top of page
Ara

Konsept iPhone 13 tasarımı, daha küçük çentik ve çapraz kameraları hakkında ipucu veriyor

Resmi olmayan iPhone 13 renderları bize Apple'ın bir sonraki telefonunun nasıl görünebileceği hakkında fikir veriyor

İPhone 13 hala piyasaya gelen birkaç ay olabilir, ama biz zaten bu konuda bir fikre - ve render bir dizi yeni çarpıcı ayrıntılarla hayata getirdi.


Görüntüler, sızıntı yapan Jon Prosser tarafından geçen hafta videolarından birine eşlik etmek üzere yayınlanan iPhone 13 CAD dosyalarına dayanıyor. Neyse ki, çoğumuz ile uzmanlar tam olmadıklarını verilen FreeCAD, konsept sanatçısı Ian Zelbo muhtemel tasarım hakkında fikir verecek tasarımlar paylaştı.


Daha önce Prosser'ın sızıntılarına dayanarak Apple Watch 7'nin bir görüntüsünü üreten Zelbo, ham dosyaları, Apple parlak ve cesur renk şemalarıyla devam ederse iPhone 13'ün nasıl görünebileceğinin temiz renderlerine dönüştürdü.


Ve Apple'ın turuncu bir gölgeyle gideceğinden tam olarak emin olmasak da (pek çok insanın turuncu Pixel 4s salladığını görmedik), diğer ayrıntılar başka yerlerde duyduklarımızla eşleşiyor gibi görünüyor.

En belirgin değişiklik, arka kamera düzenindeki değişimdir. iPhone 12'nin iki kamerası dikey olarak düzenlenirken, Zelbo'nun CAD dosyalarına dayalı render'ı diyagonal bir düzenleme gösteriyor. Bu, resmi sürümde ortaya çıkarsa, pratikten ziyade estetik bir değişim olacaktır ve kolayca tanımlanabilen bir tasarım arama kartıyla en yeni ve en iyi donanıma sahip olduklarını kanıtlamak isteyen alıcılar bölümüne hitap edecektir.


Ardından, daha önce duyduğumuz bir şey olan çentik boyutunda hafif bir azalma var. Görüntülerin doğru olduğu kanıtlanırsa, çentik yine de oldukça belirgin olacaktır, ancak iPhone X'te piyasaya çıktığından beri TrueDepth sensörlerinin boyutundaki azalma ve kulak hoparlörünün çerçeveye olası yeniden yerleştirilmesi nedeniyle, ilk kez önemli ölçüde azaltılacaktır.


Son olarak, görüntüler iPhone 13'ün gövdesinin iPhone 12'den biraz daha kalın olduğunu gösteriyor. Bu, 0,26 mm'lik bir artış öneren önceki sızıntılarla uyumlu; büyük bir değişiklik değil, ancak mevcut vakaların uymamasını sağlamaya yetecek kadar.


Doğruysa, her iki el cihazını da yan yana getirmedikçe, boyut değişikliği muhtemelen fark edilmeyecek ve teorik olarak Apple'a iPhone 12 ailesinin hayal kırıklığı yaratan pil ömrünü iyileştirmek için alan sağlayacaktır. Şirketin daha büyük kapasiteli hücreler için yeni katmanlı teknoloji tanıtacağı bildirildiğinden, bu yapılması kolay olması gereken bir şey. Ve gerçekten de, sadece bu hafta bir söylenti, iPhone 13'ün tüm seride daha büyük bir pil kapasitesi alacağını öne sürdü.


Tasarım açısından, büyük değişiklikler olacak gibi görünmüyor, Prosser'ın erişim sağladığı CAD dosyalarının Apple'ın seçtiği son tasarım olmayabileceği de göz önünde bulundurulmasında fayda var. Ancak önemli olan içeride ne olduğu ve A15 çipi ve gelişmiş kamera özellikleri aracılığıyla performansta bir artış, Tim Cook ahizeyi Eylül ayında sahnede sunduğunda beklediğimiz en az şey olmalı.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page