top of page
Ara

KFC, Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaratıcı bir kampanyaya imza attı

Küresel fast food devi KFC, koronavirüs salgını nedeniyle mevcut hijyen tavsiyeleri kapsamında Finger Lickin' sloganını durdurdu

Şirket, "Kendimizi benzersiz bir durumda buluyoruz - mevcut ortama pek uymayan ikonik bir sloganımız var." Dedi.


Ambalajını gizlenmiş ifadeyle değiştirdi ancak KFC, doğru zaman geldiğinde ifadenin geri döneceğini söyledi.


KFC satış noktaları Mart ayında geçici olarak kapandı, ancak çoğu şimdi yeniden açıldı.


Şirket, yeni görünümünü bir YouTube videosu aracılığıyla açıkladı, sloganı flulaştırılmış posterler ve yiyecek "kovaları" üzerinde göstererek: "Her zaman söylediğimiz şey mi? Görmezden gelin. Şimdilik." ifadelerine yer veriyor.


Bazı insanlar sosyal medyada sloganın zaten kendi ellerinizle yemek yediğiniz için sağlık tehlikesi olmadığını yorumladı.


Ancak parmak yalama mesajı salgın başladığından beri endişelere neden oldu. Mart ayında, Reklam Standartları Kurumu, insanların parmaklarını yaladıkları bir KFC TV reklamıyla ilgili 163 şikayet aldı.


Şikayetçiler, Covid-19'un yayılma şansını artırabilecek davranışları teşvik ettiğini düşündükleri için reklamın sorumsuz olduğunu düşündüler. İlan KFC tarafından geri çekilmişti.


1930'larda Harland Saunders tarafından kurulan KFC, 1950'lerde ilk franchise'ını açtı ve o zamandan beri Finger Lickin 'Good sloganını kullanıyor.


1990'ların sonunda sloganı bıraktı ama 2008'de tekrar kullanmaya başladı.


KFC'nin dünya çapında 22.500 satış noktası vardır -KFC Türkiye'ye 1989 yılında giriş yaptı. Şimdi 21 şehirde 135'in üzerinde restoran ile faaliyet gösteriyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page