top of page
Ara

LinkedIn köklü tasarım değişikliği ile çeşitli video entegrasyonları üzerine çalışıyor

LinkedIn, daha geniş kapsamlı yeniden tasarlanan kullanıcı arayüzünün bir parçası olarak Hikayelerin yanı sıra Zoom, BlueJeans ve Teams video entegrasyonları üzerine çalışıyor

Dünya COVID-19 ile mücadele etmeye devam ederken istihdam piyasası durgun kalırken, popüler işlerini büyük ölçüde işe alım etrafında kuran bir şirket, iş ekonomisinin toparlanmasını beklerken diğer yollarla katılımı teşvik eden bir yeniden tasarım başlatıyor.


Profesyonellerin ağ oluşturduğu ve iş aradığı 706 milyon kayıtlı kullanıcısı olan Microsoft'a ait site olan LinkedIn, bugün masaüstü ve mobil uygulamalarının dört yıldır ilk kez yeniden tasarımında revizeye gidiyor.


LinkedIn bunun içinde birkaç yeni şey sunuyor. Her şeyden önce, ABD ve Kanada'da başlayıp ardından küresel olarak genişleyen LinkedIn, Snapchat, Instagram ve Facebook'ta büyük bir etkileşim motoru haline gelen popüler, geçici video ve fotoğraf anlatımları olan kendi Hikayeleri sürümünü kullanıma sunuyor.


Ayrıca, doğrudan mesajlaşma hizmetini görüntülü sohbet gibi çeşitli yeni özelliklerle güncelliyor. Ve arama özelliğini daha geniş bir parametre setinde ağa dönüştürdü.


LinkedIn'in kullanıcı tabanına verilen mesaj şudur: Başka şekillerde faydalı olabiliriz.


LinkedIn, kuşkusuz, son sekiz ayda kendisini ve iş araçlarını özellikle insanlarla alakalı hale getirmenin yolları üzerinde çalışıyor ve bu, herkesin önceki normlarının gerçekten dışında ve insanların bağlantı kurmasına yardımcı olma konusunda kendi yaklaşımlarıyla. Ancak işe alım ağı çok iyi kullanılmadığında yeterince hızlı hareket etmediği için de ateş altında.

Bugünün haberleri, bir bakıma, tüm bunların altına bir çizgi çekmiyor - aslında, LinkedIn, iş ilanı gerçekten son zamanlarda yavaşlamış olsa bile, toparlanırken işe alım için bir yol gösterici olmaya devam etmeyi umuyor - ama bu şirketin diğer amaçlarını göstermesidir.


LinkedIn'in ürün başkan yardımcısı Kiran Prasad, bir röportajda "Bu değişim COVID ile başlamadı, ancak son birkaç yılda platformumuzun sosyal ağ ve sohbet yönlerini ön plana çıkararak çeşitlendirmeye çalıştık" dedi.


Hikayeler, son yıllarda tüm sosyal medyadaki en dikkate değer gelişmelerden biri oldu, bu nedenle LinkedIn'in de çoğunluğa atladığını görmek çok da şaşırtıcı değil. Açık olmak gerekirse, bu birkaç yıl önce üzerinde çalıştığı, üniversite öğrencileriyle güvenilirliğini ve profilini oluşturmaya odaklanan Hikayeler çabası değil, tamamen farklı ve tüm kullanıcılarını hedefleyen bir şey, tıpkı Hikayelerin daha geniş pazarda geliştiği gibi sadece genç Snapchat kullanıcıları değil, herkes tarafından kullanılacak.


LinkedIn bu yeni sürümü son üç aydır bazı ülkelerde - Brezilya, Hollanda, BAE, Avustralya ve Fransa - test ediyor ve şirket, "milyonlarca" Hikayenin o dönemde yüz binlerce kişide paylaşıldığını belirtti.


Beklediğiniz gibi, konular daha çok iş hayatına, LinkedIn izleyicileriyle konuşan influencer türlerine odaklanıyor - video eşdeğerleri, başka bir deyişle, LinkedIn'in halihazırda bildiği türden içerikler, ancak şimdi daha ilgi çekici, görüntü öncelikli.


Şimdilik, Prasad bunlarda hiç reklam olmadığını, ancak planın sonunda ücretli içerik getirmek olacağını söyledi. Daha geniş LinkedIn'de, reklamcılık ve premium abonelikler LinkedIn'in iş modelinde işe alımın yanında yer alır, böylece bu mantıklı olacaktır.


Bu arada mesajlaşma, LinkedIn'deki en popüler hizmetlerden biri haline geldi ve bağlantılar ve olası kişiler arasında daha fazla özel görüşmeye izin veriyor. Site kullanım numaralarını açıklamıyor, ancak gönderilen mesajların geçen yıl %25 arttığını söylüyor.


Bu, LinkedIn'in yine videoya geçerek artırmayı umduğu bir şey olacak. Bu örnekte, Zoom, BlueJeans [sorumluluk reddi: bizim de sahibi olan Verizon'a aittir] ve görüntülü sohbetler için Microsoft’un Teams ile entegre olduğunu duyuruyor.


Facebook'un Workplace'in entegrasyonlarıyla yaptığı gibi LinkedIn'in başka yerlerde zaten popüler olan araçları getirmek için Microsoft ekosisteminin dışına doğru genişlediğini görmek güzel. Ancak itiraf etmeliyiz ki LinkedIn'in görüntülü sohbeti mesajlaşma hizmetine bu kadar uzun sürmesine gerçekten şaşırtıcı ancak geç olması hiç olmamasından iyidir.

Son olarak, arama güncellemeleri, LinkedIn'in insanların tüm platformunda etkileşim kurma şeklini iyileştirmeye çalıştığı bir başka yoldur. Artık sonuçlar sadece insanları ve şirketleri değil, işleri, kursları, etkinlikleri ve diğer içerikleri de içerecek, bu da yeni CEO Ryan Roslansky'nin belirttiği gibi "üyelerin ihtiyaç duyduklarını bulmalarını kolaylaştıracak ve ayrıca LinkedIn'in varlığından haberdar olmadıkları diğer yönlerini keşfetmelerini sağlayacak"


Anahtar kelimeler yine kral olacak, ancak "Java" gibi bir kelime üzerinde arama yaparsanız, sonuçlar sadece bu beceriye sahip kişileri değil, işleri, kursları, grupları ve evet, buna odaklanan Hikayeleri de içerecektir.


Bu arada, yeniden tasarımın daha büyük tasarım odağı, en iyi şekilde daha fazla "sıcaklığa" geçiş olarak tanımlanabilir. Bu, LinkedIn ile ilişkilendirmek için garip bir terim gibi görünebilir ve açıkçası profesyoneller için bir sosyal ağ sitesine ne kadar kabul edilebilir tartışılır, ancak şirket soğuk "LinkedIn Blue" dan daha azına geçiyor, daha fazlası için daha büyük harfler erişilebilirlik ve daha az metinle daha fazla görüntü üzerine odaklanmaya başladı.


Hâlâ bilgi ekonomisinde döneminde olabiliriz, ancak LinkedIn’in yeni yaklaşımı size bunu hatırlatmaya çalışmaktan çok uzak görünüyor. Aslında çoğumuz için iş ve ev hayatı bir hale geldikçe LinkedIn de bu uçurumun kendisini aşmaya çalışıyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page