top of page
Ara

KFC Çin'de atıştırmalık yeme ve içme alışkanlıklarını değiştirmeye devam ediyor: Lazy Cup

Atıştırmalık sektörü büyüse de, yeme içme sektöründe bir iz bırakmak söz konusu olduğunda, yenilik oldukça önemli

KFC Çin'de atıştırmalık yeme ve içme alışkanlıklarını değiştirmeye devam ediyor: Lazy Cup

Küresel olarak, sosyal ve ekonomik kalıplardaki değişikliklerin yanı sıra, yiyecek ve içecek harcamalarının artması, sağlıklı gıdalar hakkında farkındalık, yemek kalıplarındaki ve mevcut gıda alışkanlıklarındaki değişiklikler ve yeni ürünleri tatma isteği nedeniyle hazır gıdalara olan talep artmaya devam ediyor. Genel olarak, Amerika Birleşik Devletleri, dünyadaki hazır gıdalar için en büyük pazardır ve Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Latin Amerika'nın yükselen pazarlarının gelecekteki büyüme trendini sürdürmesi olağan.


Hareket halindeyken atıştırmak, yoğun yaşam tarzları nedeniyle özellikle çalışan nüfus, genç yetişkinler ve bekarlar arasında son derece popüler hale geliyor. Ayrıca, hareket halindeyken atıştırmalık konsepti, ürünlerin, dondurulmuş, tuzlu, şekerleme, unlu ve diğer atıştırmalıkların kolay tüketimi ve kullanımı ile yakından ilişkilidir. Bu nedenle, ürünlerin ellerle temas etmesini önleyen ve aynı anda çalışmak için temiz tutan tek kullanımlık ambalajların yardımıyla bağlantılı tüketim kolaylığı nedeniyle atıştırmalık ürünlere olan talep artmaktadır. Fakat burada, önemli olan bir başka unsur ise; ambalajların geri dönüştürülebilir olması.


Atıştırmalık sektörü ile ilgili istatistikler:

🍿 Atıştırmalık segmentindeki gelir, 2022'de 506,20 milyar Dolar seviyelerinde ve pazarın yıllık %5,58 oranında büyümesi bekleniyor. Uzak Doğu ülkelerinde ise 2022'de 55 milyar Dolar seviyelerinde.

💰 Küresel karşılaştırmada, gelirin çoğu ABD'de elde ediliyor. Bu rakam 2022'de 105,90 milyar Dolar.

🧑 Toplam nüfus rakamlarına göre 2022 yılında kişi başı 67 Dolar gelir elde ediliyor.

🍟 Aperatif Yiyecek segmentinde hacmin 2027 yılına kadar 76 milyon kg olması bekleniyor. Aperatif yiyecek segmentinin 2023'te %2.5'lik bir hacim büyümesi göstermesi bekleniyor. Atıştırmalık pazarı hacmi Uzak Doğu'da ise 2023'te %4,6'lık bir büyüme tahmin ediliyor.


Atıştırmalık segmentinde kişi başına ortalama hacmin 2022'de 9 kg iken, bu rakam Çin'de 3.7 kg.

İstatistiklerin de gösterdiği gibi, atıştırmalık sektörü büyüse de, yeme içme sektöründe bir iz bırakmak söz konusu olduğunda, yenilik çok önemlidir ve bu konuda Uzak Doğu ülkelerine yönelik pazarlama faaliyetlerinde oldukça yaratıcı işlere imza atıldığına hepimiz şahit oluyoruz.


Son günlerde, yapılan en güzel işlerden birisi de; KFC China, tek seferde kızarmış tavuk ve kolanın tadını çıkarmak isteyenlere özel: Lazy Cup


KFC China'nın hem kızarmış tavuk hem de kola bir arada birleştiren yeni bir sürümü olan Lazy Cup ile hem yemeği hemde içeceği tek elle taşınabilmesi açısından farklı bir işe imza atıyor.


Büyük bir içecek bardağı üzerine 6 adet çıtır KFC kızarmış tavuk koyulabilen Lazy Cup, gerçekten eşi benzeri olmayan bir kolaylık sağlayabilir. Günümüzde, insanların çok fazla hareket halinde olması ve atıştırmalıklar öncelikli yeme alışkanlığı düşünüldüğünde, tercih edilebilir seçenekler arasında değerlendirilebilir.



0 yorum
bottom of page