top of page
Ara

Koronavirüs dönemine ayak uydurmak: Pizza Hut karantina sürecinin üstesinden nasıl geldi?

Pizza Hut, yatırım getirisine odaklanmanın, dijital pazarlamayı daha etkili hale getirmeye yardımcı olacağına inanıyor

Firma, 2020 için yeni bir çağa hazırlanıyordu. Pan Pizza'nın 40. yıl dönümü, iki yıllık dijital stratejinin son ayağı, ve ilk küresel kampanyalarının lansmanı ile, Pizza Hut'ın büyük pazarlama planları vardı.

Covid-19'un ortaya çıkması, markanın planlarını bozdu. Bu dönemde, tüketicilerin paket servisi sıklıkla tercih etmelerine rağmen, firmanın satışları darbe aldı. Mart ayında başlayan bu düşüş, haziran ayının sonlarında %10'u buldu.


Şirketin baş marka sorumlusu Christophe Poirier, düşüşü "Durumun üzüntüsüne rağmen kendimizi yeniden keşfetmek ve farklı çalışmak zorundaydık. Covid bizi daha hızlı olmaya, tepki vermeye itti" ifadeleriyle açıklıyor.


Markanın, pandemi sürecinin başlamasının ardından ilk üç hafta içinde temassız teslimat gerçekleştirmeye başlaması, Poirier'in sözlerini kanıtlıyor.


"Covid, geçmişte yıllar alacak olan şeyleri bir veya iki ay içinde hızlandırdı. Her zamankinden daha dijitaliz. Teslimat tüm hızıyla devam ediyor. Yaptığımız her şeyde daha verimli hale gelmek zorundaydık."diye ekliyor.


Pandemi süreci, kimi firmaların aleyhine rol alsa da, koşullara ayak uydurabilen ve o noktada gelişebilen firmaların öne çıktığı bir dönem oluyor.


Kaynak: MarketingWeek

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page