top of page
Ara

LinkedIn, yeni sanal etkinlik temaları ve sohbet odaları özelliklerinin testlerine başladı

Pandemi ile sanal ve hibrit etkinliklere artan ilgi yanı sıra, Clubhouse, Twitter Space gibi sesli sohbet odalarının yükselişi sonrası LinkedIn benzer bir yenilikleri kendi platformuna adapte etmeye hazırlanıyor

LinkedIn, yeni sanal etkinlik temaları ve sohbet odaları özelliklerinin testlerine başladı

Pandemi canlı etkinlikleri kesintiye uğratmaya ve işletmeleri ve endüstri gruplarını alternatif çözümler oluşturma yolları aramaya teşvik etmeye devam ederken, LinkedIn'de canlı etkinlikler oluşturma %150 artışı ile platforma bir dizi yenilikler eklemeye hazırlanıyor.

LinkedIn, iş liderlerinin giderek daha fazla profesyonel bağlantılar kurduğu platformunun potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için canlı etkinlik araçlarına LinkedIn ortamında daha fazla bağlantı ve etkileşim kapasitesi sağlayacak bazı yeni özellikler ekliyor.


İlk olarak, LinkedIn, kullanıcıların uygulamadaki canlı sohbetlere izleyici veya konuşmacı olarak katılmalarını sağlayacak, kendi Clubhouse benzeri ses etkinlikleri platformunun ilk testini başlatıyor.


LinkedIn, Clubhouse hype döngüsünün zirvesinde geçen yıl Mart ayından bu yana canlı ses araçlarını geliştiriyor ve platformun kendi seçeneğini geliştirmesi biraz zaman almış olsa da, LinkedIn ortamında yine de değerli bir amaca hizmet edebilir. sektörle uyumlu toplantılar ve tartışmalarda profesyonel bağlantı için daha fazla kapasite sağlamak.


LinkedIn ayrıca, her üye için en alakalı sesli oturumları vurgulama konusunda sağlam bir kapasiteye sahip olduğunu belirtiyor:


“ Öğrenmenize, ağ oluşturmanıza ve başarılı olmanıza yardımcı olabilecek en alakalı olayları önermek için profesyonel bağlama sahibiz ve bu olayları size göstermek için daha fazla yatırım yapıyoruz. Takip ettiğiniz bir içerik oluşturucu veya sayfanın etkinliği ya da tutkulu olduğunuz bir konu olsun, kariyer hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak etkinlikleri gün yüzüne çıkaracağız.”

Keşif özelliği, sosyal ses araçları için temel zorlukların başında gelmeye devam ediyor ve LinkedIn'in spam ve konu dışı tartışmaların bir şekilde sınırlı olmasını sağlamaya yardımcı olan profesyonel odağı göz önüne alındığında, her kullanıcı için daha alakalı oturumları vurgulamak için iyi bir şekilde konumlandırılabilir.

LinkedIn, yeni sanal etkinlik temaları ve sohbet odaları özelliklerinin testlerine başladı

Burada görebileceğiniz gibi, format Clubhouse ve Twitter Spaces'a çok benziyor, 'sanal sahnede' olanlar ve konuşanlar ve aşağıdan ayar yapanlar için ayrı paneller yer alıyor.


Bu, platformun sanal tartışmalara ev sahipliği yapma kapasitesini genişletecek ve sektör liderlerini yeni formatlarda bir araya getirecek, bu da yine bir LinkedIn bağlamında çok değerli olabilecek ve canlı etkinlikler için platformun kullanımını genişletmeye yardımcı olacaktır.


Tabii ki, ideal olarak, hepimiz gerçek zamanlı düzenlenen etkinliklere er ya da geç geri döneceğiz. Ancak COVID'in Omicron varyantı şimdi vaka sayılarını bir kez daha tırmanışa geçerken, gerçekten de bir süre daha virüsle yaşayacağız gibi görünüyor. Nitekim, canlı etkinlikler devam edebilse bile, LinkedIn'deki bu yeni bağlantı seçenekleri, özellikle daha fazla işletme hibrit çalışma süreçlerine geçtiğinde ve daha fazla insanın farklı konumlarda daha fazla zaman geçirmesiyle değerli bir amaca hizmet etmesi olası görünüyor. Beyaz yakalı çalışanlar büyük şehirlerden uzaklaştıkça, bu aynı zamanda iş liderlerini bu tür etkinlikler için bir araya getirme kapasitesini de etkileyebilir görünse de, bunun gibi sanal buluşma araçları, her bir katılımcının bulunduğu yer ne olursa olsun bu tür oturumların devam etmesini sağlayabilir.


Günün sonunda bu tarz geliştirmeler değerli bir amaca faydası elbette var. LinkedIn, yeni etkinlik seçeneklerinin " farklı konu ve temalarda etkinliklere ev sahipliği yapacak platformun önde gelen isimleri ile birlikte" test edileceğini belirtti.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page