top of page
Ara

Küresel bir işi büyütmek için 20 ipucu

Doğru pazarı seçmekten, bir ödeme planına sahip olmaya kadar, bu, büyüyen küresel işletmelere kadar nelere dikkat edilmeli?

GlobeTrade.com'un kurucusu Laurel Delaney'a göre: "Birisi bana küreselleşmek için ne gerektiğini sorduğunda bir dolarım olsaydı, zengin bir kadın olurdum. Sizi başarıya iten tek şey değil. Aksine, sizi genel büyüme potansiyelinizi geliştirmeye ve dünyanın her yerindeki müşterilerle iş yapmaya çok daha fazla yaklaştıracak, iyi yapılması gereken bir dizi şeydir." diyor.


Küresel bir işi büyütmek için 20 ipucu

İşte bir kuruluşun - büyük, küçük ve hatta yeni başlayan - sınırlarının ötesine büyümesi için gerekenler.

  1. Hazır durumda olun

  2. Şirket çapında bir taahhüt alın

  3. Küresel almak için bir ürün seçin - tercihen hotcakes gibi satacağını bildiğiniz bir ürün seçin

  4. Bir pazar seçin

  5. Pazara giriş stratejisi geliştirin

  6. Bir ödeme planı oluşturun

  7. Fiyatları düşünceli şekilde nasıl belirleyeceğinizi öğrenin

  8. Mali açıdan sağlam olduğunuzdan emin olun

  9. Çok sağlam ödeme koşullarınızı önceden belirtin ve bunlara bağlı kalın

  10. Ürünlerinizi denizaşırı müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlayın

  11. Tüm çevrimiçi varlığınızla birlikte sosyal medyadan yararlanın

  12. Fikri mülkiyeti koruyun

  13. Tarife bilgilerini küresel girişiminizden çok önce alın

  14. Denizaşırı distribütörlere ne satmayı beklediklerini sorun

  15. Ürünlerinizi verimli bir şekilde taşıyın

  16. Müşterilerinizle tanışın

  17. Kültürel duyarlılığı uygulayın

  18. Makul bir başarı elde ettikten sonra bir noktada çeşitlendirin

  19. Olağanüstü müşteri hizmeti sağlayın

  20. Başarı için plan yapın

  21. Her işlem öğesine daha ayrıntılı bir şekilde bakalım

1. Hazır durumda olun

İşletmenizi küresel hale getirmeye hazır durumda mısınız? Küreselleşmekten fayda sağlayabilecek kişiliğiniz, zihniyetiniz ve işiniz olup olmadığını görmek için hem kendinizi hem de işletmenizi değerlendirin.

Küresel bir zihniyetiniz var mı, bilinmeyenlerle başa çıkma ve dünyaya açılma ve ilerledikçe uyum sağlama yeteneğiniz var mı?

Küresel bir zihniyet öz farkındalıkla başlar, dünyaya gerçek bir açıklık ve bağlılığı yansıtır ve kültürler arası farklılıkların duyarlılığına yönelik yüksek bir farkındalık kullanır.


Küresel pazarda iş ortamı yaratan 12 özellikten oluşan kısa listesini keşfedin.


İşletme tarafında hazır olup olmadığınızı öğrenmek için, aşağıdaki şirketinizi en iyi tanımlayan ihracat değerlendirmelerine bağlantı verin.

2. Şirket çapında bir taahhüt alın

İster tek kişilik bir gösteri düzenleyin, ister bir Fortune 500 şirketinin uluslararası bölümünü yönetin, herkesten katılım sağlayın.

Bir köyün küresel bir iş olması gerekir

Kazanma sahnesini hazırlamak için sosyal medya yöneticisinden finans yöneticisine kadar herkesi küresel büyüme için harekete geçirerek rolü oynayın.


3. Küresel almak için bir ürün seçin - tercihen çörekler gibi satacağını bildiğiniz bir ürün seçin

Global olarak ne satmak istediğinizi biliyor musunuz? Halihazırda ürettiğiniz ve sattığınız bir ürün mü yoksa aracı veya aracı olarak hizmet ettiğiniz başka birinin ürünü mi olacak?


Bir yerde başarılı bir şekilde satış geçmişi olan bir ürün seçin. Doğru ürünü seçtikten sonra, doğru pazarı seçmelisiniz.


4. Bir pazar seçin

Girip çıkması kolay ve asgari bürokrasiye sahip bir pazar seçin. Hükümetin uluslararası ticareti teşvik ettiği ve serbest ticaret anlaşmasının yürürlükte olduğu bir ülke seçin. Ama en önemlisi, ürününüz için müşterilerin olduğunu bildiğiniz bir pazar seçin.


Birkaç küresel iş zekası şirketi, sizinkine benzer ürün veya hizmet hareketlerini kontrol etmenize yardımcı olabilir:

Uluslararası Ticaret Yönetimi, ürün veya hizmet teklifinizin ihracata uygun olup olmadığını belirlemek için pazar araştırması yapmaya da yardımcı olabilir.


5. Pazara giriş stratejisi geliştirin

İster gerçek ister hayali olsun, bir ülkeye girmenin önündeki engeller pazara giriş stratejisini etkileyebilir.

Bazı ekonomik veya politik ticari kontroller ve kısıtlamalar, ithalata engellere neden olabilir.

Ana kontrollerden ikisi, yerel olarak üretilen mallarla rekabet edebilecek ithalatı azaltmak için kurulan tarife ve tarife dışı engellerdir. Bir çeşit korumacılıktır. Bu tarifelere dikkat edin ve mümkünse bu pazarlardan kaçının.


Uluslararası pazara açılmada yeniyseniz, ihracat yapmak harika bir ilk adımdır çünkü büyük bir ön yatırım yapmadan suları test edebilirsiniz.


6. Bir ödeme planı oluşturun

"Hey, bir indirimimiz var ve ürün yolda!" Şimdi kendinize şunu sorun: Müşterinizle hangi ödeme planını kurdunuz: örneğin banka havalesi, PayPal veya Kredi Mektubu?


Anlaşmayı, ürün satılacak, ihmal edilebilir bir hizmet ücreti söz konusu olacak ve size ödeme yapılacak şekilde yapılandırın. Bankacınızdan yardım isteyin.


7. Fiyatları düşünceli bir şekilde nasıl belirleyeceğinizi öğrenin

Mallarınızı rekabetçi bir şekilde fiyatlandırın, ancak nihayetinde, sonuçta, kalite ve tutarlılık her seferinde kazanır. Bazı müşteriler diğer ürünleri deneyebilir, ancak sonunda, üstün kalite ve üretim tutarlılığı nedeniyle sizinkine geri döneceklerdir - fiyatlandırmanızın en ucuz olması değil.


Ürününüzü uygun fiyata fiyatlandırın.


8. Mali açıdan sağlam olduğunuzdan emin olun

Çoğu zaman insanlar ev tabanlı işlerinin karlılığına güvenebileceklerini düşünüyor ve bazıları da güvenebiliyor. Ancak, ürünlerinizi yurtdışına satma gereksinimlerini karşılamak için başarılı yerel işletmenizin durumunu zayıflatmak istemezsiniz.


Küresel girişimleri nasıl destekleyeceğinizi belirlemek için mevcut kaynaklarınızı - insan, malzeme ve finansal - analiz edin.

Mali durumunuzla doğrudan yüzleşin

Küresel işletmenizin uzun vadede karlı ve sürdürülebilir olmasını istiyorsunuz.


9. Son derece sağlam ödeme koşullarınızı önceden belirtin ve bunlara bağlı kalın

Bu yüzden çoğu zaman kendimizin önüne geçeriz, satışın heyecanına odaklanırız ve daha sonra, işlemi tamamlamadan önce ödeme yöntemini daha iyi ve iyi bir şekilde bozmadığımız için pişman oluruz.


İlişkinin balayı döneminin sizi en iyi şekilde değerlendirmesine izin vermeyin. Kar elde etmesi ve nakit akışı yaratması gereken bir iş yürüttüğünüzü hatırlatmak için topraklarınızı koruyun ve kendinizi sıkıştırın. Ödeme almak, onları kapmanın bir yoludur.

Herhangi bir işte en önemli tek husus nakit akışıdır

Bir işletmenin başarısı veya başarısızlığı arasındaki farktır.


10. Ürünlerinizi denizaşırı müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlayın

İyileştirme yapmak için çok az istekli veya hiç istek olmadan bir müşteriyi elinizde olanı satın almaya zorlamak duyarsızdır ve yalnızca işinize zarar verir. Her yeni pazarda güven oluşturun; bu, yalnızca tekliflerinizi yerelleştirerek yapılabilir.


11. Tüm çevrimiçi varlığınızla birlikte sosyal medyadan yararlanın

Sosyal medya ve ağ oluşturma araçlarının küreselleşmede nasıl bir etkisi oldu? İnsanlarla bağlantı kurma şeklimizi ve dünya çapında yenilik ve iş yapma şeklimizi yeniden tanımlıyorlar. İnternet bağlantısı olan herkes küresel bir konuşma başlatabilir.

Sosyal medya, küresel bir iş sağlayıcısıdır

Çevrimiçi kapınızı dünyaya açmak için tüm platformları - web sitesi, bloglar, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest ve Twitter - kullanın. Dünyayla yankılanan üstün bir çevrimiçi varlık yaratın.


12. Fikri mülkiyeti koruyun

Mülkiyetinizi ve sonraki gelirlerinizi kaybetmemek için denizaşırı müşterilere satış yapmaya başlamadan önce fikri mülkiyetiniz korunmalıdır. Bu, web siteleri ve bloglar dahil olmak üzere sahip olduğunuz tüm internet platformlarını içerir. Korunduğunuzdan emin olmak için iyi bir fikri mülkiyet avukatına danışın.


13. Tarife bilgilerini küresel girişiminizden çok önce alın

Bazı işletme sahipleri, tarifelerin çok yüksek olması nedeniyle ürünlerinin yurtdışında veya yerel olarak rekabet edemeyeceğinden endişe ediyor.


Ürünleriniz veya iş yapmak üzere olduğunuz ülkedeki tedarikçinizin ürünleri için tarife ve vergi yükümlülükleri hakkında önceden bilgi alın. Kârınızı aşındırmak veya daha da kötüsü, tarifelerin çok yüksek olduğunu ve yerel firmalara karşı ürününüzü rekabetçi bir şekilde fiyatlandırmanın imkansız olduğunu öğrendiğiniz için rekabet gücünüzü engellemek istemezsiniz.


14. Denizaşırı distribütörlere ne satmayı beklediklerini sorun

Çoğu zaman bir işletme sahibinden şunu duyuyorum: "Özel bir temsilci atadık, ancak satış alamadık."


Bir ürünü ihraç ederken, bazen toptancı olarak anılan denizaşırı distribütörlere, ilk yılda ne satmayı beklediklerini sorun. Ardından bir distribütörün satışlarını izleyin ve üzerinde iyi bir kontrole sahip olun. Sizinkiyle rekabet eden markaları satmadıklarından emin olmak için distribütörlerin hangi ürünleri sattığını önceden öğrenin.

Ve bir distribütörle işler yolunda gitmezse diye bir cayma maddesini yerinde tutun

İyi bir denizaşırı distribütör, ürününüzü müşterilerin eline ulaştırmanın bir yolu değildir. En iyi iş ilişkileri, sizin ve ortaklarınızın büyümesine ve genişlemesine olanak sağlayarak pazar payınızı, müşteri sadakatinizi ve karınızı artıracaktır.


Ürün hattınız için ön yeterliliğe sahip distribütörler bulmak için "Yurtdışındaki Ürün Grubunuz için İthalat Yapan Toptancılar Nasıl Bulunur?" Bölümünü ziyaret edin.


15. Ürünlerinizi verimli bir şekilde taşıyın

Üç büyük küresel taşımacılık oyuncusu olan UPS, DHL ve FedEx'in her biri, bir ürünü yerel A noktasından denizaşırı Z noktasına taşıyabilen yeteneklere sahiptir. Ancak aynı zamanda, Freightos, Flexport ve WebCargoNet gibi sektöre yeni girenlere de bakın.

Bu yeni şirketler, anında navlun fiyatları, çevrimiçi rezervasyonlar ve 7/24 destek ile nakliye sektörünü yeniden şekillendirme vaadinde

Ayrıca, kargoyu fabrikadan müşterinizin deposuna veya depolama tesisine taşımak için çok yönlü nakliye acenteleri olan yerel nakliye şirketlerini keşfedin. Yalnızca ürünlerinizi taşımak için değil, aynı zamanda dünya çapında küresel tedarik zinciri ihtiyaçlarınızı yönetmek için kişiselleştirilmiş ve özelleştirilmiş bir hizmet sunabilirler.


16. Müşterilerinizle tanışın

Evet, e-postamız, Skype, Zoom ve Google Hangouts'umuz var, ancak bir noktada ilk müşterinizle görüşmeyi göze alamazsınız çünkü yüz yüze iletişim olmadan tekrarlanan işler olmayacak.

İlk müşteriniz, gelecekteki tüm müşteriler için standartları belirleyen bir kral veya kraliçe gibi muamele görmelidir

Zenginleştirici ilişkiler kurun ve geri dönüş her açıdan faydalı olacaktır.


Müşterinizle yüz yüze görüşme zamanının geldiğini nasıl anlarsınız? Bir geziyi haklı çıkarmak için genellikle üç şey meydana gelir: İlk büyük siparişinizi aldınız, doğru bir iş yaptığınızı düşünüyorsunuz ve gelecekteki işler için olumlu potansiyeli fark ediyorsunuz.


Daha fazla tasarruf etmek için zamanınızın ilk yatırımını daha erken yapmak istersiniz. Yüz yüze bir buluşma, müşterinize şirketinizin tam deneyimini, kim olduğunuzu, şirketinizin yeteneklerinin neler olduğunu, boru hattındaki yeni ürünlerinizi, sosyal medya etkinizi ve daha fazlasını verir.


Henüz her yönüyle harika bir ilişki haline gelmemiş olanın kişisel yanını geliştirmek önemlidir. Müşterilerin sizden satın almasını sağlayan şey budur.


17. Kültürel duyarlılığı uygulayın

Görgü kurallarınız yoksa veya yerel olarak etkili bir şekilde nasıl iletişim kuracağınızı bilmiyorsanız, 12.000 mil uzakta, dilinizi konuşmayan biriyle nasıl iş yapacaksınız?

Sınırların ötesinde iş yaparken kültürel duyarlılık zorunludur

Kendimizden farklı insanları öğrenmemizi ve anlamamızı sağlayan ve onlara kendi şartlarına göre daha iyi hizmet vermemizi sağlayan bir beceridir.


18. Makul bir başarı elde ettikten sonra bir noktada çeşitlendirin

Tüm yumurtalarınızı tek bir sepete koymayın. Yani, müşteri tabanınızı çeşitlendirin, tekliflerinizi çeşitlendirin ve (mümkün olduğunda) diğer denizaşırı pazarlara doğru çeşitlendirin. Bu şekilde, bir şey ters gittiğinde, küresel stratejiniz bozulmaz.


Tekliflerinizi çeşitlendirmeniz durumunda kendinize şunu sorun: Ürünüm veya hizmetim başka hangi uygulamalar için geçerlidir?


Örnek olarak piyano telini ele alalım. Sadece piyanolarda ve diğer müzik aletlerinde kullanılması gerekmez. Film endüstrisinde yaylar, balıkçılık yemleri, özel efektler ve sabun kesmek için de etkin bir şekilde kullanılabilir.


Nesnelerin günlük kullanımlarının yanı sıra kültürel veya piyasa kısıtlamalarının ötesinde düşünün; ortaya çıkan fırsatlara hayran kalacaksınız.


19. Olağanüstü müşteri memnuniyeti sağlayın

Siz ve denizaşırı müşteriniz arasındaki ilişki bir satış yapıldığında sona ermemelidir. Mükemmel müşteri hizmeti memnuniyet getirir ve memnuniyet tekrar siparişleri getirir.


Müşterinizle sürekli iletişim halinde olun. 16. ipucunda belirtildiği gibi onları şahsen ziyaret etmeye çalışın. İyi müşteri hizmetleri akıllı pazarlamadır - iyi sunulduğunda gurur duyulacak bir şeydir.

Dünyanın en iyi ürün veya hizmetine sahip olabilirsiniz, ancak müşterilere söylendiği gibi davranmazsanız, başka yerlere gideceklerdir

Ve uçağın veya geminin malları zamanında ve iyi durumda teslim ettiğinden emin olun. Çok fazla küresel işletme, denizaşırı bir pazara tedarik lojistiğini görmezden geliyor.


20. Başarı için etkileyici plan yapın

Birçok insan bu detayı görmezden geliyor. İyi bir tutum başarıyı doğurur. Bu yüzden, sahip olduğunuz her şeyi verin ve ihtiyaç duyduklarında başkalarına yardım etmeyi veya yardım istemeyi unutmayın. Başarılı bir küresel iş geliştirmek zaman aldığı için yolculuğunuza uzun süre bakın.


Bu 20 faktörün tümü, küresel hedeflerinizi gerçeğe dönüştürme sürecinin bir parçasıdır. Küresel bir işi büyütmek için en iyi şansınız bir plan geliştirmek, onu uygulamak ve yeni pazarlarınızda güçlü bağlantılar geliştirmektir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page