top of page
Ara

Lojistik platformu Sendy, 20 milyon dolar yatırım aldı

Kenya merkezli bir girişim olan Sendy, B serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın Atlantica Ventures liderliğinde gerçekleşti.


Sürücüleri, araçları ve müşterileri tek bir noktada buluşturan bir lojistik platformu olan Sendy, yeni bir yatırım aldığını açıkladı. Kenya merkezli bir girişim olan Sendy, B serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın Atlantica Ventures liderliğinde gerçekleştiği belirtildi.


20 milyon dolar B serisi yatırım turuna Atlantica Ventures'ın haricinde Japonya merkezli otomobil üreticisi olan Toyota'nın yatırım kolu olan Toyota Tsusho Corporation da katıldı. Son dönemlerde, Afrika merkezli girişimlerin pek çok farklı girişimcilerin radarına girmiş durumda ve bu girişimlerin başarısı sayesinde Afrika, yakın zamanda oldukça yüksek rakamlı yatırımların merkezi olmaya başladı.

Nijerya merkezli bir lojistik girişimi olan Kobo360, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Goldman Sachs yönetiminde 20 milyon dolar yatırım almıştı. 2015 yılında Kenya'da kurulan bir girişim olan Sendy, şu an için Kenya, Tanzanya ve Uganda'da ofisleri bulunuyor.


Platformu içinde 5 binden fazla araç bulunduran Sendy, Unilever, DHL, Maersk, Safaricom ve Jumia gibi küresel ve yerel olmak üzere birçok önemli müşterilere hizmet vermekte. Kendi araçlarına sahip olan sürücüleri ve müşterileri buluşturmak için bir mobil uygulaması bulunan Sendy, platformunda gerçekleşen işlemler karşılığı belli bir tutarda komisyon alıyor. Son olarak alınan 20 milyon dolarlık yatırım getirisi ile birlikte Sendy için yapılan toplam yatırımın 29 milyon dolar seviyelerine kadar yükseldiliği belirtildi.


Kaynak: webrazzi

0 yorum
bottom of page