top of page
Ara

Kârlı büyüme sağlamak için markaların yapması gereken 10 şey

Hızlı büyüyen bir ekonomiye sahip bir ülkede bir marka yaratmaktan veya mevcut bir markayı tamamen yeni bir kategoriye genişletmekten daha az büyüme getirmesi muhtemel.

Brand, Management, Marka, Yonetimi, Growth, büyüme, 10, things, şey

Ancak, çoğu pazarlamacının hala pazar payı için savaşması gerekiyor ve bunu başarılı bir şekilde yapmak için bu on eylemi akılda tutmalı.


1. Anlamlı olma potansiyeline sahip bir fark yaratın

Rekabet avantajı sadece ürün inovasyonunda değil, tasarımda, müşteriye giden yolda, hizmette, amaçta, konumlandırmada veya iletişimde bulunabilir. Hangi biçimde olursa olsun, yenilik markayı rekabetten ayırmalı ve potansiyel tüketiciler için anlamlı olması için işlevsel ve / veya duygusal bir ihtiyacı ele almalıdır. Anlamlı farklılaşma olmazsa markalar metalaştırılır ve zayıf tüketici talebiyle mücadele eder.


2. Kullanılabilirliği en üst düzeye çıkarın ve markanızın kolayca seçilmesini sağlayın

Bugünün "çok kanallı", kolayca bulamadığınız bir şeyi satın alamayacağınızı söylemenin başka bir yoludur. Markaların, tüketicilerin olmasını bekledikleri her yerde mevcut olduklarından emin olmaları gerekir; İnsanlar onları aktif olarak arayacak kadar çekici birkaç marka var. Pazarlamacılar, müşterilerin markalarına kolay erişimini sağlamak için yeni yollar aramalıdır. Bir perakende kanalında markanın açık olduğundan emin olun. Satın almanın önündeki mevcut engelleri kaldırarak satın almayı "sorunsuz" yapın. Otomatik yenileme gibi satın almayı kolaylaştırmanın yollarını arayın.


3. Markanızın anlamlı farkını artırın

Markanın anlamlı farkının herkes için açık olduğundan emin olun. Tutarlı zihinsel “gayrimenkul” ve güçlü bir satın alma yatkınlığı yaratmak için markayla her temas noktasında ve tüketici etkileşiminde bunu yansıtın. İnsanların deneyimini geliştirmek için anlamlı farklılığa dayalı pozitif kullanım beklentisi oluşturun. Markanın verdiği sözü tutmasını sağlayın.


4. Ürün ve öz sermayenin markanın fiyat noktasını haklı çıkarmasını sağlayın

Markanın anlamlı farkının fiyat noktasını haklı çıkardığından ve daha iyi bir kâr marjı veya daha yüksek talep getirilmesine yardımcı olduğundan emin olun (marj iyileştirmesinin, hacimdeki artıştan çok kâr marjı üzerinde daha büyük bir etkisi olacağını unutmayın). Çeşitler aynı marka adı altında ancak farklı fiyat noktalarında satıldığında, insanların en ucuz seçeneğe ticaretini önlemek için her bir teklifin algılanan değerinin iyi bir şekilde farklılaştırıldığından emin olun.


5. Markanızın ayırt edici olmasını sağlayın

Tanıma, önceden var olan marka ilişkilerine bağlı olarak içgüdüsel arzuyu otomatik olarak tetikler. İster çevrimiçi ister mağaza içi olsun tanınırlık sağlamak için ayırt edici marka varlıkları oluşturun ve bunlardan yararlanın. Varlıklar tasarım ve logoları içerecek ancak ünlüler, resimler, duyusal deneyimler, ritüeller, jingle'lar ve ses tonu gibi birçok farklı özelliğe genişletilebilir. Zihinsel bağlantı oluşturmak için varlıkları sürekli olarak iletişim ve deneyime entegre edin ve ardından arama ve alışveriş sırasında olumlu ilişkileri tetiklemek için bu varlıklardan yararlanın.


6. Markanızı olabildiğince dikkat çekici hale getirin

Salgının e-ticarete verdiği ivme göz önüne alındığında, markanızın öne çıkmasını sağlamak her zamankinden daha önemli hale geldi. İhtiyaç duyulduğunda akla hemen gelmedikçe insanlar marka arayamaz. İlgili bir ihtiyaç veya durum ortaya çıktığında markanın otomatik olarak düşünülmesini sağlamak için ücretli iletişime yatırım yapın. Rekabete göre belirginliği artırmak için SOV'ye SOM'dan daha fazla yatırım yapın. Şimdi ve gelecekte satın almayı etkilemek için güçlü, markaya bağlı bellek yapıları oluşturmak ve güçlendirmek için tasarlanmış ilgi çekici reklam öğesiyle harcadığınız harcamadan yararlanın. Markanın anlamlı farkından kaynaklanan ancak yeni uygulamalarla yenilenen tutarlı bir fikir, güçlü bellek yapıları oluşturmaya yardımcı olacaktır. Olumlu ağızdan ağıza ve sosyal vızıltıları teşvik edin.


7. Mevcut müşterilerin elde tutulmasını en üst düzeye çıkarın

Elde tutulan her müşteri, markanın büyümesi için edinilmesi gereken bir eksiktir. Markanın vaat ettiklerini karşılayan, sürekli olarak olumlu, akılda kalıcı bir müşteri deneyimi sunun. Sorunları hemen düzeltin ve zevk veren ve ilham veren deneyimler yaratın. Memnun müşterilerin markanızı tekrar seçme, yeni ürün ve hizmetler satın alma veya birinci sınıf bir varyantla ticaret yapma olasılığı daha yüksektir. Yeniden satın almayı kolaylaştırmanın ve arama ve alışverişi atlamanın yollarını bulun.


8. Markanıza mümkün olan en büyük teşhiri sağlayın

Tüm potansiyel alıcılara ulaşmayı ve onları etkilemeyi hedefleyin. Mevcut bütçe dahilinde, etkinliği en üst düzeye çıkarmak ve markanın anlamlı farkını öne çıkarmak için birleşen medya kanallarını seçin ve ardından belirli ihtiyaçları ve davranışları hedefleyin. Markanız ve kategoriniz için talep yaratma ve aktivasyon arasında doğru dengeyi bulun. Reklamı her medya kanalına uyarlayın ve erişimi ve sıklığı sürekli olarak optimize edin.


9. Arama ve alışveriş sırasında arzuyu tetikleyin

Ortalama olarak, büyümenin dörtte üçü belirli bir markayı seçmeye yatkın insanlardan geliyor. Önceden var olan pozitif ilişkileri tetiklemek için satın alma noktasında marka tanınırlığını sağlayın. Satın alma noktası içeriğinin anında alaka düzeyine ilişkin algıları tetiklediğinden ve markanın anlamlı farkını ilettiğinden emin olun. Penetrasyonu artırmak ve perakende ortaklarını memnun etmek için fiyat promosyonunu stratejik olarak kullanın, ancak hacmi artırmak için buna güvenmeyin, aksi takdirde tüketiciler anlaşmalar beklemeye başlayacak ve algılanan değer ve marjlar zayıflayacaktır.


10. Yenilik yapmaya veya kesinti riskine girmeye devam edin

Markanın anlamlı farkına sadık kalın ve markanın birincil hedef kitlesi için gerçek değer katın. Yeni fırsatlar yaratan veya yeniden canlandırma ihtiyacı yaratabilecek tüketici ihtiyaçlarında ve bağlamında meydana gelen değişiklikler için tetikte olun. Her tür inovasyonun satışları artırdığından emin olun: yeni kullanıcılar, yeni okazyonlar, yeni değerler. Markayı anlamsız varyantlar ve satır uzantılarıyla parçalamayın.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page