top of page
Ara

Mark Zuckerberg, Facebook çalışanlarına olası TikTok yasağı konusunda 'endişe duyduğunu' söyledi

Mark Zuckerberg'in Facebook çalışanlarına TikTok'a yönelik ABD çapında olası bir yasağın sonuçları konusunda "gerçekten endişeli" olduğunu söylediği bildirildi.

BuzzFeed, Zuckerberg'in Facebook çalışanlarıyla yakın zamanda yaptığı bir toplantıda TikTok'un "olağanüstü durumunu" ele aldığını bildirdi. Donald Trump geçtiğimiz günlerde ABD'deki viral video paylaşım uygulamasını Çin ile olan bağları nedeniyle yasaklamakla tehdit etti ve bir ABD teknoloji şirketi TikTok'un ABD operasyonlarını devralmazsa bunu yapacağı konusunda ısrar ediyor.


Zuckerberg, "Bunun gerçekten kötü bir uzun vadeli emsal teşkil ettiğini ve çözüm ne olursa olsun en üst düzeyde özen ve yerçekimi ile ele alınması gerektiğini düşünüyorum" dedi. "Gerçekten endişeliyim ... bunun dünyadaki diğer ülkelerde de uzun vadeli sonuçları olabilir."


TikTok'un ana şirketi ByteDance, 15 Eylül'e kadar operasyonlarının bir alıcısını bulmak için uğraşıyor. Trump bu son tarihe ulaşmazlarsa, Trump viral video paylaşım uygulamasına ülke çapında bir yasak uygulayacağını söylüyor.


Çalışanların Zuckerberg'e Facebook'un TikTok'u satın almakla ilgilenip ilgilenmediğini sorduğu, ancak CEO'nun şirketin iş anlaşmaları hakkında yorum yapmayı reddettiği bildirildi. Raporlar son zamanlarda TikTok'u bir bütün olarak 30 milyar ila 50 milyar dolar arasında ve Microsoft'un payını 10 milyar ila 30 milyar dolar arasında değerlendirdi.


Microsoft, tartışmalarda öncü olarak ortaya çıktı ve TikTok'un ABD, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda'daki operasyonlarını satın almakla ilgilendiğini kamuya açıkladı.


TikTok, 2018'de ABD'ye geldiğinden beri, Facebook'un sahip olduğu Instagram gibi daha genç kitleleri çeken ABD merkezli uygulamalardan daha iyi performans gösteren baskın bir güç oldu. Bir Facebook temsilcisi Temmuz 2019'da TikTok'un ana rakiplerinden biri olduğunu söyledi. O zamandan beri Facebook, TikTok'u ele geçirmek için kendi rakip özelliği üzerinde çalışıyor. Instagram Reels adı verilen kısa biçimli video oluşturma formatı, bu hafta ABD'de TikTok'un olası bir yasakla karşı karşıya kalmasıyla başlatıldı.


Trump yönetimi, merkezi Pekin'de bulunan ByteDance aracılığıyla Çin ile olan bağları nedeniyle ulusal güvenlik risklerini algıladığı için Temmuz başından bu yana TikTok'u yasaklamakla tehdit ediyor. TikTok sürekli olarak sorulduğunda bu tür bilgileri paylaşmayacağını söylese de, Çin hükümetinin uygulamanın kullanıcı verileri ve içerik denetimi üzerinde ne kadar erişim ve etki sağladığına ilişkin sorular hala yanıt bulamadı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page