top of page
Ara

Magic Leap, odağını kurumsal AR sektörüne kaydırma kararı

Magic Leap, artırılmış gerçeklik (AR) gelişimini kurumsal pazarda odaklanma kararı stratejisinin parçası olarak iş gücünün yarısını azaltma kararı aldığını duyurdu. İşgücü kesintileri, yaklaşık 1000 kişiyi etkilediğini bildirdi.

Magic Leap CEO'su Rony Abovitz, Covid-19 pandemisinin ekonomik aksamasının yatırım sermayesinin kullanılabilirliğini sınırladığını ve şirketin en umut verici büyüme alanlarına odaklanmasını zorladığını söyledi. Kurumsal pazara yönelen şirketin, Magic Leap 2 kulaklığını çıkarma planı bu stratejiyi doğruluyor.

Magic Leap'un kurulu daha fazla yatırım fonu aramak isteyip istemediği tartışıladursun ve şirket aynı zamanda büyük bir sağlık şirketi ile ortaklık kurmayı düşünüyor. Magic Leap daha önce Google'ın ana şirketi Alphabet ve Alibaba dahil olmak üzere yatırımcılardan 2 milyar dolardan fazla para topladığı açıklanmıştı. Magic Leap'in işten çıkarmaları, bilgisayar tarafından oluşturulan içeriğin gerçek dünyayla sorunsuz bir şekilde harmanlanması olanaklarını öngören bir girişim için talihsiz bir gelişmedir. Mobil pazarlamacılar için teknolojinin, mağazalar, restoranlar ve diğer işletmelerin yanından geçerken tüketicilerle bağlantı kurmak için konum tabanlı bir reklam kanalı açması bekleniyor. AR kulaklıkları daha popüler hale gelene kadar, akıllı telefonlar tüketicilere sürükleyici içerik sunmanın ana yolu olmaya devam edecek. Magic Leap'in kurumsal pazara odaklanması, AR kulaklıklarını tüketicilere satmaktan daha umut verici görünüyor. Şirket 2018'de, potansiyel piyasayı tartmak için, AR yazılımı ve içeriği geliştiricileriyle sınırlayan göz korkutucu bir fiyattan, yaklaşık 2.300 dolara ilk kulaklığını tanıttı. Kurumsal pazara odaklanarak, Magic Leap stratejisi Microsoft'un eğitim, üretim ve sağlık bakımı gibi uygulamalar için HoloLens 2 kulaklığını geliştirmesi neticesinde, bu alanda rekabeti kızıştıracağa benziyor. Magic Leap'in stratejideki değişimi, AR ve küresel gerçeklik (VR) kulaklıklarının küresel gönderileri, COVID-19 salgınının Uluslararası Zincirler (IDC) uyarınca tedarik zincirlerini bozması nedeniyle yılın ilk yarısında azalması bekleniyor. İlk yarıdaki bu sert düşüşe rağmen, üretimin yıl ortası artmasıyla sevkiyatların toparlanacağı tahmin ediliyor. IDC'nin tahminlerine göre, kulaklık sevkıyatları 2019'dan bu yana, %24 kazançla 7,1 milyon adede ulaşacağı öngörülüyor.

0 yorum
bottom of page