkeye ulaşmak için gönderileri farklı zamanlar için planlayın.


Müşterileriniz nerede bulunuyor? Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'yı hedefliyorsanız, New York ve Toronto gibi şehirler sayesinde, bu saat diliminde en fazla kişi olduğu için EST saat dilimine ulaşmak istersiniz. Bununla birlikte, hedef kitleniz İstanbul'daysa, GMT saat diliminde yayınlamak istersiniz.


Müşterilerinizin bulunduğu yerle ilgili verileri bulmak için sosyal medya analiz araçlarını kullanabilirsiniz. Bu verileri kullanarak, hedef kitleniz için hangi zamanların belirli konumlarına göre en uygun olduğunu daha iyi planlayabilirsiniz.


Instagram'da Ne zaman yayınlanmalı?

COVID-19 salgını öncesinde Instagram'da pazarlama yapıyorsanız veya satış yapıyorsanız, göndermek için en uygun zaman Çarşamba günleri öğle yemeğinden hemen önceki saatlerde saat 11 ve Cuma günleri 10:00-11:00 arasıdır.


— Instagram'da yayınlamak için en iyi gün Çarşamba günü

— Gönderilecek en kötü gün Pazar günü


Koronavirüs pandemisi sırasında Instagram'da ne zaman yayınlanmalı?

Koronavirüs salgını sırasında toplanan veriler, sosyal medya davranışında önemli değişiklikler gösterdi. İnsanlar hem profesyonel hem de kişisel yaşamlarını çevrimiçi ve evden değiştirdikçe, sosyal medya kullanımı önemli ölçüde arttı.


Bu, kullanıcıların daha ilgili ve etkileşimli olduğu saatlerde ve dolayısıyla en iyi gönderi zamanlarında bir değişikliğe neden oldu.


COVID-19 nedeniyle Instagram'da yayınlamak için şu anki en iyi zamanlar Pazartesi, Salı ve Cuma günleri haftada üç güne genişledi. Saat 11:00'de öğle yemeğinden hemen önceki saat olmaya devam ediyor ve hatta Salı günleri saat 14:00'de etkileşim zirveye çıkıyor.


Facebook'ta ne zaman yayınlanmalı?

COVID-19 öncesi, Facebook işletme sayfanızda yayınlamak için en iyi zamanlar Çarşamba günleri 11:00 ile 13:00 arasındaydı. hafta ortasında platformdaki aktivite artarken 14:00.


Salıdan Perşembe'ye kadar, Facebook'ta yayınlamak için oldukça güvenli günler olarak kabul edildi, özellikle gün boyunca sabah 8:00 ile öğleden sonra 3:00 arası.


— Facebook'ta gönderi yayınlamak için en iyi zaman Çarşamba günleri 11:00 ve 13:00 idi. öğleden sonra 2'ye kadar

— Gönderilecek en kötü gün Pazar günü.


Koronavirüs pandemisi sırasında Facebook'ta ne zaman yayınlanmalı?

Karantina sırasında Facebook kullanımı arttıkça, hafta boyunca aktivite de arttı. Bu, daha fazla etkileşim için Facebook'ta paylaşım yapılabilecek daha büyük pencerelere yol açtı.


Koronavirüs salgını sırasında Facebook'ta yayınlamak için en iyi zamanlar Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10:00-11:00 arasıdır. Hafta sonları, 17:00'den sonraki hafta içi günlerin yanı sıra gönderilecek en kötü zaman olmaya devam ediyor.


Koronavirüs pandemisi sırasında LinkedIn'da ne zaman yayınlanmalı?

Instagram ve Facebook'tan farklı olarak LinkedIn, iş için kullandıkları işe alımcılar, satış görevlileri ve iş adamları tarafından kullanılan profesyonel bir sosyal ağdır.


COVID-19 öncesi, LinkedIn'de yayınlamak için en iyi zamanlar çalışma haftası ve sabahlardı. Özellikle:


— Çarşamba günleri 08:00 - 10:00 ve öğlen

— Perşembe günleri saat 9:00 ile 13:00 arası ve 14:00

— Cuma sabahları saat 9:00'da


Koronavirüs pandemisi sırasında LinkedIn'de ne zaman yayınlanmalı?

LinkedIn'deki davranış, pandemi sırasında büyük ölçüde aynı kaldı, çünkü kullanıcılar hafta içi sabahları daha aktif olma eğilimindeler.


Koronavirüs salgını sırasında LinkedIn'de paylaşım yapmak için en iyi zamanlar:


— Çarşamba günleri saat 15:00

— Perşembe günleri sabah 9:00 ile 10:00 arası

— Cuma günleri 11:00 - 12:00


Hafta sonları ve mesai sonrası saatler, katılım ve görünürlük için LinkedIn'de yayınlamak için en kötü zamanlar olma eğilimindedir.


Twitter'da ne zaman yayınlanmalı?

Twitter kullanıcıları en son haberleri ve tweetleri sabahın erken saatlerinde yakalama eğilimindedir. Bu nedenle, işletmeniz için Twitter'da yayınlamak için en iyi zamanlar Çarşamba ve Cuma günleri sabah 9:00'dur.


COVID-19 zamanlarında kullanım kalıpları büyük ölçüde aynı kaldı. Tek değişiklik, sabah 07:00 ile 09:00 arasında artan aktivitenin görüldüğü ve ikinci saate doğru zirveye ulaşan Cuma sabahları olmuştur.


— Çarşamba ve Cuma günleri Twitter'da yayınlamak için en iyi günlerdir. Hafta sonları, Twitter'da paylaşılacak en kötü günlerdir.


TikTok'ta ne zaman yayınlanmalı?

2021 TikTok pazarlama istatistiklerine göre, kullanıcıların yüzde 90'ı uygulamaya günlük olarak erişiyor. Bu, mesajınızı insanların önüne çıkarmak için hafta boyunca istediğiniz zaman mesaj gönderebileceğiniz anlamına gelir. Genel olarak, yine de sabahları ve mesai saatlerinden sonra TikTok'ta gönderi yayınlamak en iyisidir.


— Genel olarak, TikTok'ta gönderi yayınlamak için en iyi zamanlar sabahın erken saatleri, sabah 6:00 ile 10:00 arası ve akşam, işten sonra (19:00-23:00).

— Giderek artan sayıda ABD'li birçok genç video paylaşım uygulamasını kullandığından, TikTok gönderi programınız için Doğu Standart Saatini takip etmek idealdir. İlginç bir şekilde, giderek artan sayıda ABD'li yetişkin de akıllı telefonlarına TikTok'u indirdi.


Koronavirüs pandemisi sırasında Pinterest'te ne zaman yayınlanmalı?

Anneler, Pinterest'in kullanıcı tabanının büyük bir grubunu oluşturur ve platformu aktif olarak kullanır, bu yüzden Pinterest'te paylaşım yapmak için en iyi zamanlar genellikle hafta içi ve akşamlarıdır.


— Pinterest'te yayınlamak için en iyi zamanlar Cuma ve Cumartesi günleri saat 20:00 arasındaki geç saatlerdir. ve 23:00 (zirve saat 9:00'da) ve ardından gece yarısı 2:00-4:00

— Pinterest'te yayınlamak için en kötü zaman, akşamları iş sonrası işe gidip gelme saatleridir.


Snapchat'e göndermek için en iyi zaman ne zaman?

Snapchat, çoğu insanın gece boyunca kullandığı bir gece uygulaması olarak kabul edilir. Bu nedenle, ürün veya hizmetinizle ilgili enstantaneler yayınlarken bunu aklınızda bulundurun.


— Fotoğraflarınızı yayınlamak için en iyi zaman gece geç saat 22:00'dir. ve 01:00 Snapchat kullanan kişilerin çoğu bu saatlerde etkindir.

— Kullanıcılar uygulamayı haftanın her günü aktif olarak kullandıklarından, Snapchat'te yayınlamak için en iyi gün yoktur.


Videoları YouTube'da yayınlamanın en iyi zamanı ne zaman?

YouTube'da video yayınlamak için en iyi zaman öğleden sonra 14:00 arasıdır. ve 16:00 Bunun nedeni, çoğu izleyicinin akşamları video izlemesidir. 19:00 arası ve 22:00 YouTube'un en fazla trafiği aldığı zamandır, bu nedenle o zamana kadar videolarınızın dizine eklenmesini sağlayabilirsiniz.


— Perşembe ve Cuma günleri, YouTube'da yayınlamak için en iyi günler olma eğilimindedir.

— İnsanlar işe dönüp YouTube'da gezinmek için daha az zamana sahip olduklarından, Pazartesi, Salı ve Cuma günleri YouTube'da yayınlamak için en kötü günler


Tumblr'da gönderi yapmanın en iyi zamanı ne zaman?

Gençler ve Y kuşağı çoğunlukla Tumblr kullanıyor ve büyük çoğunluğu platforma akıllı telefonlarından erişiyor. Markanızı öne çıkaran resimler, bloglar, videolar ve diğer içerikleri yayınlayarak onlara hitap edebilirsiniz.


— Tumblr'da gönderi yayınlamak için en iyi zaman gece 22:00 civarıdır. Kullanıcıların çoğu platforma mesai saatlerinden sonra erişir.

— Tumblr kullanıcılarının çoğu hafta sonları aktif olduğu için gönderilecek en iyi günler Cumartesi ve Pazar günleri.


Sosyal medyada gönderi yapmanın en iyi zamanı ne zaman?

Sosyal medyada yayınlamak için en iyi zaman, kullandığınız sosyal platformu ve müşterilerinizin çoğunun içinde bulunduğu saat dilimini hesaba katmalıdır.


Bu makalede listelenen süreler ortalama olsa da, kendi kitlenizin farklı zamanlarda daha fazla etkileşime girdiğini görebilirsiniz. Markanız için sosyal medyada paylaşım yapmanın en iyi zamanını belirlemenin en iyi yolu denemektir.


Hangi zamanların hedef kitlenizle en iyi şekilde çalıştığını belirlemek için birkaç hafta boyunca çeşitli zamanlarda gönderiler planlamak için sosyal medya yönetim araçlarını kullanabilirsiniz.


Rakiplerinizi unutmayın. İlerlemelerini takip edin ve gönderilerine ne zaman yüksek katılım sağladıklarını fark edin. Muhtemelen bu zamanlar sizin için de işe yarayabilir. Bunları test edin veya normalde sessiz olduklarında yayınlamayı deneyin, ancak her platformun farklı olduğunu unutmayın, bu nedenle en iyi sonuçları almak için her birini ayrı ayrı izleyin.


Sosyal medya yönetim araçları

Sosyal medya programınızı oluşturduktan sonra, gönderileri gelecekteki bir zamanda planlamak için sosyal medya pazarlama otomasyonunu ve Buffer, Later ve Hootsuite gibi yönetim araçlarını kullanabilirsiniz.


Bu araçlar, sosyal medyada gönderi paylaşırken tutarlı kalmanıza yardımcı olarak uyurken bile takipçilerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Hangi zamanların en iyi etkileşimi sağladığını belirlemek için farklı zamanları test etmek için de kullanılabilirler. Ayrıca, her zaman dilimine ulaşmak veya trafiği web sitenize geri çekmek için aynı gönderiyi birkaç kez planlamak için bu araçlardan yararlanabilirsiniz.


2021'de sosyal medyada yayınlamak için en iyi zamanın özeti

Sosyal medya katılımınızı düzenli olarak izlemek ve sosyal verilerinizi analiz etmek, Instagram, Facebook ve markanızın kullandığı diğer sosyal ağlarda yayınlamak için en iyi zamanları bulmanıza yardımcı olabilir. Önerileri başlangıçta kılavuz olarak kullanabilirsiniz, ancak her markanın farklı olduğunu ve sosyal medya platformuna ve sektöre bağlı olarak kıyaslamaların bile değişebileceğini unutmayın.


Takipçi sayınız arttıkça, kitlenizin sizinle farklı zamanlarda etkileşim kurduğunu fark edebilirsiniz. Her sosyal medya platformu da algoritmalarını değiştirir, bu nedenle bu değişikliklerin üstesinden gelmeniz gerekir.


Özetle; test etmeyi veya denemeyi asla bırakmayın. Daha az popüler günlerde sosyal medyada paylaşım yapmaktan korkmayın. En yüksek takipçi oranınıza ulaşamayabilirsiniz, ancak zamanla güzel sonuçlara ulaşabilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page