top of page
Ara

Kısa süreli satışların 'yanlış beyan' iddiaları üzerine Nikola hisseleri değer kaybı yaşadı

Kısa süreli satış raporunun CEO'nun yıllarca yanlış beyanlarda bulunduğunu iddia edilmesi ardından Nikola %13 düşüş yaşadı

  • Nikola Perşembe günü, Hindenburg Research'ün kısa süreli satış raporunun, şirketin ve CEO'su Trevor Milton'ın teknolojik yeteneklerini aşan yanlış beyanlarda bulunduğunu iddia etmesinden sonra düştü.

  • Hindenburg raporu, General Motors'un elektrikli araç üreticisi ile 2 milyar dolarlık bir ortaklık duyurmasından iki gün sonra geldi ve Nikola'nın hisselerini yaklaşık %50 artırdı.

  • Hindenburg, rapor yayınlandığında Nikola'nın kısa hisseleriydi.

  • Milton rapora yanıt olarak tweet attı: "Sanırım savaşta her şey adil bir oyun, hatta popüler bir iş. Şimdi bunu kimin finanse ettiğini biliyorum. Yalanlarına yanıtları bir araya getirmek için bana birkaç saat verin. Tüm sahip olduğunuz bu mu?"

Nikola'nın Salı günü General Motors ile yaptığı 2 milyar dolarlık ortaklığa cevaben yaşadığı %53'lük artış, Perşembe günü hisselerin %13'e varan oranlarda düştüğü için kısa vadeli bir raporda net bir şekilde görülüyor.


Raporda, elektrikli araç üreticisinin kısa hisseleri olan Hindenburg Research, CEO Trevor Milton'ın "düzinelerce yanlış beyan" yaptığına dair kayıtlı telefon görüşmeleri, kısa mesajlar ve özel e-postalar dahil "kapsamlı kanıtları" yıllar sonra bulduğunu söyledi.


Hindenburg, Nikola'nın elektrikli yarı kamyonunun yeteneklerini abartmaktan milyarlarca dolarlık sipariş kitabını "tüylerle" doldurmaya kadar, kısa satıcının ortaklarının "ev ödevlerini yapmadıklarına" inanmasına neden olan çeşitli aldatıcı uygulamalara giriştiğini iddia etti.


Hindenburg muhtemelen General Motors'a ve onun Nikola ile olan ortaklığına atıfta bulunuyordu. General Motors Salı günü yaptığı açıklamada, Nikola'nın Badger elektrikli kamyonetini inşa etmek için mühendislik ve üretim hizmetleri sunarken, Nikola'nın %11 hissesini 2 milyar dolar değerinde alacağını söyledi.


Hindenburg, Tesla'nın amansız mitinginin General Motors'a Nikola ile elektrikli araç alanına daha fazla maruz kalması için bir anlaşma yapması için "baskı yaptığından" şüphelendiğini söyledi.


Raporda, Nikola hisseleri bu yılın başlarında özel amaçlı bir satın alma şirketiyle ters birleşme yoluyla halka açıldığından beri yüksek seviyelerde kaldığından, "kilit ortakları ve destekçileri agresif bir şekilde nakit para kazanıyor" dedi.


Hindenburg, "Worthington, Bosch ve ValueAct'ın tamamı hisse sattı. Worthington, Temmuz ayında 2 günlük bir süre içinde 237 milyon dolar ve Ağustos'ta 250 milyon dolar daha sattı" dedi.


Kısa satıcı raporuna yanıt olarak Milton, Perşembe günü tweet attı: "Bu mantıklı. On milyonlarca hisse, hisselerimizi çarpıp işi hindenburg'a düşürmek için son bir veya iki gün kısaldı. Sanırım her şey savaşta adil bir oyun. Başarılı bir iş. Şimdi bunu kimin finanse ettiğini biliyorum. Yalanlarına yanıtları bir araya getirmek için bana birkaç saat verin. Tüm sahip olduğunuz bu mu? "


Nikola'nın hisseleri %13 kadar düşerek 37.05 $ 'a gerilerken, General Motors hisseleri %2'ye kadar düştü. Nikola, Salı günü General Motors ile ortaklığını açıkladığından bu yana hala %5'in üzerinde işlem gördü.

Kaynak: Markets Insider

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page