top of page
Ara

Lamborghini, NFT dünyasına giriş yapan son marka oldu

Dünyanın en önde gelen otomobil üreticilerinden Lamborghini, kısa süre önce son günlerin trendi NFT dünyasına adım attı

Lamborghini, NFT dünyasına giriş yapan son firma oldu

Dünyaca ünlü otomobil Lamborghini, birçok rakibinden farklı olarak “fiziksel” yapıda olan bir NFT projesi ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ünlü firma 2019 yılında bir ortak araştırma programı kapsamında ISS yani Uluslararası Uzay İstasyonu’na gelişmiş karbon fiber parçalar göndermesi enteresan bir hamle olarak değerlendirilmişti. Burada amaç bu parçalar üzerinde çeşitli testler yapmaktı ve uzaya gönderilen parçalar ISS’te kalmadı, Dünya’ya geriye getirildi. Firma işte bu parçalardan sadece beş adet üretildi ve NFT trendini bambaşka bir seviyeye taşıdı.


Lamborghini Space Key olarak adlandırılan bu objelerin merkezinde uzaya çıkan parçalar yer alıyor ve parçaların üstünde de özel NFT’lere (İsimsiz bir sanatçının çalışmaları) erişim imkânı sunan QR kodlar yer alıyor. Diğer NFT projelerinden farklı olarak kişilere fiziksel olarak sahip olabilecekleri bir parça sunan firma, süreçte NFT PRO ile çalıştıklarını ifade etti. Bu 5 adet üretilen parçanın ve ona bağlı NFT’lerin fiyatı hakkında şimdilik net bir bilgi yok ancak açık olarak özel çantada gelen “Space Key NFT” sadece belli kesimin erişebileceği bir obje olması da olası görünüyor. Bu NFT projesi hakkında Lamborghini tarafından yakında daha fazla bilginin verileceği öğrenildi.


Lamborghini, NFT dünyasına giriş yapan son marka oldu

Meraklısına; NFT ya da tam açılımıyla “non-fungible tokens / eşsiz token”, Binance Academy açıklaması şu şekilde: “Eşsiz token (NFT) blockchain üzerinde benzersiz bir varlığı temsil eden kriptografik bir token türüdür. NFT’ler dijital varlıklar ya da gerçek dünya varlıklarının tokenlaştırılmış versiyonları olabilir. NFT’ler birbirlerinin yerine geçemediği için dijital dünya dahilinde orijinallik ve mülkiyet ispatı olarak kullanılabilir.”

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page