top of page
Ara

Lüks markalar için programatik iyi bir fırsat olabilir

Lüks markalar için müşteri ilişkileri yaratmak ve getirdikleri gelir oldukça önemli. 25.000 $ 'lık bir saat veya 150.000 $' lık bir araç nadiren satın alma dürtüsü yaratabilir, doğru ancak bunun yerine birçok farklı katılım noktasından sonra yapılan bir satın almadır.

Tüm reklam bütçelerinin giderek daha yüksek bir yüzdesi programatik reklamcılık tarafından ele alınmakta ve lüks markalar ve pazarlama çabalarının bu eğilimde yer alması gerekmektedir. Dijital reklamcılık, içeriğe dayalı hedeflemeyi kullanma ve ürün ne kadar yüksek düzeyde olursa olsun doğru kitleleri doğru zamanda ve doğru yerlerde bulmak için birinci taraf verilerini seçme gücüne sahiptir.


Programmatik, yeni bir davranışsal hedefleme seviyesine ulaşması sayesinde vazgeçilmez bir pazarlama aracıdır. Geleneksel medya satın alımları, markaların müşteri profiliyle uyumlu genel demografiye ulaşmasına izin verirken, programatik daha ayrıntılıdır. Lüks bir havayolu, yalnızca belirli bir eşik üzerindeki net değeri yüksek kişileri hedeflemekle kalmaz, aynı zamanda kısa bir süre önce havayolu şirketinin seyahat yerlerine dahil olan seyahat hedeflerini araştıran yüksek gelirli kullanıcılara ulaşmak için programlı kullanır. Üstün bir mobilya perakendecisi, belirli bir fiyatın üzerindeki evler için alışveriş yapmayı hedefleyebilir ve sadece bütçeyle değil, ürünlerine olası bir ihtiyaç ile kullanıcıların niş bir pazarını bulabilir.


Programmatik, müşterileri genellikle satış yöntemlerini kişisel ilişkiler ve kulaktan kulağa pazarlama üzerine odaklamak için geleneksel reklam yöntemlerinden (televizyon veya dergi yerleşimleri gibi) kaçınacak kadar yüksek olan en üst düzey markalar için de değerlidir.


Pahalı saatler veya cüzdanlar yerine, yatları ve multi milyon dolarlık gayrimenkul işlemlerini düşünün. Programatik, pazarlamacılara bu yüksek net değerli bireyler hakkında gelir ve servetle ilgili veriler sunarak, bu üst-kademeli markalara ve şirketlere ürünlerini satın almak için gerekli zenginliğe sahip yeni potansiyel müşteriler sunabilir. Bu ürünler çok sınırlı sayıda potansiyel müşteriye sahiptir, ancak programatik bu önceden farkında olmayan bireyleri niş teklifleri hakkında bilgilendirebilir ve umarım ikna edebilir.


Lüks ölçekte nerede olurlarsa olsunlar, markaların kullanabileceği iki önemli veri noktası tüketicilerinin davranışlarının sıklığı ve yeniliği. Eğer bir ay boyunca sürekli olarak gala elbiseleri arayan bir müşteri aniden bir hafta boyunca aramalarını durdurursa, programlı algoritma muhtemelen bir elbise satın aldıklarını çıkarabilir. Günlük avlanan bir kişi, satın alma aşamasına her iki haftada bir realty sitelerine göz atan birinden daha yakındır ve buna göre honlanır. Makine öğreniminin gücü işte budur.


Bağlam da özellikle, hedef kitleleri olan bu markalar için Coca-Cola veya McDonald’s gibi popüler markalara göre çok daha dar. İleri teknoloji öğeler için kalite, gösterimler ve tıklamalar söz konusu olduğunda niceliğin yerini alır. Örneğin: Lüks bir spor otomobil şirketi, üst segment bir 'araba tutkunları' kitlesini hedeflediklerinde, reklamlarının kamyonet hayranları veya eski araç bağımlıları için web siteleri yerine modern spor otomobille ilgili web sitelerinde görünmesini sağlamak için bugünün adtech gelişmelerini dahil edebilir .


Hem içeriğe dayalı hem de davranışsal hedeflemenin sonucu: kitleleri ölçeklendirme ve daha yüksek dönüşüm hunisi dönüşüm oranları oluşturma yeteneği. Programlı, yalnızca belirli web siteleri veya uygulama yerleşimleri yerine ideal hedef kitlelere odaklanır. Kitleleri gerçek zamanlı olarak hassaslaştırmak ve hedeflemek için sahip olduğu kullanıcı verilerini güncelleyerek sürekli olarak optimize eder. Sürekli güncellenen bir müşteri davranışı veritabanıdır.


Lüks markalar münhasırlık, kalite ve yeniliği vurgular. Statik ve tek tip dijital reklam biçimlerinin ötesindeki genişleme, kendilerini farklılaştırmalarına ve pazardaki avantajlarını aktarmalarına izin veren biçimleri test etmelerine ve keşfetmelerine olanak tanır. Bazı reklam biçimleri belirli sektörler, gelir dilimleri veya belirli uygulamalar ve sosyal medya platformları için daha etkili olabilir.


Programmatik, lüks perakendecilerin dijital reklamcılık sınırındaki tatlı noktalarını bulmalarına, rafine etmelerine ve bunlardan yararlanmalarına olanak tanıyor ve denenmiş ve gerçek iş stratejilerini günümüzün reklam teknolojisiyle birleştiriyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page