top of page
Ara

'Kendi kendine yeten girişimcilik' neden efsane olarak anılır?

Girişimcilik her insanın hayalidir fakat hiçbir girişimcinin kendi başına yapmamasında fayda olan beş ana noktaya dikkat edilmesi gerekir

Kendi kendine yeten girişimcilik neden efsane olarak anılır?

"Tek kişilik dev kadro" unvanı, birçok girişimcinin gururla taktığı bir rozettir. Başarı için altın standart olarak görülüyor. Sizi sayısız diğerlerinden ayıran bir şey yaratmak için geri alınamaz olanı yaptınız ve aleyhinize yığılmış olasılıkları def ettiğinizi söyleyebiliriz. Yada aksi düşünülebilir mi?


Kendi kendini yetiştirme fikri gerçekte bir efsanedir. Girişimcilik başarısı, başkalarının anlayışlarına, rehberliğine, deneyimlerine, gözlemlerine ve etkileşimlerine dayanır. Aşağıda, kendi kendine girişimcinin bir efsane olmasının beş nedeni vardır.


Fırsat

Girişimciler, bir ürün veya hizmet sağlama kategorisine gireceklerdir. Başkalarının görüşleri ve geri bildirimleri olmadan söz konusu ürün veya hizmet fikrini ortaya çıkardığınızı varsayarsak, bu ürünü veya hizmeti ödeme yapan müşterilerle paylaşmak için yine de bir fırsata veya platforma ihtiyacınız olacaktır. Bu fırsat, birisinin karar vericilerden oluşan bir odada adınızdan bahsetmesi kadar ince veya Shark Tank'ın bir bölümüne katıldığınız kadar basit olabilir. Bu fırsat için ödenmiş veya organik olarak, birisi yolculuğunuzda sizi destekleyecek kadar size bir şans verdi veya ona inandı.


Eğitim

Bazen biz bile ne bildiğimizi bilemiyoruz. Bu nedenle başarılı girişimciler, kör noktaların eksikliklerini kapatmak için yolculuklarının farklı noktalarında mentorlara, koçlara ve danışmanlara yönelirler. Eğitim, geleneksel sınıf öğreniminden deneyimli bir liderle bire bir mentorluğa kadar farklı şekillerde olabilir. Hangi yolu seçerseniz seçin, başarıya giden yolda size ne yapacağınızı ve bunu nasıl yapacağınızı öğretmek için başka birinin ortak bilgi ve deneyimine bağlı olacaksınız.


İlişkiler

Bir girişimci olarak başarı ile başarısızlık arasındaki fark, üçüncü derece bir bağlantı olabilir. Daha önce, karar vericilerle dolu bir odada birisinin adınızdan bahsedebileceğini söylemiştim, ancak bu kişinin adınızı anmaya meyilli hissetmesine neden olan şey, onlarla geliştirdiğiniz ilişkidir. İlişkiler ister müşterilerle ister müşterilerle, yatırımcılarla veya paydaşlarla olsun ya da sizi cesaretlendiren, motive eden ve tatmin eden arkadaşlarınız ve ailenizle ilişkiler olsun, girişimcilik başarısı için önemlidir. Kurduğunuz ilişkiler, ilk yatırım sermayenizi nereden alacağınızı belirlemenize de yardımcı olabilir.


Yatırımcılar

Yatırımcılarınız, ürününüzü veya hizmetinizi pazara sunmanıza veya ölçeklendirmenize yardımcı olur. Küçük işletmelerin karşılaştığı en büyük engellerden biri finansman. Yatırımcılar olmadan, tüm pazarlama görevleri, araştırma ve geliştirme, sistemlerin oluşturulması, dağıtım ve diğer tüm işletme giderleri için faturayı ödeyebilirsiniz. İşletmenize bağımsız bir şekilde zengin girmediğiniz sürece, sizi olmak istediğiniz yere götürmek için başkalarının sermayesine güveneceksiniz.


Müşteriler ve müşteri yönetimi

Para kazanmıyorsanız bir işiniz olamaz. Hiçbir şey değilse, müşteriler ve müşteriler bir girişimci olarak varoluşunuzun birincil nedeni olacaktır. Önceki tüm engelleri bir şekilde kendi başınıza aşmayı başarsanız bile, başarının bir versiyonuna ulaşmak için müşterilerin ve müşterilerin belirli amacınıza veya hedefinize ulaşmasına ihtiyacınız olacak. Başarınız, ürününüzü veya hizmetinizi satın alan ve ona güvenen kişilerin doğrudan bir korelasyonudur, bu nedenle asla kendi başınıza elde edemezsiniz. Kendi kendine yapılan bir efsanedir çünkü başarı bir boşlukta mevcut değildir.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page