top of page
Ara

Kazandıran modern pazarlama ekibindeki 8 temel pozisyon

Modern pazarlama, günümüzün hiper bağlantılı, çok kanallı tüketicilerinin ilgisini çekiyor

Modern pazarlama, günümüzün hiper bağlantılı, çok kanallı tüketicilerinin ilgisini çekiyor. 8 temel pozisyona sahip başarılı bir modern pazarlama ekibi oluşturmak ve bu zorluğun üstesinden gelmek için sağlam bir plan geliştirmek, mimariye dikkatli bir şekilde dikkat etmeyi gerektirir.

Yetenek oyunları kazanır ancak takım çalışması şampiyonlukları kazanır. " - Michael Jordan

Şirketler, hedef müşterileri çekmek, değer sunmak, güven oluşturmak, potansiyel müşteriler oluşturmak ve sonunda satışları kapatmak için çok katmanlı ve dikkatlice tasarlanmış bir yapı inşa etmelidir.


Başarılı bir modern pazarlama ekibini oluşturan belirli bileşenlerin vurgusu çoğu kez önemsenmez. Hız ya da plan eksikliği uğruna güçlü ve zayıf yönler göz ardı ediliyor.


Organizasyonel güçleri belirleyin

Orta veya büyük bir şirket, temel 8 pozisyonu dolduracak finansal kaynaklara sahiptir. Ancak, her oyuncunun güçlü yönlerinden yararlanmak önemlidir ve antrenman dikkate alınmalıdır. Organizasyonel güçlü yönler, çevrilmiş bir insan kaynakları sürecini, yapılandırılmış liderliği ve güçlü bir tüketici merkezli şirket kültürünü içerir.


50'den az çalışanı olan küçük bir şirket, modern pazarlama ekibi pozisyonlarını 8 farklı kişinin doldurmasını gerçekçi bulmayabilir. Çevik olmak küçük işletmeler için bir güçtür, ancak yapı eksikliğinin başarıya engel olduğunu belirtmek gerekir.


Küçük bir şirketin ekip yapısı daha az oyuncudan ve bazı durumlarda yalnızca bir kişiden oluşabilir. Şirket ekibini hangi şekilde entegre ederse etsin, başarının temelleri aynı kalır.


İmkansızı beklemeyin

Yalnızca bir kişiye güvenirken dikkatli olun, çünkü bir kişi ne kadar akıllı veya yetenekli olursa olsun, ihtiyaç duyulan tüm modern pazarlama becerilerine sahip olma şansı çok düşüktür. Neden? Çünkü 8 takım pozisyonunun her birinin görevinde ustalaşmak, beynin farklı bölümlerinden aynı anda odaklanmaya bağlıdır.


Hepimiz sol beyin, analitik türler ve ayrıca sağ beyin yaratıcılarıyla tanıştık. Çok sık karşılaşmadığımız kişiler, her ikisinde de son derece usta bireylerdir.


Her modern pazarlama becerisini tek bir bireyde hayal etmek, tüm bir spor takımının tek bir oyuncu kullanarak kazanmasını beklemek gibidir. Diğer bir deyişle, fiziksel olarak imkansız olan bir şey beklemeyin.


Pazarlama ekibinizin mimarisini tasarlarken bu fiziksel gerçeğe izin vermek, üzerine inşa edilecek daha sağlam bir yapı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.


Kazandıran modern pazarlama ekibinde 8 önemli pozisyon

Aşağıdaki sekiz pozisyondan her birinin ayrı bireyler olması gerekmez. Bununla birlikte, bir şirket bir kişiyi Sosyal Medya Yöneticisi olarak işe almaya karar verirse (örneğin), her bir kişilik türü ve buna karşılık gelen beceriler iyice düşünülmelidir. Yapı sağlam olduğu sürece görevlerin çakışmasında sorun yoktur.


1. Modern pazarlama ekibi lideri / Editör

Bir ekip liderinin rolü, marka tutarlılığı ve iş hedeflerinin uyumlu hale getirilmesinde etkilidir. Bu yönetim pozisyonu şunları denetler:

  • İçerik stratejisi

  • İçerik üretimi

  • Hedef belirleme ve ölçümler

  • Takım performansı

  • Zaman yönetimi

  • Pazarlama ve reklam kampanyaları

  • Çevrimiçi itibar yönetimi

  • Ölçüm ve analiz

  • Sorumluluk için kilometre taşlarını belirler ve izler

2. Topluluk yöneticisi

İçerik, değerli bir şirket varlığıdır.


Müşteri ve potansiyel müşterilerle etkileşim kurarken içerik dağıtmak büyük sorumluluk taşır. Bu pozisyon, işletmenizin sesidir. Çevrimiçi topluluğunuzu büyütmek ve geliştirmek için gereken beceriler şunlardır:

  • İnsanları sohbetlere dahil etmekten gerçek bir zevk

  • Bir müşterinin ihtiyaçları hakkında daha fazla bilgi edinmek için soru sorma konusunda ustalaşın

  • Şirket marka kimliğine ilişkin sağlam bir kavrayış

  • İyi bir empati duygusu

  • Sabır

  • Profesyonel iletişim

  • Hızlı düşünceli yanıtlar verme yeteneği

  • Sohbetlerdeki potansiyel müşterileri tanımada yetkinlik

  • Satış potansiyellerini sosyal / çevrimiçinden çevrimdışına taşıma yeterliliği (Facebook Messenger, mesajlaşma, e-posta vb.)

3. Katkıda bulunanlar

İçerik, çevrimiçi otoritenin ana itici gücüdür.


Ne kadar çok katılımcıya sahip olursanız, tutarlı, alakalı ve faydalı içerik sunmak o kadar kolay olur. Ancak, içerik katkıda bulunanlardan oluşan bir ekiple, yerleşik bir süreç şarttır.


Çalışanları, özellikle de müşterilerinizin ihtiyaçlarını ve arzularını bilen satış görevlilerini işe almak en iyi uygulamadır. Diğer bir en iyi uygulama, herkesin katkılarını organize eden uygulanabilir bir içerik toplama süreci oluşturmaktır.


4. Küratör

Başarılı bir modern pazarlama ekibi, yeni içerik oluşturmak için zaman ve çaba harcayacaktır. Bir küratör, müşterilere satın alma yolculuklarında yardımcı olmak için endüstri trendleri, ezber bozan fikirler ve benzersiz yollar için kulaklarını yere koyar.


Bir küratörün ekibe katkıları, içeriği farklı ortamlar ve reklam kampanyaları için yeniden düzenlemenin yollarını bulmayı da içerir.


İyi bir küratör, her zaman hedeflediğiniz kitlenin nabzını tutar.


Daha büyük şirketler bir CCO "İçerik Baş Sorumlusu" kurmalıdır. Bu kişi, genel editoryal veya içerik pazarlama vizyonunu belirlemekten ve tüm içeriğinizi entegre etmekten sorumlu olmalıdır. Her silo (halkla ilişkiler, e-posta, sosyal medya, arama vb.) İçerik oluşturmaya ve düzenlemeye başladığında, hikayelerin tutarlı kalmasını ve izleyicilere anlamlı gelmesini sağlamak CCO'nun sorumluluğundadır.


Buna ek olarak, CCO, hikayelerin kuruluşun iş hedeflerine (satışları artırma, maliyetleri düşürme veya daha sadık müşteriler oluşturma) hitap eden sonuçlara nasıl dönüştüğünü anlamalıdır. Bu rol, neredeyse her zaman içerik pazarlama stratejisi ile yönetici liderliği arasındaki bağlantıdır.


5. Tasarımcı

İyi tasarımın gücünü asla küçümseme. Pek çok işletme (ve hatta birlikte çalıştığım müşteriler) bu gerçeği gözden kaçırıyor ve kendin yap photoshop felaketlerine veya web sitesi müşteri deneyimi başarısızlıklarına başvuruyor.


Aletler bir sanatçı yapmaz. Harika tasarımcılar, içeriğinize canlı görseller ve akıllı tasarımla hayat verir. Müşterilerinizin web sitesi deneyiminin eyleme doğru sorunsuz akışa odaklanmasını sağlarlar.


6. Analiz

Modern pazarlamacılar, verileri ve analizi benimsemelidir. Sağ beyin / sol beyin muammasının, özellikle tüm pazarlama ve reklam kampanyalarınızı yürüten yalnızca bir kişi varken bir sonraki aşamaya geldiği yer burasıdır.


Çoğu "reklam öğesi", veriler ve elektronik tablolar için çok az sabırlıdır. Çoğu "veri sihirbazı" Comic Sans, Helvetica ve Papyrus yazı tipleri arasındaki farkı tanıyamaz veya umursamaz.


Bu görev için doğru kişi, düzenli olarak verilere bakabilen, boşlukların nerede olabileceğini belirleyebilen ve eyleme geçirilebilir içgörüler sağlayabilen kişidir.


7. SEO / SEM uzmanı

Web sitenizdeki her içerik parçası, ne kadar ilgi çekici olursa olsun, onu daha görünür kılmak için bir itmeye ihtiyaç duyar. Bu konum, tutarlı, alakalı içeriğinizi alır, optimize eder ve arama motorlarının kolayca bulması için dizine eklenebilir hale getirir.


SEO / SEM uzmanı, sitenize gelen organik ve ücretli trafiği artırmak için içerik stratejileri için öneriler ve rehberlik sağlayacaktır.


Web sitesi geliştirme, bir SEO / SEM Uzmanının görevlerine dahil edilecektir. Bir şirket geliştirme için dış kaynak sağlasa bile, sitenizde küçük güncellemeler yapmak için web sitesi tasarımının temellerini bilmek yararlıdır.


8. Dış Uzman (Mimar)

Uzman bir mimar büyük resmi görür. Şirket iş hedeflerini dinler ve yorumlar ve süreç boyunca oyuncuları düşünceli bir şekilde eğitir ve yönlendirir. Bir pazarlama planından en fazla potansiyeli toplar ve şirket özlemlerini ciddiyetle yorumlar.


Mimarlar eğitimli problem çözücülerdir. Uzman bir mimarın değeri, tasarım, inşaat ve maliyeti dengeleme konusundaki pragmatik becerisinde yatar. Pazarlama çabaları daha akıcı hale gelir ve istenen sonuçlara daha hızlı ulaşılır.


Kazanan modern pazarlama ekibinizdeki bu 8. "uzman mimar" pozisyonu, bir pazarlama uyumluluğu çözümü olarak düşünülebilir. Kaynaklarınızın - zaman, çaba ve bütçe - akıllıca harcanmasını sağlamak için daha az resmi bir denetim bileşeni.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page