top of page
Ara

LG, otomotiv siber güvenlik şirketlerinden Cybellum'u 240 milyon dolara satın alıyor

LG, otomotiv siber güvenlik şirketi Cybellum'u satın alacağını duyurması ardından gözler ilerleyen günlerde ne tür yeniliklere odaklanılacağını çevrildi

LG, otomotiv siber güvenlik şirketlerinden Cybellum'u 240 milyon dolara satın alıyor

Güney Koreli teknoloji şirketi LG Electronics, yeni nesil otomotiv donanım ve hizmetlerine yaptığı yeni yatırımlarla gündeme oturdu. Şirket bu kapsamda, otomotiv siber güvenlik şirketi Cybellum'u satın almaya hazırlandığını duyurdu. İlk olarak 140 milyon dolar karşılığında Cybellum'un yüzde 64 hissesine sahip olacak olan şirket, satın alımını bu senenin dördüncü çeyreğinde tamamlanmasını umuyor. Anlaşmanın toplam değerinin 240 milyon dolar olacağı tahminler arasında.


LG Elektronik Araç Bileşen Çözümleri Şirketi Başkanı Dr. Kim Jin-yong, "Yazılımın otomotiv endüstrisinde oynadığı kritik rol, bir sır değil. Bununla birlikte etkili siber güvenlik çözümlerine ihtiyaç duyuluyor. Bu son anlaşma, LG'nin siber güvenlik alanındaki sağlam temelini daha da güçlendirecek ve bağlantılı otomobiller çağına daha da hazırlıklı olmamızı sağlayacak" ifadelerini kullandı.


Cybellum, 2016 yılında İsrail Savunma Kuvvetleri'nden iki siber güvenlik uzmanı Michael Engstler ve Slava Bronfman tarafından kuruldu. Nissan ve Jaguar Land Rover gibi birçok şirketle çalışan şirket, Blumberg Capital, Target Global ve RSBG Ventures gibi yatırımcılardan ise 14 milyon dolar yatırım toplamayı başarmıştı.


LG, ilginç otomotiv girişimleri açısından yenilikçi bir profil çiziyor ve pazardaki konumunu büyütme hedefiyle farklı alanlarda yatırımlar yapıyor. Bir taraftan şirketin otomotiv endüstrisine çözümlerinde yalnızca donanımla sınırlı değil, yazılım tarafında da benzer hamlelerine devam ediyor. Diğer taraftan siber güvenlik odağı ile gerçekleşen bu yatırımla ilgili şirket yetkilileri bunun otonom araçlara geçiş sürecinde mihenk taşı olabileceğini düşünüyor.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page