top of page
Ara

Marka insan: Bad Bunny, Spotify'da 2020'nin en çok dinlenen sanatçısı

Spotify'da yılın en çok çalınan sanatçısı mı? Küresel olarak konuşursak: Bad Bunny

Porto Riko süperstarı, dünya çapında 8,3 milyar dinleme ile müzik platformunun yılın en çok dinlenen sanatçısı oldu. Geçen hafta yeni bir albüm yayınlayan Latin Grammy galibi ve hit yapımcısı, Drake, J Balvin, Juice WRLD ve The Weeknd'in de dahil olduğu ilk beş listeye liderlik ediyor.


3,3 milyardan fazla yayınla, Bad Bunny’in ikinci sınıf solo albümü “YHLQMDLG”, Spotify’ın dünya genelinde en çok dinlenen albümler listesinin başında yer alıyor. The Weeknd’in "After Hours", Post Malone’nin "Hollywood’s Bleeding" i, Harry Styles’ın "Fine Line" ve Dua Lipa’nın "Future Nostalgia" turu ilk beşe girdi.


Weeknd’in albümü ilk beş içinde Grammy adaylığı kazanmayan tek albüm oldu. Albümün single'ı "Blinding Lights", dünya genelinde 1,6 milyon yayınla Spotify'ın yılın en çok dinlenen şarkısı.


Avustralyalı şarkıcı Tones and I'den “Dance Monkey” yılın en çok dinlenen ikinci şarkısı olurken, Roddy Ricch'in “The Box”, SAINt JHN'nin “Roses - Imanbek Remix” ve Lipa'nın “Don't Start Now” şarkısı üçüncü oldu. sırasıyla dördüncü ve beşinci.


ABD'de, son rapçi Juice WRLD, Spotify'da en çok dinlenen sanatçıydı. "Legends Never Die" albümü ABD'de platformun en çok dinlenen albümü olurken, Ricch’in "The Box" şarkısı ülkenin en çok dinlenen şarkısıydı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page