top of page
Ara

Mailchimp, SXSW kısa filmler için dijital platformunu tanıttı

Mailchimp iftiharla sunar. SXSW kısa filmleri artık "Mailchimp Presents" adıyla dijital mecralarda erişilebilir hâlde. Bu teşvik, içinde bulunduğumuz bu belirsiz zamanlarda izleyicileri teşvik etmek ve sanatçıları desteklemek gibi görünüyor.

SXSW (2020 Güney Güneybatı Film Festivali), koronavirüs krizi nedeniyle yıllık festivalini iptal edildiğinden beri, birçok bağımsız film yapımcısı, çoğu büyük bir anlaşma yapmak yerine eğlence amaçlı yaratılan kısa filmlerini yayınlayamaması onlar için hayalkırıklığı olmuştu. Bu film yapımcılarını desteklemek için SXSW, e-posta pazarlama şirketi Mailchimp ve film yapım ve dağıtım şirketi Oscilloscope ile dijital bir platform başlatmak üzere bir araya geldi. İnsanların filmleri dünyanın herhangi bir yerinden izlemesine izin verecek olan dijital platform, bu belirsiz zamanlarda biraz kötü gün dostu olarak bu yaratıcı topluluğun kitlelere ulaşmasına olanak sağlamak istiyor. #SupportTheShorts lansmanının bir parçası olarak, film severler yeni yayın platformu Mailchimp Presents'teki 2020 SXSW Film Festivali dizisinden 50 seçkin kısa film izleyebilir. Mailchimp proje üzerinde Code and Theory and Kin ile çalıştı. Kod ve Teori, SXSW kısa filmleri için web sitesini bir haftadan daha kısa bir sürede tasarlanırken, yaratıcı iletişim stratejileri geliştirilirken, Mailchimp’in kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında, marka stratejisine sadık kalarak, yaratıcı fikirlere öncülük eden küçük gruplara yatırım yaparak onlara desteğini göstermiş oldu. Sarita Alami, Mailchimp Studios programlama direktörü, bu işbirliğinden ötürü oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

"Filmleri olabildiğince çabuk çıkarmak istedik, bu yüzden Code and Theory ile biraraya geldiğimiz zaman yaşayabileceğimiz sorunlar hakkında öngörülerimiz vardı. Fakat işimizin en güzel yanı, içinde bulunduğumuz belirsiz zamanlarda sorunları yaratıcı bir şekilde çözmelerine yardımcı olmak için insanların birbirine yardım etmesi oldu."

Mailchimp marka geliştirme kıdemli direktörü Katie Potochney şunları söyledi:

"Filmlerin parlamasına destek olmak bizim önceliğimizdi, bu yüzden içeriğin merkez sahnede yer almasını sağlamanmasına, izleyicilerin eşsiz deneyim yaşayabilmeleri için minimal tasarımdan uzaklaşmamaya özen gösterdik. Sitemizin genel yapısındaki sadelik, bu yaratıcı film yapımcılarını desteklemek için bu filmleri çevrimiçi hale getirme hızını da temsil ediyor."

Kod ve Teori CMO'su Brent Buntin, SXSW iptal edildiğinde ajansın herkes kadar hayal kırıklığına uğradığını söyledi, bu yüzden bu proje üzerinde çalışmak ve yaratıcı topluluğa geri vermek çok tatmin edici olduğunu ifade etti.

"Ajansımızın ilk açıldığı dönemlerdeki günlerine geri dönmüş gibi hissettim - projeye güçlü bir ekip atadık ve bir gün içinde ilk tasarımları ve bir hafta içinde tüm siteyi yetiştirdik. Mailchimp inanılmaz iyi bir ortaktı ve tüm süreç uzaktan yapılırken bile bir takım olduğumuzu hissediyorduk."

Yaklaşık bir yıl önce sektöre giriş yapan ve Sophie Ozoux ve Kwame Taylor-Hayford tarafından kurulan Kin, güçlerini dünyada iyi kullanmak için bir iş kültürüne girmeye odaklanıyor. Taylor-Hayford, "Bu proje, Mailchimp'in amacı ve bu durumda yetenekli film yapımcıları ve inanılmaz, ilham verici kısa öyküleri olan dünyayı değiştirmek isteyen yaratıcı girişimcilerle mükemmel bir şekilde uyuyor." Dedi.

"#SupportTheShorts yaygınlaştıkça, Mailchimp ile bu film yapımcıları ve toplulukları üzerinde kalıcı ve olumlu bir etki yaratmanın en iyi yollarını değerlendiriyoruz. Onlara filmlerini oluşturma ve sergileme fırsatlarını nasıl çoğaltabiliriz? İhtiyaç duydukları destek ve kaynaklara sahip olmalarını nasıl sağlayabiliriz? Bu platform kariyerleri için nasıl katalizör olabilir? önümüzdeki haftalarda, üzerinde kafa yoracağımız gündemimiz belli oldu"

İncelemek isterseniz, Mailchimp Presents'e buradan ulaşabilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page