top of page
Ara

LinkedIn'de başarı sağlayacak 4 öneri

Sosyal medya'da öne çıkma oyunu kurallarını ve nasıl oynayacağınızı biliyorsanız, LinkedIn'in başarılı olmak oldukça kolay

Sosyal medya'da öne çıkma oyunu kurallarını ve nasıl oynayacağınızı biliyorsanız, LinkedIn'in başarılı olmak oldukça kolay

Profil fotoğrafının gücü

LinkedIn'de bir profil fotoğrafınızın olması kesinlikle zorunludur. Yalnızca varsayılan imajı koruyan bir "gri insan" olmayın. Ve sadece bu da değil, iyi bir profil fotoğrafına sahip olmalısın. Bununla, profil fotoğrafının yüzünüzün tamamını gösterdiğini, bulanık olmadığını veya yana doğru bakan fotoğraflar tercih edilmemeli. Gözlerin kalbin aynası olduğunu söylerler, bu yüzden resminizin insanların gözlerinizi görebilecekleri kadar yakın olduğundan emin olun.


Kullanacak iyi bir resminiz yoksa bir tane kendiniz çekin. Bir fotoğrafçı ile çalışmak mantıklı bir tercih olabilir, ancak iyi çekilmiş bir profil fotoğrafa sahip olmak elzem. Profil fotoğrafınız insanların gördüğü ilk şeydir, bu yüzden iyi bir izlenim bırakmak önemli.


Hakkında bölümü

Profil fotoğrafınız, insanların gördüğü ilk şey olabilir, ancak hakkında bölümü insanların en çok baktığı şeydir. Yapılan araştırmalara göre, bir profile bakarken gözleriniz önce profil resmine, ardından hakkında bölümüne ve ardından profil başlığı bölümüne gider. İlgi seviyeleri şu şekildedir: Profil Fotoğrafı yüzde 30,3, Başlık yüzde 18,1 ve Hakkında Bölümü yüzde 51,6.


Ancak ilginç olan, özetin çoğunlukla eksik olan şey olması veya büyük olasılıkla sadece bir veya iki satırdan oluşmasıdır. Özet oyununda en başarılı olmak için üç parçalı bir format etkili olabilir:


— Giriş bölümü - burada iki veya üç cümleye sadık kalmaya çalışın, bunun insanların kim olduğunuzu bilmeleri için hızlı ve çabuk bir yol olmasını istersiniz. Ne yaptığınız ve kime yardım ettiğiniz konusunda ne kadar spesifik olursa o kadar iyidir.

— Başarılarınızı vurgulayan 3 ila 4 madde işareti - madde işaretleri genellikle özetin en çok öne çıkan noktalarıdır, bu nedenle bunların özellikle güçlü olmasını istersiniz

— Son kapanış paragrafı - ne yaptığınız, ne yaptığınız hakkında konuştunuz, şimdi onlar için neler yapabileceğiniz hakkında konuşma zamanı.


İletişim bilgileri

Her zaman iletişim bilgilerini LinkedIn'e koyma konusunda insanlar kararsız kaldıkları durumlar olabiliyor. Aslında, LinkedIn açık ara en güvenli sosyal medya siteleri arasında yer alır.


Telefon numaranızı eklerseniz yalnızca LinkedIn bağlantılarınızın sizinle iletişim kurabileceğini unutmayın. Ve sizi tanıyan ve sizinle bağlantılı kişiler telefon numaranızı kolayca bulamazlar ve sizi işe almak için arayamazlarsa, o zaman neden LinkedIn'desiniz? Telefon numaranızı "iletişim bilgileri" bölümüne eklemek önemli bir detay.


Öneriler

LinkedIn'de bir öneri isteme konusunda biraz isteksiz olabilirsiniz, ancak bir müşteriyle çalışıyorsanız ve sizinle ilgili pozitif geribildirim veriyorlarsa, onlara bunu LinkedIn'e eklemek için gerçekten hızlı bir şekilde yazıp yazmamayı isteyip istemediklerini sorun.


Bir alternatif, bir geribildirim aldıktan sonra Öneriler bölümünde "bir öneri istemek" ve ardından onlardan yazdığınız öneriyi, size söylediklerini hatırlayarak kopyalayıp yapıştırmalarını istemektir. Onlar için işleri kolaylaştırın ve çok daha fazla öneri alacaksınız.


Tavsiye almanın bir başka harika yolu da bunları başkaları için yazmaktır. Karşılıklı etkileşim sağlamanın anahtarı.


Sonuç olarak, bu dört şey inanılmaz derecede basittir ve bir akşamüstü için planlamak ve yapmak bir saatten az sürer. Ekstra bir saat ayırıp, gerçekten en büyük sosyal medya platformlarından birinde görünürlüğünüzü artırmak mantıklı değil mi?

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page