top of page
Ara

Kuralları değiştiren bir işletme markası nasıl yaratılır?

Bir amaç belirleyerek, müşterilerinizi anlayarak ve doğru konumlandırmayı kullanarak işletmeniz için nasıl harika bir marka yaratabileceğinizi keşfedin

Kuralları değiştiren bir marka nasıl yaratılır?

Bir marka yaratmak için, gerçekten harika bir marka, bir işletmenin kendisini işini, ürünlerini veya hizmetlerini rakiplerinden ayırmanın en güçlü yollarından biridir. Güçlü bir marka yalnızca müşterilerin oturup dikkat çekmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda işletmenizin rakiplerine göre bir prim ödemesine, müşteri sadakati oluşturmasına, satışları artırmasına ve pazarda ürün farklılaşmasını hızlandırmasına olanak tanır.


Markanız sadece ne zaman ve ne zaman ele alınacak bir eklenti değildir. İşinizin tam merkezinde olmalı, yaptığınız her şeyi etkilemeli ve aynı anda yaptığınız her şeyin toplamını yansıtmalıdır. Özünde, tüm eylemlerinizin hem nedeni hem de sonucudur.


Bir marka sadece bir logo değil, logoya ve diğer unsurlara verilen kolektif duygusal tepkidir. Markanız, bu yanıtı oluşturmaya yöneliktir.


Bir marka sadece bir logo değil, logoya ve diğer unsurlara verilen kolektif duygusal tepkidir. Markanız, bu yanıtı oluşturmaya yöneliktir.


Marka bilinci oluşturma nedir?

Öncelikle marka ile ne demek istediğimizi açıklığa kavuşturalım. Bir marka, logo ve slogan, marka kişiliği, vaat, mesajlaşma ve görsel unsurlar dahil olmak üzere çeşitli unsurların toplamı yoluyla yaratılan belirli bir deneyim vaadidir.


Markalaşma süreci, o markayı inşa etmektir; logoyu tasarlamaktan, isim üzerinde araştırma yapmaktan, nitelikler üzerinde çalışmaktan, odak grup çalışmasını yapmaktan başlayarak - markalaşma, inşa ettiğiniz işin bir parçasıdır. Tıpkı bir Method aktörünün karakterini yaşadığı ve soluduğu gibi, bir işletme de müşterileri ikna etmek istiyorsa, markasını yaşamalı ve solumalıdır. Bireysel bir kişilik gibi bir marka yaratmak, bir dizi davranışa ve özelliğe dayanır - bunların gücü ve tutarlılığı, etkililiğini etkiler.


Markalaşmanın avantajları

Markalaşma, işinizi pazarın geri kalanından ayırmanın ve sadık bir müşteri tabanı oluşturmanın en etkili yollarından biridir, ancak en azından işinizi kurmanıza ve büyütmenize yardımcı olacak birçok başka faydaya sahiptir.


İşletmenin yönü

Bir markanın size verdiği amaç duygusu olmadan, ilerlediğiniz yönün işletmeniz için doğru olduğunu veya verdiğiniz kararların işletmenizin ve müşterilerinizin ideallerine uygun olup olmadığını nasıl anlarsınız? Verdiğiniz kararlar ve seçtiğiniz talimatlar, şirketinizin neyi temsil ettiğini pekiştirebilir veya tamamen baltalayabilir.


Nike’ın kurucu ortağı Philip Knight, bir keresinde şöyle demişti: "Nike'nin dünyanın en iyi spor ve fitness şirketi olmasını istedik. Bunu bir kez söylediğinizde, odaklanırsınız. Sonunda kanat ipuçları veremez veya bir sonraki Rolling Stones dünya turuna sponsor olamazsınız. "


İşletmenin büyümesi

Her işletmenin büyümek için yaklaşımını, ürünlerini ve hizmetlerini yenilemesi gerekir. Ancak bir marka, onu engellemek yerine bu büyümenin DNA'sını sağlar. Markanız, büyüyen işletmenizin bitkisini büyüten tohumdur. Tesis, zamanla değişen ürün ve hizmetler gibi farklı yönlere sahip olabilir. Ama yine de markanız olan o tohumun DNA'sı tarafından destekleniyorlar. Sağladığınız tutarlı müşteri deneyimi gibi temel değerleriniz her zaman görünür olacaktır. Akılda bir marka olmadan büyüme, müşterilerinizin sizi sürülerinde terk ettiğini görebilir.


Müşteri segmenti

Markanız, sağlam ve sadık bir müşteri tabanı oluşturmanızı sağlayan odak noktasıdır. Çünkü yaptığınız her şeyde markanızı düşündüğünüzde, aslında kendinize şu soruyu soruyorsunuz: "Bu ürün [veya hizmet] müşterilerimizin hayatlarını nasıl etkileyecek? Pazardaki rakip ürünlerden farklı hissetmelerini nasıl sağlayacak? " Bu hususlar, işletmenizin başarısı için çok önemlidir, bu nedenle markalaşma en başından itibaren düşünülmelidir.


Şirket itibarı

Markanız, özellikle rekabetçi pazarlarda size kalabalığın arasından sıyrılma yeteneği verir. Markanızın vaatlerini ne kadar iyi yerine getirdiğiniz ve işletmenizin her alanında markanızı ne kadar güçlendirdiğiniz, iş itibarınızı artırmanıza veya kırmanıza yardımcı olabilir. Ve hem mevcut müşterileri korumak hem de yenilerini çekmek için iyi ve sağlam bir itibardan daha değerli çok az şey vardır.


Müşteri iletişimleri

İşletmenizin yeni veya mevcut bir müşteriyle kurduğu her olası temas, marka değerlerinizi güçlendirmelidir. Bu, telefona her cevap verdiğinizde müşterilerinizin gırtlağından neyi temsil ettiğinizi göstermeniz gerektiği anlamına gelmez. Bu sadece müşterilerle etkileşim şeklinizin tam olarak düşünülmesi ve vizyonunuz ve amacınızla uyumlu olması gerektiği anlamına gelir.


Bir müşteri veya potansiyel müşteri ile her iletişim kurduğunuzda, markanız hissedilmelidir - bu, reklam ve tanıtım faaliyetleriniz veya müşteriyle yüz yüze görüşmeleriniz yoluyla olsun. Markanız DNA'nızdır, bu nedenle kuruluşunuzun her katmanında yukarı doğru çalıştığından emin olun.


Marka oluştururken nelere dikkat etmelisiniz

En azından bir isim ve logo bulmak büyük bir çaba ve araştırma gerektirir, bir marka yaratma sürecinin tamamı daha da karmaşık ve zaman alıcıdır. Bu nedenle, yardımcı olmak için markanızı oluştururken ve oluştururken bilmeniz ve göz önünde bulundurmanız gereken şeylerin bir listesi aşağıda verilmiştir.


Bir marka temel değerlerinizi yansıtmalıdır

Yaptığınız her şey veya sizinle çalışan birinin yaptığı her şey markayı yansıtacaktır. Sorunları hızlı çözerseniz, paradan tasarruf ederseniz, müşterilerinizi dinleyeceğinizi söylediğinizi yaparsanız, bunların hepsi işinizin temsil ettiği gibi onların zihninde tercüme edilecektir. Herhangi bir start-up ile çalışırken aklımdaki son şey markayı inşa etmektir. Öncelikle, neyi farklı yaptıklarını bilmek ve dış dünyayla her türlü iletişim ve etkileşimin tutarlı olduğundan emin olmak istiyorum - web sitesinin tonu, mesajları, görünümü ve hissi, bilgi sayfaları, logo vb. Bu bir acı ve aldatıcı olabilir, ancak bir servete mal olmaz ve özünde markanızı nasıl inşa ettiğinizdir.


Nihayetinde, işletmenizin bir şeyi ifade etmesini / temsil etmesini ve dış dünyadan aldığınız geri bildirimlerin farklı olmasını istiyorsanız, "marka uyumsuzluğu" denen şeye sahip olursunuz. Açıkça söylemek gerekirse, dinleyin ve değiştirilmesi gerekenleri değiştirin! Şeytan burada ayrıntıda gizlidir, ancak üzerinde çalıştığınız her şeyin tutarlı olduğundan ve istediğiniz şekilde karşımıza çıktığından emin olmak bir sorudur. Bir sonraki konu, çevrenizdekilerin de aynı şekilde davranmasını sağlamaktır; başka bir gün için başka bir meydan okuma.


Temelde markanız, hem birey olarak kim olduğunuzu hem de bir işletme olarak işletmenizin ne olduğunu temsil eder. Başlangıç ​​olarak, ikisi arasında bir fark yoktur, ancak işiniz büyüdükçe bu farklı anlamlara gelecektir ve bu da başka sorunları ortaya çıkaracaktır. Ancak markalaşma hakkında ne düşündüğünüzden bağımsız olarak, sonuçta başarınızın bir ölçüsüdür; her şeyi iyi yaparsanız, değeri ve onunla birlikte büyüyecektir.


İletişim kurmak istediğiniz arzu edilen duygu

Ürününüz veya hizmetiniz tüketiciye nasıl bir his verecek? Yerine getireceği arzu veya ihtiyaç nedir? Özgürlük, güvenlik, güven veya başarı arzusu ya da tamamen farklı bir şey olabilir. Hedef kitlenizi anlamak anahtardır - yaşları, cinsiyetleri, etnik kökenleri, gelirleri, eğitim seviyeleri ve yerel ayarları. Onları satın almaya motive eden nedir? Nasıl düşünüyorlar?


Amacı belirledikten sonra, markalaşma çabalarınızın temelini oluşturacağı için onu olabildiğince kısa ve öz bir şekilde tanımlayın. Yaygın olarak kullanılan şu temel amacı veya misyonu göz önünde bulundurun: "Olağanüstü hizmet ve kaliteye adanmışlık yoluyla beklentileri karşılamaya veya aşmaya çalışıyoruz". Bununla ilgili sorun, çok belirsiz olması, herhangi bir sayıda işletmeye ait olabilmesi ve dolayısıyla şirketi rakiplerinden ayırmamasıdır. Müşterilerin kalplerine ve zihinlerine dokunmaz. Öyleyse tam olarak ne işe yaradığını belirlemeye çalışın ve bunun ilham verici, spesifik ve inandırıcı olduğundan emin olun.


Bundan, müşterilerinizi akıllarına aldığınız o "yere" nasıl götürdüğünüzü belirleyen değerlerinizi tanımlayabileceksiniz. Bu, kendi kişisel değerlerinizle ilgili değildir, bu, tanımladığınız amacı destekleyen şirketinizin değerleridir. Şirketin vizyonunu, kültürünü ve hedeflerini yansıtmalı ve neyi temsil ettiğinizi ve neden bu şekilde iş yaptığınızı netleştirmelidir. Temel değerler, "nasıl" dan daha çok "neden" e odaklanır. Bu nitelikler neden başarının anahtarıdır? Bu değerlerin, daha sonra olasılıkların yeni ve heyecan verici yorumlarına dönüşmesi için yer bırakın ve şirketinizin değişen bir dünyada uyum sağlamasına ve uyum sağlamasına izin verin.


Bu alanda ne kadar çok iş yaparsanız, uzun vadede marka ve grafik tasarımınız için o kadar az harcama yapmanız gerekecek, çünkü seçtiğiniz marka veya grafik tasarım profesyonellerine temel amacınızın net bir taslağı ile yaklaşabileceksiniz ve değerler. Markanızın ne olduğunu bilmiyor ve paylaşamıyorsanız, uzun vadede size daha pahalıya mal olur.


Net, ilgi çekici ve tutarlı bir marka mesajı oluşturun

Şirketiniz hakkında hiçbir şey bilmediğinizi hayal edin. Şimdi, müşterilerin duymasını istediğiniz temel mesajı kendinize söyleyin. Müşteri olarak size fayda sağlayacağına dair zihninizde net bir resim görüyor musunuz? Değilse neden olmasın? Önerinize bir kez daha bakın ve sizi farklı kılan şeylere indirgeyin. Fiyat mı? Kalite? Yenilik mi? Veya başka bir şey.


USP'nizin ikna edici olup olmadığına karar vermek için "Ne olmuş yani?" Testini kullanın. USP'nizi kendinize okuyun. "Öyleyse ne olacak?" Yanıtını veriyor mu? Öyleyse, sunduğunuz fayda hakkında ne söylemeye çalıştığınıza karar verin ve gerçekten çekici bir USP elde edene kadar "ne olmuş yani?" Testini tekrarlayın.


Bir kez başardıktan sonra, hem iletişimde hem de pratikte tutarlı olun. En iyisi olmanıza gerek yok, sadece en tutarlı olmanıza gerek yok. Örneğin, çok az kişi Golf Dondurmanın dünyadaki en iyi dondurma olduğunu iddia edebilir. Ama ne olduğunu, nasıl görüneceğini ve tadına bakacağını biliyoruz ve bir bakışta hangi dondurma kamyonetlerinin stokladığını görebiliyoruz - ve hatırlayabildiğimiz kadarıyla aynı şey. Ve bunlar, dünyadaki en sevdiğimiz dondurmamız olmasa da, bazen bizi istememize neden olan faktörlerdir! Tutarlılık, markanız için paha biçilmez olan güven ve sadakat oluşturmanıza yardımcı olur.


Müşterileri anlamak

Başarılı bir marka yaratmak, hedef kitlenizin değerlerini anlamanızı ve teklifinizi bu müşterilere odaklamanızı gerektirir. Herkes için her şey olmaya çalışmak, markanızın gücünü ve mesajını yalnızca sulandırır ve karıştırır.


Etkili marka konumlandırma ve marka vaadi

Marka konumlandırması, markanın rekabetçi alternatifler bağlamında nasıl algılandığıdır. Marka konumlandırmasının tüm pazarlama çabalarınız boyunca tutarlı kalması gerekir, aksi takdirde müşterilerin kafası karışır. Marka vaadi, müşterilerin bir ürün veya hizmetle ilgili beklentilerine hitap eder. Marka vaatlerine örnek olarak Coke’un, "İyimserlik ve iyimserlik anlarına ilham vermek için" ve Google'ın "Dünyanın bilgilerine tek bir tıklamayla erişim sağlamak için" verilebilir.


Markanızı gerçek tutmak

İnsanların markanızı satın almasını istiyorsanız, onu inandırıcı hale getirin. Mükemmelliği iddia etmek yerine, daha benzersiz, haklı ve markanıza uygun bir şey talep edin. Yine, şirketinizi bir kişi olarak düşünün. Nasıl bir insan mükemmellik iddiasında bulunur? Muhtemelen, illa ki ilişki kurmak veya inanmak istemeyeceğiniz biri.


Marka unsurları oluşturma (Logo, isim…)

Bir marka yaratmak, akılda kalıcı bir isimden daha fazlasıdır - işiniz ve sattığı ürün veya hizmetler için bütün bir kimlik yaratmakla ilgilidir. Yukarıdaki soruların bir kısmını veya tamamını yanıtladıktan ve markanızın bana ne istediğinizi netleştirdikten sonra, en azından bir isim, logo ve görsel kimlik değil, bazı marka unsurları yaratmaya başlama zamanı.


Marka adı

İsim önce gelir - ya açıklayıcı olabilir (klasik olarak ünlü markalar arasında Ülker, Nivea ve Burger King bulunur) ya da başlangıçta hiçbir şey ifade etmeyen ancak işiniz geliştikçe anlamla süslenebilen bir isim seçebilirsiniz (harika bunun örnekleri arasında Starbucks, McDonald's ve Domino's bulunur). İyi bir marka adına birçok değer yerleştirilebilir ve bu küçümsenmemelidir.


Adınızı seçerken, rakiplerinizin yerine işletmenizi kullanmanın avantajını müşterilere ulaştırmak için ne kadar yararlı bir araç olduğunu aklınızda bulundurmak iyi bir fikirdir. Sonuçta, müşterilerinizin göreceği ilk şey budur ve anlık kararları buna dayandırırlar. Bu nedenle akılda kalıcı olması ve doğru ilk izlenimi vermesi çok önemlidir. Başarının mükemmel tarifi, iyi markalaşma ile birlikte iyi bir isimdir.


Güvenilirlik sağlamak için yararlı olabilecek bir yöntem, işletmenizin adını faaliyet gösterdiğiniz alanla ilişkilendirmektir - müşteriler, bu tür firmaları güçlü yerel köklerle ve dostane bir yaklaşımla ilişkilendirir. Mizah veya kelime oyunu, işletmenizin öne çıkmasına yardımcı olabilir, ancak asıl amaç, seçtiğiniz her şeyin hızlı, orijinal olmasını ve müşteriye işletmenin ne yaptığını anında bildirmesini sağlamaktır.


Ayrıca, hangi Web etki alanını kaydedebileceğinizi ve varsa ticari markanızın işletme adınızın belirleyeceğini de aklınızda bulundurmanız gerekir.


Marka logosu

Daha sonra, markanın yanında, hatta bazı durumlarda marka yerine kullanmak için göz alıcı bir logoya ihtiyacınız var. Tüketiciler markanızı yalnızca logodan tanıyabildiğinde marka kimliğinin ne zaman işe yaradığını bilirsiniz - sadece onlar bilir.


Başarılı işletmelerin çoğu size logoların çok önemli olduğunu söyleyecektir. Özellikle yeni işinizin ilk günlerinde algı her şeydir. Bu nedenle, profesyonel olduğunuz algısını teşvik etmek için biraz para yatırmak, yeni işletmelerin büyük çoğunluğunun gündeminin oldukça üst sıralarında yer alıyor.


Sadece güzel bir şey için değil, akıllı bir şey için çalışmak isteyeceksiniz. Bununla demek istediğim, bir düşünceyle başlamanız gerektiğidir: Ürününüzün ortaya çıkarmasını istediğiniz duygusal tepki (birinci adımda oluşturulmuş) nedir? İnsanların ne yaptığınızı değil, rakiplerinizden ne kadar farklı olduğunuzu anlamalarına yardımcı olacak başka ne düşünebilirsiniz?


Marka kimliği ve görsel kimlik

Son olarak, işletmeniz için yaptığınız her şeyden geçen güçlü bir kimlik oluşturmanız gerekir. Bunu yapmak için, şirketinizin neyi temsil ettiğini kesin bir şekilde belirlemeniz gerekir. Örneğin, korkak, son teknoloji bir yüksek moda işi olarak görülmek mi yoksa sağlam, güvenilir ve güvenilir olarak görülmeyi mi tercih edersiniz? Şirketin ana fikri ve yansıtmak istediğiniz mesaj nedir? En harika ismi ve logoyu bulabilirsiniz, ancak şirket için bir vizyonunuz veya teklifiniz yoksa, o zaman işe yaramayacaktır.


Marka varlıkları ve pazarlama materyalleri yaratmak

Web siteniz, kırtasiye vb. Değerlerinizi taşıyor ve pekiştiriyorsa markanız güçlenecektir. Ancak yapmazlarsa markanız ve işletmeniz ciddi şekilde zarar görebilir. Örneğin, ürününüz gerçekten yüksek kalitede olabilir. Mevcut en iyi bileşenleri temin etmiş olabilirsiniz. Ancak kalite vaatlerinizi baltalayan bir naff, küçük resimli logo ve kalitesiz kırtasiye malzemeniz varsa, müşterilerle kaybedilen bir savaşta savaşıyorsunuz demektir. Yüzünüz maviye dönene kadar ürününüzün üstün olduğunu onlara söyleyebilirsiniz. İşletmenizin her alanında tutarlı bir şekilde yansıtılan bu mesajı görmezlerse, bunun yerine daha emin oldukları bir tedarikçiye yöneleceklerdir.


Markanızı korumak

Markalaşma tek seferlik bir olay değildir - markanızın sürekli olarak korunması gerekir. Marka adınızı, logonuzu ve sloganınızı korumak için ticari markaları çıkarın. Markanızın bir parçası olarak kullandığınız kelime öbeklerini ve kelime gruplarını korumak için ticari markaları da kullanabilirsiniz. Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE) web sitesi aracılığıyla çevrimiçi olarak daha fazla bilgi alabilir ve marka tescili yapabilirsiniz.


Profesyonel işletme markasının maliyeti ne olacak?

Bu gerçekten işletmenizin büyüklüğüne ve doğasına bağlıdır - işletme markalaşması için farklı bütçe seviyeleri vardır ve bunlar farklı yaklaşımlara yol açar:


Büyük, çok uluslu bir şirketseniz, markanız için küçük bir girişimden daha fazla ödeyeceksiniz, çünkü korumanız gereken multi milyon sterlinlik bir şirketiniz, elde edeceğiniz kârınız ve önemli bir pazarlama bütçeniz olması nedeniyle böyle yaparak. Bu nedenle, işi sizin için üstlenmek için büyük olasılıkla en iyi markalaşma ajansını çalıştıracaksınız ve sadece logonuz için onbinlerce, hatta yüzbinlerce pound ödeyebilirsiniz. BBC Three, kendilerininkine 400.000 sterlin ödedi ve Edinburgh'un ilham veren sermaye logosu onları 1 milyon sterlin üzerine çıkardı!


Bu ölçekte markalaşma genellikle üç aşamanın finansmanını içerir:


— Marka analizi

— Marka stratejisi

— Marka sistemleri


İlki, marka analizi, tipik olarak izleyiciyi, etkileyicileri, eğilimleri, ihtiyaçları ve mevcut algıları belirlemek için müşteri analizini içerir. Aynı zamanda rakiplerin, pazar konumlarının, marka konumlarının, güçlü ve zayıf yönlerinin bir analizini ve mevcut markanın denetimini (yeniden markalama çalışmaları için) içerir.


Marka stratejisi, marka vaadinin, kişiliğinin ve konumunun yanı sıra, özellikleri ve işlevsel ve duygusal faydaları içeren pazar konumu ve değer teklifinin oluşturulmasını içerir.


Son olarak - marka sistemleri: şirket adını, ses tonunu ve başlık stillerini içeren sözlü sistemler ve logoyu, yazı tipini ve grafik stili kapsayan görsel sistemler. Marka sistemleri, bloglar ve e-Bültenler gibi öğeler için dijital şablonlar, kartvizitler ve antetli kağıtlar dahil basılı kırtasiye malzemeleri ve sunum slaytları, faturalar vb. İçin ofis şablonlarını içerebilir.


Muhtemelen etkinlik, tabela ve reklam yönergelerini içerecek bir dizi marka yönergesi de oluşturulacaktır. Tüm bu çalışmaların genel toplamı, büyük olasılıkla 100.000 Liraya mal olacak ve en büyük oyuncuların çoğu yüz bin ve hatta milyonlar harcaması olası.


KOBİ'lerin bundan önemli ölçüde daha az harcamaları muhtemeldir. Daha küçük markalaşma veya tasarım ajansları kullanmaları muhtemeldir ve bazı marka analizi ve marka stratejisi süreçlerini dahili olarak gerçekleştirerek daha az kapsamlı bir marka sistemleri yelpazesiyle işlerini halledebilirler. Kesin gereksinimlerine bağlı olarak, çoğu KOBİ 50.000 ile 100.000 Lira arasında bir yerde harcayacaktır.


Küçük işletmeler için marka bilinci oluşturma maliyeti nedir?

Markalaşma sürecinin ve öneminin farkında olmak ve maliyet nedeniyle bunu tamamen atlatmaya çalışmak en önemli şey.


Bunun yerine, kendi başınıza üstlenebileceğiniz çalışma alanlarını düşünün. Şirketinizi hiç kimse sizden daha iyi bilemez, bu yüzden olabildiğince çok marka analizi yapın. Pazar büyüklüğü, ihtiyaçlar ve eğilimler, rakiplerinizin kapsamı, sektörün büyüme oranı ve mevcut büyüme döngüsü, müşterilerinizin sayısı ve büyüklüğü, mevcut ve potansiyel müşterilere erişmek için kullanılan dağıtım kanallarının türleri gibi araştırma faktörleri. Bu, iş durumunu büyütmenize ve işinizin ikinci aşaması olan marka stratejinizi bilgilendirmenize olanak tanır.


Gerçekten kapsamlı marka stratejisi karmaşık olabilir ve çoğu küçük işletmenin kapsamının ötesinde olabilir, ancak her markanın özünde temel bir amacı ve değerleri olmalıdır. Markanızın sözünü, kişiliğini ve konumunun yanı sıra pazardaki konumunuzu ve değer teklifinizi kesinleştirin ve bunların bağlamsal olarak alakalı bir şekilde ifade yoluyla kitleye nasıl tercüme edileceğini tanımlamaya başlayın.


Üçüncü çalışma aşamanız marka sistemlerinizi oluşturmak olacak. Son derece dikkatli davranın. Çok ucuz tasarım hizmetleri, şirketinizin tam olarak öyle görünmesini sağlar, çok ucuzdur ve tüm markalaşma çabalarınızı tamamen baltalar. Serbest çalışan ve kitle kaynaklı web sitelerinde arama yapma şansınızı deneyebilirsiniz, ancak önce deneme yanılmanın karşılayabileceğiniz bir süreç olup olmadığını düşünün - bütçeniz dahilinde ihtiyaç duyduğunuz marka odaklı tasarım kalitesini sağlayabilecek bir tasarımcı bulmak pek kolay olmayacaktır.


İşletmenizi pazarlarken markanızı nasıl temsil edersiniz?

Markanızı oluşturup işletmenizin merkezine yerleştirdikten sonra, müşterilerinize değerleriniz ve hizmetlerinizin vaat ettikleri hakkında bilgi verir. Pazarlama materyallerinizin ve ses tonunuzun tam merkezinde yer alır. Eğer değilse, olmalı!


Marka kafa karışıklığı, markanız için bir numaralı tehdittir. İşletmenizin pazarlamasından kim sorumlu olursa olsun, içerik fikirleri ve pazarlama girişimlerini düşünmeye başlamadan önce markanızın etrafından dolaşması gerekir, çünkü ortaya çıkan gönderilerin şirketinize, düşüncelerine ve değerlerine ve bunların nasıl olduğuna bağlı kalması gerekir. ifade edildi.


Bu, yeni veya yaratıcı hiçbir şeyin ifade edilemeyeceği anlamına gelmez; basitçe, bu ifadelerin, onunla garip bir şekilde birlikte var olan bir dizi cıvata yayın akışı yerine, markaya özgü hissettiren ifadeler olması gerektiğidir. Grubunuzu pazarlarken ve büyütürken aklınızda bulundurmanız gereken beş ipucu.


Marka kılavuzu oluşturun

Bu yönergeler, şirketinizin imajının pazarlama materyalleri aracılığıyla nasıl oynanabileceğini, ne tür içerikler hakkında gönderi paylaşacağınızı, görüntülerin nasıl kullanılacağını ve hangi tonu benimseyeceğinizi belirtmelidir. Yönergeler, pazarlama sürecine dahil olan herkese verilmelidir.


Gitmeden önce 'Marka'yı düşünün

Yönergelere uyuldu mu? Gönderi, şirketinizin söyleyeceği bir şey gibi hissediyor mu? İçeriğinden herhangi biri marka değerlerinize aykırı mı? Şirketiniz bir kişi olsaydı, bu şekilde konuşur muydu? Gönderi, savunduğunuz şeyi güçlendiriyor mu veya iş amacınızı karıştırıyor mu? Ve en önemlisi, izleyicilerinize hitap edecek mi?


Marka stratejinize uyun

Marka stratejiniz, belirli markanızın hedeflerine ulaşma yolunu belirledi, bu nedenle sosyal medya içeriğinizin aynı hizada olmasını sağlayın. Örneğin, markanız yeni işler kazanmak için yavaş ama kesin bir yaklaşım sergiliyorsa, satış odaklı agresif paylaşımlar yapmak müşterilerinizin kafasını karıştırabilir ve nihayetinde onları uzaklaştırabilir.


İş hedeflerinize odaklanın

İş mesajınızı destekleyen ve ona katkıda bulunan pazarlama oluşturun. Örneğin, sosyal medya sadece aynı eski bilgileri tekrarlamak yerine mesajınızı iletmenin yeni yollarını yürütmek için mükemmel bir platform sunar. Kendinizi müşterinizin aklına koyun. Mesajınızı web sitenizde, pazarlama materyallerinde vb. Gördükten sonra, onu güçlendirmek ve doğrulamak için ne tür şeyler görmek ve duymak isterler? Mesajınızın bir kalem eskiz olduğunu hayal edin. Amacınız, sosyal medya aracılığıyla, gönderileriniz aracılığıyla orijinal taslağa tanım, renk, ışık ve gölge eklemek - yeni çizimler eklemeye devam etmek değil.


Harika bir markanın ne olduğunu unutmayın…

Büyük bir marka, pazarındaki bir arzuyu veya ihtiyacı karşılar. Amacı budur. Tıpkı bir kişinin temel kişiliği ve özellikleri asla değişmediği gibi, amacı ve destekleyici değerleri de asla değişmez. Ürünler ve hizmetler ve bunların hedeflenme biçimleri değişebilir, ancak kapsayıcı temel amaç asla aşınmamalıdır, aksi takdirde müşterilerin şirkete olan inancı ve nihayetinde ona olan sadakati de aşınacaktır.


Stratejiniz veya taktiklerinizle ilgili bir karar verirken işinizi bir kişi olarak düşünün. Bu kişi (işiniz) ve temsil ettiği şey bu şekilde davranır mı? Bu özel hareket, işletmenizin temsil ettiği şeyi güçlendiriyor mu veya amacını karıştırıyor mu? Markanızı baştan aşağı öğrendikten sonra, müşteri iletişimlerinizin markanızı uygun şekilde yansıtıp yansıtmadığı gibi hususları bile değerlendirebileceksiniz.


Daima markanızın mesajını iletin

Bu, markanızı bir sonraki seviyeye taşıdığınız ve oraya çıktığınız ve markanızın ne hakkında olduğunu olabildiğince çok ilettiğiniz, sadece kesinlikle mecbur olduğunuzda değil. Bu nedenle, ürünlerinizin ve hizmetlerinizin hedef kitlenizin kalplerine ve zihinlerine ulaşmasını sağlamak için sosyal medyaya, bloglara ve içerik pazarlamasına tamamen dalın. Harika müşteri deneyimleri aynısını daha çok çeker. Alıcılar sizi kolayca bulabilir, arkadaşlarına anlatabilir ve siz akıllarının ön saflarında olduğunuzda sadık kalabilirler.


Markanız ile alakalı kalın

Önde gelen markalar, hedeflenen bir müşteri kitlesiyle sürekli olarak alakalı kalmayı başararak, rekabete kıyasla açık fark noktalarına sahip olmalarını sağlar. Müşterilerin onlara olan güvenini ve bağlılığını artırarak güvenilirliğini korurlar. Alakalı olmak, kitlenizin zihnine girmeyi, nasıl düşündüklerini ve onlar için neyin yararlı olduğunu anlamayı içerir.

0 yorum
bottom of page