top of page
Ara

LG, OLED ekranlarını tüm ürün gamına yaymayı hedefliyor

OLED ekranlı cihazlar sadece TV'ler ile sınırlı kalmayabilir

LG, OLED ekranlarını tüm ürün gamına yaymayı hedefliyor

Bugün, yıllık Tüketici Elektroniği Fuarı'nın ilk günü ve 2021 açık bir şekilde düzensiz bir yıl olsa da, teknoloji şirketlerinden yeni ürün yenilemelerinin rutin olarak açıklanmasını durdurmayan bir yıl. Buna, şu anda en iyi OLED TV'leri ve diğer şirketlere kendi cihazları için sağladığı OLED panelleri ile tanınan LG de dahildir.


LG'nin OLED serisine yaptığı güncellemeler, bu yıl çoğu alıcı için mütevazı olacak. Şirket, en üst düzey TV'lerinde çoğunlukla hafifçe genişletilmiş oyun özellikleri ve yanıt süresi iyileştirmelerinin yanı sıra yeni veya görünüşte geliştirilmiş destekli resim optimizasyonları ile desteklenen daha parlak HDR ürünler için çoğu insan bu cihazlara bu yıl çok fazla bir talep olması beklenmiyor. Genel olarak, geçen yıl bir LG OLED satın alan hiç kimse, bu yıl cihazlarını yenileme ihtimali oldukça düşük görünüyor.


Daha büyük hikaye, belki OLED daha küçük ekran boyutlarına doğru ilerliyor. Geçtiğimiz yıl LG, 55 inçlik önceki kattan oldukça büyük bir düşüş olan ilk 48 inç OLED TV'lerini tanıttı. Ancak şirket 2021'in sonlarında daha da küçülecek gibi görünüyor ve LG'nin panellerinin nihayet biraz yakın gelecekte masaüstü monitör pazarına da girdiğini görebiliriz.


LG’nin 2021 OLED serisi

2020 itibariyle, C serisi (LG C1) esasen amiral gemisidir; daha ucuz ve daha pahalı olan seriler mevcut, ancak C1, fiyat-özellik oranı açısından en çok ilgiyi üzerine toplayan seri.


C1'in aksine, üst düzey G1, LG'nin bu yılki OLED TV'leri için büyük bir hikaye olduğunu söylediği şeye sahip: daha yüksek HDR parlaklığı. LG'nin tasarladığı yeni "OLED Evo" markasına sahip ve şirket daha yüksek parlaklık sunduğunu söylüyor.


En yüksek parlaklık, rakip OLED olmayan TV'lerin LG'yi geride bıraktığı tek büyük görüntü kalitesi değerlendirmesidir, ancak yeni parlaklık tavanının ne kadar yüksek olduğunu veya Samsung'un LED ekranlarındaki en yüksek parlaklıkla eşleşip eşleşmediğini tam olarak bilinmiyor. Ve muhtemelen eleştirmenler yeni modelleri inceleyene kadar da muamma.


4K G1 55, 65 ve 77 inç boyutlarında gelirken, C1 (yine 4K olan) 48 ve 83 inçlik seçenekler ekleyecek. Ek olarak, LG, temelde 77 ve 88 inç olarak ayarlanmış C1 özelliğine sahip 8K varyantları sunuyor. 8K TV'lere Z1 adı veriliyor.


Son olarak, LG'nin pazarlama materyallerinden bazıları bir B1 modeline referans veriyor. Son yıllarda B serisi, C serisi ile aynı paneli ve aynı özelliklerin çoğunu ancak daha zayıf bir işlemciyle sunmuştur. Bu, diğer şeylerin yanı sıra yapay zeka tabanlı görüntü kalitesi özelliklerini ve kullanıcı arayüzünün hızını etkiliyor. Ayrıca LG, bir A1 modelinden bahsetti. Bunun ne olduğu hakkında net bir bilgi yok, ancak daha ucuz, giriş seviyesi bir alternatif olabilir.


Piyasadaki yeni PlayStation 5 ve Xbox Series X konsolları ile oyun LG'nin TV'lerinin bu yinelemesi için açık bir vurgu. LG, önceki modellere HDMI 2.1, 4K @ 120Hz ve VRR (değişken yenileme hızı) desteğini zaten eklemişti. Şirket güncellemeyle, bu sefer LG, tüm TV'lerine bir "Oyun Optimizasyonu" menüsü sunarak, VRR gibi özelliklere tek bir yerden daha kolay erişmenizi sağlamayı hedefliyor. TV'lerde ayrıca, herkese uyan tek bir yaklaşım yerine birinci şahıs nişancı (FPS) veya rol yapma oyunu (RPG) gibi belirli türlere göre uyarlanmış çoklu oyun modu profilleri vardır.


Ayrıca LG, yeni OLED'lerin Google'ın yerleşik Stadia oyun akışı hizmetiyle gelen ilk TV'ler olacağını iddia ediyor. Kullanıcıların, bağlı bir konsol olmadan oyun oynamak için yalnızca bir Stadia denetleyicisine ve aboneliğe ihtiyacı olacak. Nvidia'nın rakip GeForce Now hizmeti de 2021'in sonlarında geliyor.


LG, bu TV'lerin hiçbirinin fiyatlarını veya çıkış tarihlerini henüz açıklamadı, ancak bunun önümüzdeki birkaç ay içinde olacağı kesin.


OLED bilgisayar monitörü işgalinin başlangıcı

Büyüyen ve büyüyen TV'ler genellikle manşetlerde yer alır, ancak OLED için küçülmenin daha yavaş bir ilerleyiş olduğu kanıtlanmıştır. LG'nin OLED panel üretim kapasitesi bugüne kadar ya akıllı telefon boyutlarına ya da büyük, oturma odası-TV boyutlarına odaklanmıştır. Arada, yatak odaları veya ofisler (veya sadece daha küçük oturma odaları olan veya bir TV'nin alanlarına hakim olmasını istemeyenler) ve masaüstü bilgisayar monitörleri için daha uygun daha küçük TV'leriniz var.


En güzel PC monitörleri bile herkesin kabul ettiği gibi gibi kontrast gibi birçok ölçütle görüntü kalitesi açısından en güzel TV'lere veya akıllı telefon ekranlarına kıyasla daha zayıf kalıyor. Bunun yerine monitörler, çoğu kullanım durumu için kuşkusuz mantıklı olan görüntü kalitesi pahasına yanıt süresinin üzerinde durdular. Ayrıca, binlerce yerel karartma bölgesini 27 inçlik bir LCD ekrana sığdırmak imkansızdır. Tüketicilerin görüntü tutma konusunda fazla endişelenmediğini varsayarak, LG'ye OLED ile bu alanı fırtına gibi alma fırsatı bırakıyor.


Bu yıl CES'te LG, bu hareketi yapmaya hazır olduğunun sinyalini verdi. Şirket, ilk 42 inç OLED ekranlarını bu yılın sonlarında tanıtacağını söylüyor, ancak aynı zamanda hem kendisi hem de panellerini kendi başına kullanan diğer şirketler için 20 ila 30 inç arasında paneller sunmaya başlayacağını söylüyor.


Henüz 30 inç'e kadar inmiş değiliz, ancak LG ilk 31,5 inç OLED bilgisayar monitörünü duyurdu - hem DCI-P3 hem de Adobe RGB için %99 kapsama alanı sunan 4K 32EP950 veya "UltraFine OLED Pro". Bağlantı noktaları bir HDMI, iki DisplayPort ve bu USB bağlantı noktalarından en az biri USB-C olmak üzere üç USB içerecektir. Henüz fiyatlandırma veya çıkış tarihi hakkında bilgi yok (emin olmak için pahalı), ancak işler artıyor: Samsung dünyanın diğer büyük OLED panel üreticisi ve aynı zamanda benzer boyutlarda OLED monitörleri piyasaya sürmeyi planlıyor.


LG'nin LED TV'ler de yaptığını düşünüyoruz.

LG, OLED olmayan TV'ler üretirken, şirketin OLED serisi her yıl en çok ilgiyi çekiyor ve bunun iyi bir nedeni var, çünkü LG'nin LED TV'leri genellikle evde yazılacak pek bir şey değil. Kötü oldukları için değil; kendilerini diğer şirketler tarafından üretilen benzer TV'lerden ayırmak için fazla bir şey yapmıyorlar.


LG'nin OLED olmayan cephesindeki en büyük haberi, bu yıl yeni "QNED" TV serisinin tanıtımı. Bunlar temelde diğer LCD TV'lerden farklı değil, ancak Samsung ve diğerlerinin bu yılki rakip yüksek kaliteli LCD / LED TV'leri gibi Mini LED arka aydınlatmaya sahipler. "QNED" markası, bu TV'lerin Mini LED teknolojisini LG'nin mevcut ve rakiplerine kıyasla esasen anlamsız olan "Quantum NanoCell" etiketiyle birleştirdiğini gösterdiği için sadece pazarlama konuşmasıdır.


Mini LED ekranlar, resmin karanlık alanlarını parlak olanlardan ayırmaya daha iyi yardımcı olmak için birden çok ışık noktasından oluşan arkadan aydınlatmaya sahiptir. Bu, LCD ekranların giderek daha popüler hale gelen OLED alternatiflerine kıyasla kötü olduğu biliniyor. Tüm hesaplar, iyileşmenin farkedilebileceğini gösteriyor, ancak yine de OLED ile, siyahları veya parlak beyazları piksel başına ayırabilen bir rekabet yok.


LG ayrıca bu yıl alt uç NanoCell marka LED TV'lerin mütevazı güncellenmiş sürümlerini de gönderecek, ancak bu modelleri diğer şirketlerden sayısız benzer TV'den ayıracak pek bir şey yok. Yukarıda bahsedilen modeller gibi, NanoCell TV'ler de yeni Game Optimizer özelliğine sahip olacak.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page