top of page
Ara

Marka İtibarınızı Arttırmak için 4 İpucu

Müşterilerinizin güvenini kazanmanın ve işinizi büyütmenin bir yolunu mu arıyorsunuz? Öyleyse, marka itibarınıza odaklanmalısınız.

Müşterilerinizin güvenini kazanmanın ve işinizi büyütmenin bir yolunu mu arıyorsunuz? Öyleyse, marka itibarınıza odaklanmalısınız. Tüketiciler bugün sayısız çevrimiçi perakendeciyle karşı karşıyadır ve parlayan bir itibarın neden daha fazla kişinin web sitenizi ziyaret etmesini sağlayabileceğini anlamak kolaydır.


İnsanlar marka logonuzu gördüklerinde, sizi müşterilere yardım etmekle ilgilenen güvenilir bir işletme olarak anında görmelerini istersiniz. İtibarınızı artırdıkça, sitenize daha fazla insanın ulaşacağını ve bunun da daha fazla dönüşüm anlamına geldiğini göreceksiniz.


İtibarınız, sosyal medya ve e-posta gibi birincil pazarlama kanalları dahil olmak üzere çok sayıda faktörden etkilenir. Bugün, markanız etrafında olumlu bir itibar oluşturduğunuzdan emin olmak için yapabileceğiniz birkaç şeyi keşfedeceğiz.


Değerinizi gösterin

İtibarınızı artırmak için yapabileceğiniz en önemli şey, değerinizi göstermektir. Pek çok şirket, kendilerini harika yapan şeylerden bahsediyor ve bu strateji bazı durumlarda işe yarıyor. Ancak, ziyaretçilere masaya getirdiğiniz değeri göstererek işinizin katlanarak büyüdüğünü görebilirsiniz.


Değerinizi kitleniz için daha somut bir şekilde sergilemenin epeyce yolu vardır. Örneğin SaaS sağlayıcıları, ürünlerinin sunduğu güçlü özelliklerin tam bir demosunu sunabilir. Birinin yazılımınızla ne kadar hızlı form oluşturabileceğini okumak yerine, onlara bir gösteri sunarak gösterin.


Değerinizi vurgulamanın bir başka mükemmel yolu, web sitenize müşteri referanslarını ve incelemelerini eklemektir. Bunun işe yaramasının nedeni, başka birinin şirketinizin değerini göstermesidir. Yeni ziyaretçiler, gerçek müşterilerin ürününüz veya hizmetiniz hakkında söylediklerini okuyabilir; bu, değer teklifinizi tartarken belirleyici faktör olabilir.


Araştırmalar, incelemelerin ve referansların, güvene ve olumlu bir itibara yol açan sosyal kanıt oluşturarak satışları artırmaya çalıştığını gösteriyor. Aslında, bu çerezleri web sitenize eklemek, dönüşüm oranınızı muazzam bir %270 oranında artırabilir!


Hedef kitlenizle etkileşim kurun

Kitlenizle her gün aktif olarak etkileşimde bulunmuyorsanız, itibarınızı oluşturmak için büyük bir fırsatı kaçırıyorsunuz demektir. Tüketiciler, çevrimiçi markaların onlarla sosyal medya, e-posta ve yerinde etkileşimde bulunmasını bekliyor.


Tüm pazarlama platformlarında katılımı kolayca artırabilirsiniz.


Web siteniz için, blog yayınlarınızda ve ürün sayfalarınızda yorumları ve incelemeleri etkinleştirmenizi öneririz. İlgili kullanıcıların markanızla konuşmak için bu çıkışları kullanma olasılığının yüksek olduğunu fark edeceksiniz. Ekibinizin sorularını yanıtlamak ve geri bildirimleri için teşekkür etmek için orada olduğundan emin olun.


E-posta pazarlaması, abonelerin daha fazla etkileşim görmeyi beklediği başka bir pazarlama platformudur. Damla serinizin bir parçası olarak e-postalar gönderdiğinizde, gönderdiklerinize göre kullanıcıların yanıtlarını almayı bekleyin. Bu serideki gelecekteki e-postaları kişiselleştirebilirsiniz, böylece kullanıcılar sorularına doğrudan yanıtlar alır.


Etkileşimi kişiselleştirdiğinizde, kullanıcıların markanızı saygın olarak görme olasılığı çok daha yüksektir.


Sosyal medya bir başka önemli etkileşim platformudur. İster küçük bir işletme ister büyük bir şirket olun, sosyal medya etkileşimi işletmeniz için önemli sonuçlar sağlayabilir. Gönderinize yorum yapan kullanıcılarla konuşun ve hedef kitlenizle konuşmak için ilgili sosyal medya gruplarına gidin. Müşteriler, markaların sosyal medyada kendileriyle etkileşime girdiğinde, sitede alışveriş yaparken genellikle %20-40 daha fazla harcadıklarını bildiriyor.


Neden? Çünkü şirketler, kullanıcılarıyla etkileşimli deneyimleri hedeflediklerinde itibarlarını oluştururlar.


Müşteri hizmetleri kalitesini artırın

Müşteri hizmetleri ve destek ekipleriniz itibarınızı artırmak için kritik öneme sahiptir. Birinin soruları veya endişeleri varsa, güçlü bir müşteri hizmetleri ekibi, bir satış ile terk edilmiş bir alışveriş sepeti arasındaki farkı yaratabilir.


Satın alma niyetiyle bir web sitesini ziyaret ettiğinizi hayal edin. Ürünleri sepetinize eklersiniz ve ürünlerden biri hakkında sorunuz olduğunu anlarsınız. Yani, müşteri desteğiyle iletişim kurmanın bir yolunu aramaya karar veriyorsunuz. Yanıt süresinin 3-5 iş günü olduğunu söyleyen bir bağlantı bulmayı başarırsınız. Sabırlı olur muydunuz veya hazır bir destek ekibine sahip bir rakip bulur musunuz?


Çoğu insan bir rakip arar çünkü anlık bilgi çağı tüketiciler arasında sabrı büyük ölçüde azaltmıştır.


Hem gerçek müşteri hizmetleri temsilcilerini hem de sohbet robotlarını içeren karışık bir canlı sohbet seçeneği kullanmanızı öneririz. Sohbet botunuz ilk savunma hattıdır. Bu kullanışlı araç her zaman sayfanın köşesindedir, böylece müşteriler soruları olduğunda hızlı yanıtlar alabileceklerini bilirler.


Sohbet botunuz, blog referansları ve şifre değişiklikleri gibi temel işlevleri kapsamalıdır. Sorun daha ileri düzeydeyse, sohbet botunuzu o müşteriyi anında yardım alabilecekleri canlı bir temsilciye gönderecek şekilde programlayın.


Ekibiniz soruları günler yerine yalnızca dakikalar içinde yanıtladığında, aktif olarak pozitif bir marka imajı oluşturursunuz. İnsanlar gelecekte size gelecekler çünkü yardımsever ve güvenilir olduğunuzu biliyorlar.


Sosyal dinleme pratiği yapın

Şimdi, itibarınızla bağlantılı olarak sosyal dinlemenin gücünden bahsedelim. Sosyal dinleme, insanların sosyal medyada siz ve rakipleriniz hakkında söylediklerine dayanarak işinizi izlemeyi ve büyütmeyi içeren bir stratejidir.


Nüfusun %49'undan fazlası arkadaşlarıyla konuşmak, video izlemek ve ürün satın almak için sosyal medyayı kullanıyor. Bu insanların ürününüz veya rakibiniz hakkında ne düşündüğünü öğrenmek, itibarınızı artırmanıza yardımcı olabilir.


Örneğin, birincil sosyal medya izlemenizin dışında bir grupta birden fazla kişinin sohbet edip etmediğini hayal edin. Bu grup içinde tüketiciler, ürününüzün eksik olduğu özelliklerden bahsediyor. Bu geri bildirime olumsuz bir açıdan bakmayın; bunun yerine, bunu kullanıcılara olan bağlılığınızı kanıtlamak için bir fırsat olarak kullanın.


En çok istenen özellikleri ekleyin ve kullanıcılar için hepsi bir arada bir paket oluşturmaya çalışın. Sosyal dinlemenin, müşterilerinizle ilgili sıkıntılı noktaları ve ürünleriniz veya hizmetlerinizdeki başarı boşluklarını belirlemenize yardımcı olabileceğini göreceksiniz.


Son düşünceler

Marka itibarınızı artırmanın sayısız yolu vardır. Bugün bahsettiğimiz ipuçları çok geniştir ve birçok sektöre uygulanabilir. Hedef kitlenizle yakınlık kurmak için önemli fırsatları kaçırdığınız yerleri dikkatlice düşünün ve bu sorunları düzeltmek için değişiklikler yapın.


Çok geçmeden, hem yeni hem de mevcut müşterilerle mükemmel bir itibara sahip olacaksınız. Ama unutma, itibar kaybetmek kazanmaktan çok daha kolaydır. Hedef kitlenizin güvenini oluşturduktan sonra, bu standartlara uymaya devam edin ve hızlı bir büyüme görmeyi bekleyebilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page