top of page
Ara

Kurumsal mobilitenin geleceği: Mobil cihaz yönetimi ve 5G'nin avantajları

Kurumsal mobilite artmaya devam ettikçe, şirketlerin geleceğe bakması gerekiyor

Günümüzde işletmeler, dağınık, uzak iş güçlerinin üretken, bağlantıda ve uygun şekilde yönetilmesinde kalması için bir araç olarak mobiliteye güveniyor. Technavio tarafından hazırlanan bir rapora göre, küresel BYOD (kendi cihazınızı getirin) ve kurumsal mobilite pazarı boyutu şu andan itibaren 2024 yılına kadar 862,29 milyon dolar büyümeye hazırlanıyor.


Giderek daha fazla cihaz dağıtılırken kurumsal mobilite artmaya devam ederken, şirketlerin daha uyarlanabilir ve ölçeklenebilir hale gelmenin yollarını keşfetmek için geleceğe bakmaları gerekir. 5G bağlantısı, kurumsal mobilite üzerinde büyük bir etki yaratacak ve uzaktan çalışanlara bazı önemli faydalar sağlayacaktır. Gelin, iş operasyonlarını bir sonraki düzeye taşımak için bu çözümlerden nasıl yararlanılması gerektiğini inceleyelim.


Şu anda en iyi MDM çözümlerinin bir listesini oluşturduk

6G nedir? Bilmen gereken her şey

İşte en iyi kimlik yönetimi hizmetleri listemiz


Mobil cihaz yönetimi (MDM)

Kuruluşlar kullanılan mobil cihazların sayısını artırdıkça, mobil cihaz yönetimi (MDM) daha kritik hale gelir. İşletmeler için büyük bir odaklanma ve zaman alıcı görev, bu cihazları yönetmek ve uygun erişilebilirlik ve güvenlik ihtiyacı haline geldi. Yerinde sürekli görünürlük ve etkili tehdit tespitine sahip olmak önemlidir. MDM çözümleri, güvenliğin kurumsal ağ içindeki her bir aygıta dağıtılmasını sağlar. Herhangi bir güvenlik olayı veya potansiyel tehdit tespit edildiğinde uygun önlemleri almak için uygun protokoller daha sonra oluşturulabilir.


İş açısından kritik bilgilere bağlanmak için artık kişisel cihazları veya onaylanmamış cihazları kullanan çalışanlar, saldırganlar için çok sayıda, kolayca erişilebilir giriş noktaları oluşturur. Kilitlenmemiş akıllı telefonların güvensiz üçüncü taraf uygulamalarının kullanılması yoluyla çalınması veya saldırıya uğramasından kaynaklanan ihlallerde artış olmuştur; Twitter’ın son veri ihlali, ele geçirilen cep telefonu verilerinden kaynaklanan saldırılara bir örnektir. Uzak iş gücü, birçok tehdit aktörü için kolay bir hedeftir; Kuruluşların, kimlik avı ve dolandırıcılık amaçlı e-posta kampanyalarına karşı bilgi birikimini artırmak için güvenlik bilinci eğitimine öncelik vermesi gerekir.


MDM, yalnızca işletmenin doğru yazılım telefonuna, CRM'ye, müşteri e-postasına vb. Sahip olmalarını sağlamak için uygulamaları çalışanlara göndermesine izin vermekle kalmaz, aynı zamanda çalışanların mobil cihazlarının güvenliğini sağlamaya da yardımcı olur. Bazı durumlarda, mobilite hizmetini, veri kullanımını ve cep telefonu planı harcamasını optimize etmeye bile yardımcı olabilir. MDM, BYOD politikası olan bazı işletmeler için zor bir konu olabilir, ancak iş uygulamaları yine de birçok MDM çözümüyle kapsayıcıya alınabilir ve güvenli hale getirilebilir. Bu, kişisel cihazların, uygulamaların ve bilgilerin iş bilgilerinden ve erişimden ayrı tutulmasına izin verir.


MDM'nin diğer bir avantajı, bir kullanıcı ayrıldığında veya feshedildiğinde, kişisel verileri el değmeden bırakırken iş verilerini korumak için cihazın silinmesini sağlamaktır. Bu, cihazın kaybolması veya çalınması durumunda son derece yararlıdır. MDM'yi dağıtmaya veya mevcut araçlar aracılığıyla sunulabilecek temel çözümlerden yararlanmaya çalışan birçok müşteri buluyoruz. Tüm MDM çözümlerinin eşit yaratılmadığını unutmayın. Yukarıda belirtildiği gibi, kuruluşlar, kullanıcıların rolleri için doğru (iş tarafından onaylanmış) uygulamalara sahip olmasını sağlayabilir. Parametreler, kullanıcı bölge / ülke dışındaysa veya uç nokta güvenliğini / eksik yamalarını güncellememişse erişimi reddedecek şekilde de ayarlanabilir. Burası, güvenlik çözümlerinin çakışmaya başladığı yerdir ve işletme içindeki güvenlik politikaları için en iyi uygulamaları hatırlamak önemlidir - Bu, katmanlı bir yaklaşımdır.


5G'nin faydaları

MDM gibi, tüm 5G çözümleri eşit değildir. 5G, çok daha yüksek bant genişliği ve verim sağlayan 6-60GHZ aralığındaki seçeneklerle birçok kullanıcı için performansı önemli ölçüde artıracak. Ancak, genel veya IoT kullanımının daha fazlasını hedefleyen 5G Dar Bant çözümleri de mevcut 4G LTE çözümlerine göre iyileştirmeler göstermeye devam edecek.


Yeni, parlak, yüksek hızlı 5G, uzaktan çalışmanın dönüşümüne daha da katkıda bulunuyor. Çalışanlar 5G kullanarak büyük miktarda veriyi daha hızlı ve daha kolay aktarabilir, bu da daha önce yalnızca yerinde gerçekleştirilen iş görevlerinin aynı hızla iş yeri dışında yapılmasına olanak tanır. Bu, evden çalışma (WFH) kullanıcısının bağlantısını önemli ölçüde geliştirir. Üretkenlik ve verimlilik, WFH kullanıcılarına özel bir bağlantı sağlayarak, tüketici düzeyinde bağlantılardan kaçınarak ve aynı bağlantıyı kullanan akış hizmetlerinin / diğer kullanıcıların tıkanıklığından kaçınarak geliştirilebilir. Bu, tüketici sınıfı bağlantılara göre daha yüksek esneklik sağlar ve işletmeler dağıtımla inşaat maliyetlerinden de kaçınabilir.


5G ayrıca daha hızlı bilgi işleme ve çok sayıda cihazı bağlamak için bant genişliği nedeniyle AI ve IoT cihazlarının daha yüksek performansına izin verir. Ama bir bedeli var. Bir IoT cihazının hassas bilgiler gönderebilmesi, saldırılar için daha büyük olasılıklar yaratır. Artan bant genişliği, potansiyel olarak daha yıkıcı DDoS saldırılarına da yol açabilir, bu nedenle uygun IoT güvenliğinin sağlanması son derece önemlidir.


Kurumsal mobilitenin geleceği

Bu yıl, kurumsal mobilitede yavaşlamayan kayda değer bir artışa yol açtı. İşletmeler, artık verimli ve üretken kalmaları için mobiliteye büyük ölçüde bağlı olduklarından, bu çözümlere daha fazla yatırım yapacaklar. Bu çözümlerden en iyi şekilde yararlanmak için, çok sayıda cihazı yönetmeye, cihazlar için sıkı güvenlik önlemleri ve çalışanlar arasında farkındalık sağlamaya ve en yeni yetenekleri ve çözümleri bir araya getirmeye odaklanılmalıdır. Uzaktan çalışanlar güvenli bağlantıya ve iş açısından kritik uygulamalara hızlı erişime ihtiyaç duyarken, işletmeler kontrol ve görünürlük sağlar. Kuruluşlar, nerede boşluklar veya zayıflıklar olduğunu görmek ve uygun çözümler bulmak için hareketlilik çözümlerini değerlendirmelidir. Ölçeklenebilirliği akılda tutarken, istenen sonuçları elde ederek mobilitenin gelecekteki iş planlarında nasıl oynayacağını düşünmeleri gerekir.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page